Składniki: 150 g makaronu 3-4 ogórki konserwowe 3-4 kawałki papryki konserwowe 200 g szynki 1/2 pora 1 puszka marchewki z groszkiem majonez sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z przepisem … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z szynką
czarrna od kuchnifrancuska pieprz Wykonanie: Śledzie wyjmujemy z oleju. Kroimy na mniejsze kawałeczki, Układamy na półmisku. Każdy płat smarujemy musztardą. Paprykę kroimy w cienkie paseczki, cebulkę w półpiórka, oliwki i ogórki w plasterki. Na śledzie wykładamy po trochu warzyw,oprószamy pieprzem, układamy kolejną warstwę płatów, smarujemy musztardą, wykładamy resztę warzyw
Z Majeczką w kuchniosolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ugotowana kasze odsączamy z wody, rozcinamy woreczek i odstawiamy do przestygnięcia. Kaszę lekko rozdrabniamy widelcem, dodajemy pokrojone w kostkę, pomidorki, cebulę i ogórki, dodajemy, kukurydzę tuńczyka razem z olejem i lekko go rozdrabniamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy, odstawiamy na kilka minut do przegryzienia smaków. Taką kaszę można śmiało podać
Sama słodycz i szczypta chiliidealnie pasować do tych wszystkich chrzanów, ćwikieł, żurawin i domowych musztard (jeśli kto zrobi). A jeżeli nawet, z jakiegoś niepojętego powodu, zabrakłoby tych pysznych sosów, to marynowanych grzybków i ogórków nie zabraknie na pewno. Ach, jakież to wymarzone połączenie z pasztetem! Z fasolowym też - jak najbardziej. Ta wegetariańska wersja smakołyku, nie dość, że jest zwyczajnie pyszna, to dostarcza całkiem
zadanie-gotowaniebardzo wartościowy posiłek. A więc ... na śniadanko zaserwuj sobie tatar z łososia! Składniki na 2 porcje: 100 g łososia wędzonego 2 jajka na twardo 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonego ogórka 1 czerwona cebula 8 szt. oliwek z papryką pieprz, koperek kiełki np. brokuła Przygotowanie: Łososia i koperek drobno posiekaj - wrzuć do miski. Jajko, paprykę, ogórka i cebulę pokrój w drobną
Alutka-Gotujejuż niezliczonej ilości wersji. Zapraszam na moją propozycje, z łososiem, jajkami i oliwkami. Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 4- 5 jajek 100g wędzonego łososia 100g pomidorków koktajlowych pół zielonego ogórka 100g czarnych oliwek sos: dwie łyżki jogurtu naturalnego, łyżka musztardy Dijon, 1 ząbek czosnku sól, pieprz opcjonalnie zielona pietruszka do ozdoby *** Sałatę kroimy na drobne kawałki i układamy(...)półmisku. Na sałacie układamy obranego i pokrojonego na kawałki ogórka oraz połówki pomidorków koktajlowych *** *** Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z musztardą oraz przeciśniętym czosnkiem i delikatnie doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Sos wykładamy keksami na sałatkę, a następnie układamy pokrojone na ćwiartki jajka ugotowane na twardo *** *** Między jajkami wykładamy kawałki wędzonego łososia *** *** Na wierzchu sałatki układamy pokrojone na połówki czarne
Blog z ApetytemSkładniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej kilka kawałków papryki marynowanej 4-5 ogórków konserwowych kawałek pora karbowane chipsy o smaku zielonej cebulki majonez ketchup sol, pieprz, słodka papryka, … Czytaj dalej Sałatka gyros z chipsami
