wody 3 łyżki cytryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej Składniki do przystrojenia: oliwa z oliwek kilka gałązek posiekanej natki pietruszki słodka mielona papryka do smaku Dodatki, wedle uznania: kolorowe papryki ogórek marchewka Ciecierzycę namoczyć dzień wcześniej, na noc, w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki sody Na drugi dzień ciecierzycę odcedzić, opłukać na sitku i zalać dużą ilością wody. Dodać pół łyżeczki
Szczęśliwa kuchniawody 3 łyżki cytryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej Składniki do przystrojenia: oliwa z oliwek kilka gałązek posiekanej natki pietruszki słodka mielona papryka do smaku Dodatki, wedle uznania: kolorowe papryki ogórek marchewka Ciecierzycę namoczyć dzień wcześniej, na noc, w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki sody Na drugi dzień ciecierzycę odcedzić, opłukać na sitku i zalać dużą ilością wody. Dodać pół łyżeczki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comwejść w przepis wystarczy kliknąć w jego tytuł lub zdjęcie. 1. Sałatka z piersią indyka i dressingiem 2. Sałatka awaryjna 3. Sałatka warstwowa 4. Sałatka z serem, szynką i ogórkiem kiszonym 5. Sałatka gyros 6. Sałatka z łososiem 7. Sałatka z cieciorką 8. Sałatka z rukolą Zachęcam do skorzystania z przepisów i przesyłanie do mnie zdjęć finalnych potraw
Kolorowy Przepisownikznajdziecie również inne smakowite sałatkowe przepisy: Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki
Kulinarne przygody Gatitytarta z pomidorami, kozim serem i anchois Hummus z suszonymi pomidorami Kanapki z rukolą, chipsem z szynki parmeńskiej oraz duszoną w cydrze polędwicą wieprzową Śledzie na pierniku Śledzie z ogórkiem kiszonym, jabłkiem i cebulką w śmietanie Lasagne z krakersami Świeży śledź w tempurze Drodzy czytelnicy, życzę Wam wspaniałej zabawy Sylwestrowej oraz wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku
Mango PapajaNastępnie zgasić gaz, przykryć przykrywkę na garnku. Zostawić łosia, aż wywar całkowicie ostygnie. Delikatnie wyjąć łososia z garnka, położyć na platerze. Osuszyć. Posmarować łososia majonezem, obsypać posiekanym drobno koperkiem. Ogórek umyć, przeciąć na pół i pokroić w bardzo cienkie półplasterki. Rozłożyć na majonezie tworząc tzw. łuski. Z garnka odlać 1/2 litra wywaru, przelać przez sitko. Żelatynę wsypać do garnuszka wlać
Kuchnia Pokoleńpokrojonej w plasterki. Gotować 10 minut. Następnie wyjąć piersi kurze, lekko przestudzić i pokroić w kostkę. Do miski wrzucić odcedzoną kukurydzę, zimny ugotowany makaron, pokrojone ugotowane piersi kurze, ogórka szklarniowego pokrojonego w kostkę i posiekany koperek. Dodać majonez, wymieszać. Dodać tyle majonezu żeby składniki się połączyły. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego. Dziękuję Gosia, sałatka pycha
Kuchnia PokoleńPrzepis na te śledzie znalazłam już w tamtym roku i miałam je zrobić przez ten cały okrągły roczek ale zawsze odchodziły na dalszy plan. Pytam dlaczego
Moje Małe CzarowanieBędąc w klimatach śledziowych mam dziś propozycję na sałatkę śledziową z fasolą. Do tego papryka, konserwowy ogórek i szalotka i mamy całkiem fajna i smaczną potrawę na wigilijny stół. Nie wymaga dużo pracy a mamy coś nowego. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniWszelkimi możliwymi sposobami próbuję zachęcić moje dziecko do jedzenia warzyw. Bo jak na razie upodobał sobie tylko ogórka i szpinak i to w niewielkiej ilości. A no i jeszcze troszkę marchewki z rosołu. Dziś pomyślałam że jak sam coś ugotuje to chętniej spróbuje. A że marzyłam o obiedzie innym niż mięso z ziemniakami to wybór padł na leczo. Uwielbiam
Mama z miastapieczenia. Wymieszać. 2. Gofrownicę rozgrzać. Posmarować lekko olejem. Nakładać mieszankę i piec ok. 8 min. aż do zrumienienia. Idealnie do tego pasuje sos tzatziki. Serek kremowy wymieszać z ogórkiem startym na tarce i 2 ząbkami czosnku. Doprawić solą. Pyyyycha
Mama z miastamylicie, tak samo jak jak dotychczas. Nie jest to tylko nóż do ryb, bo ja widzę go również przy trybowaniu kurczaka, krojeniu w cienkie plastry warzyw typu cukinia, bakłażan, ogórek itp. Te moje pomysły pokażę Wam w niedalekiej przyszłości, na razie ogarniam święta, sami wiecie, dużo pracy i ten pośpiech, bo w tym roku mój czas płynie szybciej niż kiedyś
Blondynka Gotujeuwielbiam i które w okresie zimowym zajadamy dość często. Filety śledziowe należy dzień wcześniej zamarynować w occie jabłkowym z dodatkiem przypraw. Następnego dnia przygotować farsz z jabłek, cebuli, kiszonego ogórka i marynowanych grzybków. Posmarować nim osaczone z zalewy filety. Zwinąć jak roladki, spiąć wykałaczkami i gotowe.” Czytaj więcej
Wiem co jemzapoznaj się z postem Żywienie dziecka - czym skorupka za młodu nasiąknie , który wprowadzi Cię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Dwa motylki czyli chleb z ogórkiem i papryką. II Śniadanie 10:30 Jogurt naturalny z bananem, pyłkiem pszczelim i kaszą jaglaną. Zupa 13:00 Zupa pomidorowa. II Danie 16:00 Pstrąg i frytki z marchewki, pietruszki
lady-och-mistrzyni.blogspot.comjednak na to rada, Inco-Cola. W moim rodzinnym domu, szczególnie latem, codziennie robiło się ogromny dzban tegoż napoju. Obowiązkowym dodatkiem do tego była pajda chleba ze smalcem i ogórek małosolny. Czy jesteście w stanie wyobrazić sobie smaku tego obłędnego zestawu? To właśnie jest mój smak dzieciństwa. Dziś Inco-Cola została przeze mnie nieco zmodyfikowana i ubogacona smakowo, gdyż pierwotna
Jadło i czytadło