ogórki - 26028 przepisów (strona:1112/1736)

SAŁATKA Z CIECIORKĄ I TUNCZYKIEM 189

białego w oliwie z oliwek ( do kupienia w Lidl Polska) kilka sztuk czarnych oliwek z zalewy ( do kupienia w Lidl polska) 1 pomidor- świeże zawsze na Ryneczku Lidla 1 ogórek wąż- świeże zawsze na ryneczku Lidla dressing: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny sól,pieprz Wykonanie: Na talerz wykładamy osączona ciecierzycę. Pomidora i ogórka obieramy

Z Majeczką w kuchni
Ogórki po papiesku z rodzynkami 342

Przepis na ogórki jak dla mnie dość dziwny ponieważ z gigantyczną ilością cukru, ale wszystko jest dla ludzi. Z podanych proporcji wyszło mi 7 słoików 0,5l. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Zupa krem z cukinii z cytrynową nutką 224

Sezon na cukinię w pełni, żal nie wykorzystać młodziutkich, malutkich zielonych- przerośniętych ogórków ;-) Szczególnie, jeżeli wśród Was są szczęściarze, którzy mają wyhodowane swoje własne, osobiste ;-) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Placki z fasolką szparagową 156

ręczniki, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.     Placuszki podałam z sosem pomidorowym .       Sos przygotowałam oczywiście ze świeżych pomidorów. Placki można podać również z mizerią z ogórków, z jogurtem... Nie ważne z czym podacie, smakują zawsze. Nawet na zimno. Spróbujcie a ja życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu.   Będzie mi miło, jeśli

Kuchnia u Krysi
Biszkopt z jabłkami. Nie tylko na weekend 249

końcu upiekłam ciasto biszkoptowe z jabłkami. A wszystko przez przetwory. Przerabiam teraz co się da do słoiczków, kupuję na bazarku to co potrzebne do nich: owoce, warzywa (teraz np. ogórki) a o serze zapomniałam. Ale miałam w domu jabłka więc zamiast sernika zrobiłam biszkopt, który wyścieliłam płaszczem jabłek poszatkowanych niczym chipsy. Wstawiłam do piekarnika i.... wyszło pyszne ciasto

Kuchnia u Krysi
KOKTAJL JABŁKOWO - OGÓRKOWO - JEŻYNOWY 188

bardziej pożywne możemy dodać otręby, płatki owsiane, zmiksowane orzechy lub płatki migdałowe. Już wkrótce na blogu umieszczę przepis na śniadaniowy, bardziej pożywny koktajl. Składniki na 1 koktajl : 1 mały ogórek gruntowy, 3 małe jabuszka (mogą być kwaśne) 1/2 szkl jeżyn 1/2 szkl maślanki  ewentualnie 1 łyżka miodu Do blendera wrzucić ogórek pokrojony w paski, jabłka obrane i pokrojone

Banana Smiles
Surówka ogórkowo – miętowa 176

ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Ogórek zielony – 30 dag Mięta posiekana -2 łyżki Jogurt naturalny – 200 ml Sok z cytryny – 1 łyżeczka Sól- szczypta Cukier –szczypta Ogórek umyć, obrać ze skórki   i poszatkować cienko, skropić

Camilla w kuchni
TATAR Z ŁOSOSIA Z CHIPSAMI Z MARCHEWKI 179

SKŁADNIKI :  500 g filetu z łososia 1 łyżka sosu sojowego jasnego 1 średni ogórek, obrany  1 limonka 1 czerwona cebula, drobno pokrojona 100 g sera fety Arla Apetina, w kostkach z suszonymi pomidorami  1 łyżka pokrojonej natki pietruszki sól, pieprz do smaku(...)drobną kostkę.  Do miski przekładamy mięso, dodajemy sos sojowy, sok z limonki, natkę pietruszki, rozkruszony ser feta wraz z oliwą i suszonymi pomidorami oraz cebulę i drobno pokrojony ogórek bez gniazd nasiennych.  Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.  Na talerz układamy porcję tatara, posypujemy chipsami z marchewki, skrapiamy oliwą, sokiem z limonki i podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kiszony kalafior 181

