Przepis na : śniadanie
Żółtko panierowane na karmelizowanej rukoli, to przepis który już chyba wypuścił korzenie Żółtko panierowane czekało dobrze ponad rok aby znaleźć się tu na blogu. Wydawało by się, że żółtko panierowane to coś trudnego do przygotowania, a wcale tak nie jest. Robiłam je już kilkakrotnie i zawsze wychodzi. Sekretem tego przepisu jest cierpliwość, delikatność i umiejętność liczenia do 20 Także dziś zdradzę wam mój sekret na to tajemnicze danie, oraz na cały przepis na żółtko panierowane na karmelizowanej rukoli ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...