Ogórki małosolne po rosyjsku (na sucho)

Ogórki małosolne po rosyjsku (na sucho)

Ogórki małosolne po rosyjsku (na sucho)

Znacznie delikatniejsze niż te w zalewie, bardziej chrupiące i pięknie zielone. Składniki: 6 średniej wielkości ogórków gruntowych, łyżeczka soli, 1/4 łyżeczki gorczycy, 2 ząbki czosnku, kawałek chrzanu, duży baldachim kopru (lub średniej wielkości pęczek koperku) Przygotowanie: Ogórki dokładnie myjemy. Odcinamy końcówki. Czosnek kroimy na plasterki, chrzan na mniejsze kawałki. Do woreczka - najlepiej strunowego, wkładamy ogórki, zasypujemy solą, potrząsamy delikatnie, żeby rozprowadzić sól, a żeby woreczek nam nie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.