śledzie w śmietanie. U mnie płaty marynowane ale można też zrobić z matiasów. Składniki: 2 płaty marynowane 180 g śmietany 18% gęstej 1 ogórek konserwowy 1 mała cebula ćwiartka jabłka kwaśnego 1-2 łyżki wody z ogórków 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz, cukier Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w piórka, zalać wodą i gotować aż będzie al dente. Przelać
Ala piecze i gotujeZłożony z trzech warstw, a każda może stanowić oddzielną sałatkę. Całość bardzo ładnie wygląda i świetnie smakuje. Polecam ! Składniki: Warstwa I 1 puszka kukurydzy 7-8 ogórków konserwowych 1 por 3 łyżki majonezu sól pieprz Kukurydzę odcedzić na sitku. Ogórki pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić drobno. Wszystko razem wymieszać z majonezem, doprawić solą
O kuchni z uczuciemSkładniki : 4 jajka średniej wielkości brokuł 4 ogórki konserwowe sól, pieprz czarny i ziołowy majonez Przygotowanie : Brokuł sparzyć, jajka ugotować Ogórki pokroić w kostkę, to samo uczynić z jajkami Brokuł rozdrobnić, dodać majonez, wszystkie składniki delikatnie wymieszać, posypać solą, pieprzem. Ta sałatka najsmaczniejsza jest dla mnie na drugi dzień
Proste Potrawyzastanowiłam się co z nim zrobić. Pasta do kanapek! To był strzał w dziesiątkę! Składniki mały słoik sardeli 1 opakowanie białego serka do smarowania 1 średnia cebula 2 ogórki konserwowe świeżo mielony pieprz Sardele odsączamy z nadmiaru oleju i drobno kroimy. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy serek, pieprz i dokładnie mieszamy
My Chcemy Jeśćnadaje się do obiadu jak i na grilla. Przygotujecie ją w oka mgnieniu i tak samo szybko będzie znikać. Do przygotowania 2 porcji sałatki potrzebujemy: - słoik ogórków konserwowych (kupicie tutaj ) - łyżkę majonezu - 2 łyżki jogurtu - posiekany koperek - sól, pieprz Ogórki pokrójcie na średnio grube plastry i posiekajcie koperek. Całość przemieśćcie do miski, dodajcie majonez i jogurt
Szybko Tanio SmacznieOgórki konserwowe z papryką w słoikach to świetna sprawa dla tych co cenią sobie dania 2 w 1. Za jednym zamachem mamy i ogóreczki i papryczkę konserwową. Doskonałe jako przekąska, przystawka do obiadu,do grilla,do sałatek. Zarówno ogórki jak i papryka z tego, co tu dużo mówić, najprostszego przepisu wychodzą jędrne i można je naprawdę długo przechowywać
Kuchnia z widokiem na ogródDziesiątka z Sosem Tysiąca Wysp Zaczęłam od przygotowania sosu, aby składniki się ze sobą przegryzły. 4 łyżki majonezu 4 łyżki pikantnego ketchupu papryka słodka jajko ugotowane na twardo ogórek konserwowy sól do smaku Jajko posiekałam bardzo drobno, to samo robiłam z ogórkiem. W miseczce wymieszałam majonez, ketchup, dodałam ogórka, jajko, przyprawiłam papryką i solą. Na koniec wymieszałam (można także
bastalenaNiektórzy dodają do niej również groszek lub kukurydzę konserwową. Sałatka obowiązkowa na wielu rodzinnych spotkaniach ;) Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki ziemniak kawałek selera 3 jajka 3 ogórki konserwowe jabłko łyżka musztardy kilka łyżek majonezu sól, pieprz Marchewki, pietruszki, seler i ziemniaka ugotować w mundurkach, aż będą miękkie. Przestudzić, obrać i pokroić w małą kostkę. Jajka ugotować
wyzwania kuchennemamy w lodówce. Wyszły pyszne. Polecam :) WYKONANIE: ok. 15-20 dag szynki konserwowej lub gotowanej w plasterkach serek śmietankowy 150 g 4 łyżki majonezu łyżka żelatyny 1-2 ogórki konserwowe 1/3 czerwonej papryki szczypiorek wg uznania 5 dag startego żółtego sera sól, pieprz WYKONANIE: Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Na stole rozkładamy folię spożywczą(...)żeby delikatnie na siebie zachodziły, na prostokąt mniej więcej o wymiarach 25/35 cm. Żelatynę rozpuszczamy, do miski przekładamy serek, majonez oraz żelatynę. Mieszamy ze sobą i doprawiamy. Paprykę, ogórek oraz szczypiorek drobno kroimy, razem z serem żółtym dodajemy do masy. Mieszamy i równo smarujemy na szynce. Zwijamy od dłuższego boku, pomagając sobie folią. Następnie dobrze owijamy w folię i chowamy
Pani na desersztuki Szczypiorek – kilka łodyg Mrożony groszek – 100-150 gram Pomidorki koktajlowe – Garść duża Ogórki konserwowe – kilka sztuk Cebulki konserwowe – Garść duża Wołowina Pastrami – kilka plasterków Majonez – 200-250 gram Woda z ogórków – do smaku Sól – do smaku Pieprz świeżo zmielony – do smaku Jeśli mamy już składniki, Huzarensalade, samo
RafalCookrozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć naleśniki z dwóch stron. Dodatkowo 1 mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 4 ogórki konserwowe sos barbecue lub inny swój ulubiony Na usmażone naleśniki układać poszarpaną karkówkę, ogórki pokrojone w kostkę, paprykę i poszatkowaną kapustę pekińską. Polać sosem i złożyć naleśnik. Po wierzchu
O kuchni z uczuciemosób przygotowujemy sałatkę. Sałatka ta ma jeden minus o którym byłam informowana - w mig znika ze stołu :) Składniki: 1 średni por, 1 słoik selera, 1 puszka kukurydza, kilka ogórków konserwowych, 2-3 udka kurczaka wędzonego, 1 puszka ananasa, majonez. Przygotowanie: pora, kurczaka, ogórki, ananasa pokroić. Dodać odcedzoną kukurydzę i selera. Dołożyć majonez i wymieszać
Państwo Wojtczuk gotująróżne sposoby. Do tej dodałam paprykę i żółty ser. Składniki: nieduża wędzona makrela 3-4 łyżki startego żółtego sera kawałek czerwonej papryki kawałek cebuli 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu pieprz szczypiorek Makrelę przebrać z ości. Czerwoną paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawić pieprzem. Solić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawzięłam wędzony. Składniki 10 osób 1i 1/2 kg łososia wędzonego na zimno 2 średnie cebule 7 ogórków konserwowych 1 czerwona papryka konserwowa 2 łyżki oliwy z oliwek ,pieprz do smaku (1 łyżeczka) Wykonanie Cebulę,ogórki ,paprykę pokroiłam w drobną kostkę. Ściągnełam skórę z łososia ,odkroiłam warstwę ciemną jaka była tuż pod skórą i drobno
Eli Gotowanieczasu by poświęcić go na pichcenie, koreczki są idealnym rozwiązaniem. Składniki: wykałaczki ser żółty w kawałku kabanos niewielki kawałek kiełbasy kilka oliwek np. z nadzieniem paprykowym kilka marynowanych pieczarek ogórek konserwowy świeża papryka żółta lub czerwona Wykonanie: Ser pokroić na niewielkie równe kostki. Ogórek pokroić na grube plastry, jeśli są one większe niż kostki sera to przekroić je jeszcze
Mama Gotuje