Moim kolejnym przepisem na uzupełnienie spiżarki jest mało znany lecz bardzo pyszny kalafior kiszony. Przepis banalnie prosty, ponieważ kisimy jak ogórki. Jest to świetny dodatek do obiadu, sałatki czy po prostu do chrupania, polecam. Składniki: 1 kalafior koper czosnek 1 łyżka soli na 1 litr wody. Wykonanie: Kalafior dokładnie umyć, podzielić na różyczki, czosnek obrać. Do słoiczka

magiczna kuchnia Kasi
Grillowane polędwiczki wieprzowe 212

sól i pieprz, - 3 liście sałaty (ok. 15 g), - 1 mały pomidor (ok. 100 g), - ¼ ogórka (ok.  - szczypiorek, - łyżeczka oliwy z oliwek (ok. 5g), - łyżka soku z cytryny. Sposób przygotowania 1. Polędwiczki(...)grillujemy. 4. Sałatkę rwiemy na kawałki. 5. Pomidora obieramy ze skóry i kroimy w półksiężyce. 6. Ogórka kroimy w kostkę. 7. Przygotowujemy sos do sałatki: mieszamy oliwę z łyżeczką musztardy i sokiem

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Indyk z fasolką szparagową, marchewką, cukinią i ryżem pełnoziarnistym 194

marchewką. Do tego troszkę kurkumy, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Tak lekko, bo jeść się średnio chce :). To udanego piątku Wam życzę i weekendu oczywiście :). Ja mam zamiar robić ogórki w musztardzie i curry, ale zobaczymy co z tego mojego zamiaru wyjdzie ;)). Składniki: około 300 g filetu z indyka 3 marchewki mała cukinia fasolka szparagowa cebulka razem z zieloną

kruche babeczki
Przepisy na przetwory 170

będzie przybywać przepisów więc odwiedzaj mnie co jakiś czas :) tym czasem zapraszam do zapoznania się z poniższymi przepisami :)  PIKLE W OSTREJ ZALEWIE KETCHUPOWEJ   NAJPROSTSZY PRZEPIS NA KISZONE OGÓRKI

W Moim Magicznym Domu
Sałatka z chrupiącym bekonem. 173

Składniki: -kapusta pekińska -ogórek zielony -pomidorki koktajlowe -boczek w cienkich plastrach -sos sałatkowy (3 łyżki wody, 3 łyżki oleju) Sposób przygotowania: Boczek pieczemy w piecyku elektrycznym 10 minut w 220 stopniach. Jeśli ktoś nie ma piecyka można również to zrobić w piekarniku. Kapustę siekamy i kładziemy na talerzu. Ogórka myjemy i kroimy w grubsze plasterki a następnie plasterek

Magia jedzenia.
Jeżeli musztarda wydawała Ci się banalnym składnikiem, teraz spojrzysz na nią inaczej 240

warstwowych, a w połączeniu z miodem i sokiem z cytryny tworzyć smaczną marynatę także do ryb (np. łososia czy pstrąga). Z kolei w musztardzie z dodatkiem chrzanu możesz przygotować ogórki kiszone! Jeśli u Ciebie musztarda najczęściej gości tylko na kanapkach lub jako dodatek do mięs na grilla, czas to zmienić, aby pierwszą niedzielę sierpnia spędzić niezwykle pysznie! // Post Jeżeli

Codogara
Sos porzeczkowy na ostro (do serów i mięs) 201

zrobić i z płatków róży, bo wcześniejszy zapas już wykorzystałam i mam w planach powidła śliwkowe), ale za to zajęłam się wytrawnymi... I tak oto przetworzyłam już 20 kg ogórków (wkrótce przepisy!), a także odrobinę czerwonych porzeczek (które zostały odłożone, zanim trafiły do galaretki). Szukając porzeczkowych inspiracji natknęłam się na pewien przepis w magazynie GoodFood. Sos (a w oryginalnej

Pora coś zjeść