czarrna od kuchniZacznijmy od karpia. U nas bywa karp tradycyjny, smażony maśle lub na oleju kokosowym: Mój sposób na pysznego, chrupiącego karpia: Wigilijna zupa rybna z karpia: Śledzie z cebulką i ogórkiem w oleju: Śledzie z cebulką, ogórkiem i grzybkami marynowanymi: Śledzie w przyprawach korzennych: Śledzie z majerankiem i czosnkiem: Śledzie w śmietanie: Śledzie smażone w zalewie octowej: Ryba w łagodnej zalewie
Smaczne Zdroweprzepis na kiszone buraki , a następnie przepis na barszcz czerwony z kiszonych buraków . Jak więc łatwo się domyśleć propozycja dzisiejszych śledzi to te z dodatkiem kiszonych buraczków. Podobnie jak ogórki kiszone bardzo dobrze komponują się ze śledziami. Składniki: 8 filetów śledziowych 3 kiszone buraczki łyżka majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego łyżka posiekanego koperku Przygotowanie: 1. Buraczki ścieramy
Życie ze smakiemSkładniki 1 opakowanie filetów śledziowych lekko solonych a’la matias Seko 3 jajek 20 dkg pieczarek 1/2 puszk1 groszku 1 cebula 3 ogórki kiszone 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz … Czytaj dalej Śledzie po japońsku
czarrna od kuchnipowinno być na stole i tradycyjne potrawy – zrób listę wcześniej. Teoretycznie potrzebne jest 12 potraw, ale niektórzy wliczają w to chleb, opłatek, uszka do barszczu, kiszone ogórki, sól i napoje, więc nie jest tak źle. Na pewno musi być zupa (barszcz na zakwasie lub grzybowa), pierogi z kapustą i grzybami, bigos wigilijny czyli bezmięsny, sałata jarzynowa, śledzie
Ugotowane pozamiataneSkładniki: 1 filet z kurczaka 2 tortille 3-4 ogórki konserwowe kapusta pekińska ketchup z piekła rodem Kotlin miód sól prażona cebulka Przygotowanie: Fileta pokroić w paski, dodać 2 łyżki ketchupu, … Czytaj dalej Tortille z grillowanym kurczakiem
czarrna od kuchniząbków czosnku 2 litry wody 2 łyżki soli morskiej 6 liści laurowych 12 ziaren ziela angielskiego 12 ziaren pieprzu czarnego 3 kromki prawdziwego razowca lub szklanka soku z kiszonych ogórków Po 5-7 dniach zlewamy sam zakwas do butelek i przechowujemy zamknięty w lodówce. Taki zakwas dodajemy do naszego barszczu Wigilijnego . Buraki myjemy i obieramy. Kroimy na plasterki
KuchcikoweLoveokazji Wielkiej Nocy? U mnie dosyć często gości na stole. Dziś proponuję Wam pieczoną białą kiełbasę z remuladą duńską – palce lizać! Składniki: biała, parzona kiełbasa remulada duńska chleb ogórki konserwowe Przygotowanie: piekarnik rozgrzej do 180 stopni kiełbasę ponakuwaj nożem, by nie popękała podczas pieczenia, wstaw w naczyniu żaroodpornym do piekarnika i piecz 20 minut podawaj z remuladą duńską
Oka w rosole czyli KaFka gotujepodkręcone ostrym smakiem kaparów to dość oryginalna i bardzo smaczna alternatywa dla miłośników ryb. A Wy, którą wersję wolicie? Składniki: Tatar: 200 g łososia wędzonego na zimno 1 mały ogórek kiszony 1 cała cebulka dymka 1 płaska łyżka kaparów 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżka soku z limonki świeżo mielony pieprz Awokado: 0,5 awokado 1 łyżka soku z limonki(...)Przygotowanie: 1) Łososia zrobno pokroić i wrzucić do miski. 2) Dodać pokrojonego w drobną kostkę kiszonego ogórka, cebulkę i posiekane kapary. 3) Następnie dodać musztardę, sok z limonki, doprawić pieprzem, wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 30 min., aby smaki dobrze się połączyły. 4) Przed samym podaniem pokroić awokado w kostkę i skropić sokiem z limonki
Fitsweet.me