jęczmiennej z chrupiącymi warzywami Sałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lata Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Sałatka z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z ogórków małosolonych Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i balsamico Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka
Moja smaczna kuchniapaluszkami surimi. Przygotowuje się ją bardzo szybko i jest idealna na każdą okazję. Świetnie sprawdza się również jako przekąska w pracy. Zapraszam!!! Składniki: 350 g paluszków krabowych, 1 ogórek, 0,5 puszki kukurydzy, pęczek koperku, sól, pieprz, 3- 4 łyżki majonezu Wykonanie: Paluszki krabowe kroimy w paski, przekładamy do miski. Dodajemy pokrojony w kostkę ogórek, kukurydzę i posiekany
Passion of CookingPrezentuję Wam dziś niezwykle lekką, kolorową sałatkę, łączącą w sobie wiosenne smaki świeżej rzodkiewki, szczypiorku i ogórka z aromatycznymi paluszkami krabowymi i delikatnym makaronem ryżowym. Składniki: 200 g makaronu ryżowego opakowanie paluszków krabowych 250 g mała puszka kukurydzy 1 ogórek 4 rzodkiewki pół czerwonej papryki pęczek koperku pęczek szczypiorku kilka liści sałaty pekińskiej 3 łyżki słoneczniku 5 łyżek majonezu sól
Podróż w kulinariaobsmażyłam z każdej strony na gorącym oleju. Obsmażone umieściłam w woku, obkładając je cebulą. Dusiłam kilka minut pod przykryciem. Jak widać podałam z utłuczonymi ziemniakami i kiszonymi ogórkami, oczywiście własnej roboty ;) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktów firmy Ballarini: wok Granitium i patelnia płytka LUCCA
Blondynka Gotujeczyniłam zawsze kiedy podawałam z keczupem. Składniki: 4 bułki pszenne kształt ,,u" 4 parówki garść poszatkowanej drobno kapusty białej 2 marchewki- poszatkowane 3 gałązki natki pietruszki 1 ogórek typu wąż 2 pomidory 8 plastrów żółtego sera Wykonanie: Bułki podgrzewamy w piekarniku ok 3 minut, po tym czasie wykładamy je serem, ponownie podgrzewamy do rozpuszczenia sera, razem podgrzewamy też parówki. Poszatkowaną(...)kapustę mieszamy z marchewką oraz posiekaną natką pietruszki. Wykładamy po łyżce do środka hot doga. Pomidora i ogórka kroimy w plastry. Również wkładamy do bułki. Do nafaszerowanej bułki wykładamy ciepłą parówkę, na wierzch polewamy sosem madziarów. Zajadamy
Z Majeczką w kuchnijest przecież znana na całym świecie z najlepszych noży czy scyzoryków. Nawet mój S posiada ich kilka i od lat jest bardzo zadowolony. Obieraczki idealnie sprawdziły się przy ogórkach, marchewce czy ziemniakach, także przygotowywanie obiadów było miłą czynnością. Doskonale nadają się do obierania jabłek czy gruszek. Są bardzo ostre i wytrzymałe. Myślę, że posłużą mi na dobrych
Magiczne Życie Martyobowiązkowo wśród dwunastu potraw na stole swoje miejsce ma sałatka jarzynowa z marynowanymi grzybami. Dzisiaj przedstawiam Wam jej moją, dość skromną wersję. Pomijam w niej jajka i ogórki kiszone, a zamiast groszku dodaję konserwową kukurydzę. Dzięki temu smak grzybów jest bardziej wyczuwalny. Życzę smacznego! Składniki: 4 – 5 ziemniaków sałatkowych, 1 marchew, 1 pietruszka, jasna część
Nie tylko w kuchnizdrowo! Składniki ( na dwie porcje): 2 – 3 garści sałaty roszponki, 150 g szynki, 150 g żółtego sera, ½ puszki kukurydzy, ½ czerwonej słodkiej papryki, 1 mała cebula, 1 pomidor, 1 ogórek, sól, pieprz, zioła prowansalskie, oliwa Sposób przygotowania: Sałatę opłukać i osuszyć. Kukurydzę odcedzić. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Ogórka, pomidora, paprykę pokroić w nieduże kawałki, ser i szynkę w małą kostkę
Nie tylko w kuchnikilka gałązek świeżego koperku, 3 łyżki majonezu light, sól, pieprz mielony prawdziwy Sposób przygotowania: Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Osączyć, wystudzić i przełożyć do dużej miski. Paprykę i ogórki osączyć z zalewy i pokroić w drobną kostkę.Posiekać koperek, cebulę obrać i drobno pokroić. Łososia osączyć z zalewy i w razie potrzeby rozdrobnić widelcem. Do miski z ryżem
Nie tylko w kuchniktóre na pewno bardzo przydadzą mi się w kuchni do przesyłki dołączony był tajemniczo brzmiący list... Mój typ to przetwory warzywne w słoiczkach takie jak: tarte buraki, tarte ogórki kiszone, sałatki obiadowe. Bardzo ucieszyłoby mnie gdyby Społem Kielce poszerzyło swoją ofertę o takie produkty, bo firmę cenię za smak i przede wszystkim dobrą jakość. Niecierpliwie
Szefowa kuchniminut od momentu zawrzenia. Na koniec dodać oliwę. Gorące buraki wkładać do słoików i szybko szczelnie zamykać. Buraki nie wymagają pasteryzowania. ---------- Podobne: Konfitura z czerwonej cebuli Sałatka z ogórków, papryki i cebuli Chutney z dyni i śliwek
Weekendy w domu i ogrodziemała puszka sardynek w oleju 1 łyżeczka kaparów z zalewy 3-4 pomidory suszone z oliwy 4-5 grzybków marynowanych w occie, u mnie podgrzybki 2 cebulki szalotki 2 ogórki kiszone średniej wielkości 5 małych korniszonków (wielkości damskiego małego palca) 2-3 łyżki dobrego, neutralnego w smaku oleju – np. słonecznikowego lub rzepakowego sól pieprz drobne, młode liście sałaty
Karo in the KitchenSkładniki : 2 puszki sardynek w oleju ( łącznie 220 g - po odsączeniu 150 g ) kostka sera białego 200 g jedna cebulka kilka łyżek keczupu najlepszy Pudliszki sól pieprz ewentualnie ogórek kiszony lub konserwowy Wykonanie : Sardynki odcedzamy cebulkę kroimy w drobną kostkę możemy ją sparzyć jeśli nie lubimy zbyt mocnego smaku dodajemy kostkę sera białego (twarożku) doprawiamy do smaku keczupem(...)solą i pieprzem Dokładnie łączymy wszystko widelcem lub blenderem możemy dodać ogórka pokrojonego w drobną kostkę Smacznego
Od kuchni czyli o wszystkim po trochę