tuńczyka w sosie własnym 100 g serka topionego gouda 100 g miękkiej szynki w kawałku 1 duży pęczek szczypiorku mała papryka czerwona 1 cebula czerwona 3 ogórki konserwowe sól, pieprz do smaku majonez PRZYGOTOWANIE : Jajka obieramy, dzielimy do trzech miseczek. Do jednej dodajemy - tuńczyka, szczypiorek, paprykę, ogórek ( wszystko pokrojone ). Sól, pieprz, majonez, ubijamy tłuczkiem
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki : 1 torebka ugotowanej kaszy duża marchew i pietruszka 5 jaj 1 papryka czerwona ok. 4 średnich ogórków konserwowych garść ziaren słonecznika majonez, sól, pieprz czarny Przygotowanie: Marchew, pietruszkę oraz jajka gotujemy Po ostudzeniu obieramy, kroimy drobno Ogórki i umytą paprykę kroimy w kostkę Do ugotowanej kaszy dodajemy wszystkie wymienione składniki, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy ziarna słonecznika, mieszamy
Proste Potrawypełnoziarnistego chlebka. Do tego obowiązkowo jakieś warzywko do swojej porcji i pełnowartościowy posiłek gotowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -1 makrela świeża lub wędzona -1 cebula czerwona -3 sztuki ogórków konserwowych -pieprz, ewentualnie sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Pozbywamy się ości i skóry z ryby. Cebulkę i ogórki kroimy drobno w kostkę, wszystko mieszamy , doprawiając wedle uznania
Zdrowie i pysznie na talerzuszybka sałatka z mortadeli Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miski, wagę kuchenną, łyżkę, łyżeczkę, ewentualnie sitko do odsączenia ogórków. Przygotuj składniki: 70 dag mortadeli, 4 ogórki konserwowe, 1 dużą cebulę, 4-5 łyżek majonezu (1 łyżkę możesz także zastąpić gęstą śmietaną), 1 łyżeczkę musztardy, pieprz. Ogórki dobrze odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Cebulę obierz
blog.moje-pasje.infododatkowo ogórek. Musicie spróbować takiego połączenia, bo naprawdę warto. I moja dobra rada - zróbcie podwójną lub jeszcze większą porcję! 200g paluszków surimi 3 jajka 2-3 ogórki konserwowe (użyłam kaszubskich - Dagoma) 1 cebula (mała) 1/2 pęczka szczypiorku Dodatkowo: majonez sól, pieprz Jajka ugotować na twardo. Jajka, ogórki i paluszki surimi pokroić w kostkę, a cebulę i szczypiorek
Di gotujeplastrów szynki lub schabu (umożliwiającego rolowanie) 1 opakowanie serka naturalnego 1 łyżka chrzanu 3 żółtka jaj ugotowanych na twardo sol i pieprz do smaku 2 ogórki konserwowe Wykonanie: Do miski wkładamy żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy serek,chrzan przyprawiamy solą i pieprzem dokładnie łączymy ze sobą. Ogórki kroimy na cztery części. Przygotowaną pastę smarujemy
kgwjanczewotakowej nie mieliśmy w domu, wykorzystaliśmy taką jaka była. I też się sprawdziła. Składniki 2 ugotowane na twardo jajka tuńczyk z puszki w sosie własnym 3 ogórki konserwowe pół czerwonej papryki kilka pomidorków koktajlowych 2 łyżki majonezu zielona sałata sól pieprz meksykańska tortilla kukurydziana masło Przygotowanie Ogórki i paprykę pokroiłem, paprykę w dość grubą
R'n'G Kitchenpyszną i prostą sałatkę z kapusty pekińskiej. Idealne pasuje do drugiego dania. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 pomidor 1 mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2-3 ogórki konserwowe 1 średnia marchewka sos sałatkowy koperkowo- ziołowy 2 łyżki majonezu Kapustę pekińską pokroić. Pomidor, cebulę, paprykę czerwoną i ogórki pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce
Ewusiowe Smakijest naprawdę bardzo smaczny. U mnie wersja łącznia wszystkiego razem. SKŁADNIKI 500 g. łososia surowego 2 małe cebule sok z 1/2 cytryny sól, pieprz do smaku 3-4 ogórki konserwowe WYKONANIE Łososia kroimy w kostkę i siekamy na drobno kawałki. Wyciskamy sok z cytryny i mieszamy. Cebulkę i ogórek kroimy w drobną kostkę i też jeszcze
W kuchennym oknie Ewydziś przygotowałam tatara, myślę, że to doskonała przystawka/przekąska. SKŁADNIKI: 200 g. łososia (najlepiej pacyficzny) 2 ogórki konserwowe 1/2 papryki konserwowej grzybki marynowane drobno posiekany szczypiorek 1 łyżeczka tartego chrzanu 1-2 łyżki majonezu grubo mielony pieprz WYKONANIE: łososia, ogórki, grzybki, paprykę kroimy w drobną kostkę, dodajemy chrzan, majonez, pieprz-mieszamy, wkładamy do porcelanowych łyżek, dekorujemy
Kuchnia BeatySkładniki: 1 mała główka kapusty pekińskiej 1 cebula 3 pomidory 4 ogórki konserwowe 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich 3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Kapustę posiekać. Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać z misce. I mamy szybką surówkę do obiadu. Prawda, że łatwo i smacznie
O kuchni z uczuciemskładniki* 1 puszka dowolnej ryby w oleju* 100 g żółtego sera* 2 ogórki konserwowe* 1 średnia cebula* 3 łyżki masła roślinnego lub margaryny do smarowania pieczywa* sól, pieprzSposób wykonaniaSer i ogórki zetrzeć na średniej lub grubej tarce do jarzyn, cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Wyjąć rybę z puszki wraz z olejem do miski, dodać ser, ogórki
Mix smakuSkładniki: 1 makrela wędzona filet ½ papryka czerwona 2 małe ogórki konserwowe 1 cebula 1 garść kiełki rzodkiewki 2 łyżki majonez 1 łyżka śmietana 18% Sól, pieprz świeżo mielony Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojoną makrelę i kiełki rzodkiewki. Majonez połączyć z gęstą śmietaną i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem
Kulinarny karnet Christopherajednej osoby. Dietetyczna pasta jajeczna Składniki: 1 jajko łyżka odtłuszczonego jogurtu greckiego ½ łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka keczupu pikantnego szczypiorek lub cebulka dymka 1 rzodkiewka ½ ogórka konserwowego sól /pieprz ewentualnie odrobina octu winnego Przygotowanie: Jajko gotujemy na twardo, obieramy i jeszcze ciepłe rozgniatamy. Rzodkiewkę i ogórka kroimy w bardzo drobna kosteczkę. Szczypiorek również drobno
Mania Gotowaniateż do obiadu. Prosta, zdrowa I pyszna. Polecam I zapraszam do wykorzystania przepisu :) Składniki: Parę liści sałaty pekińskiej mała puszka kukurydzy około 10 pomidorków koktailowych 3-4 ogórki konserwowe szczypior Sos: 2 łyżki jogurtu 2 łyżki majonezu sól, pieprz I cukier , Wykonanie: Sałatę pokroić, pomidory na pół, ogórki w półtalarki, dodajemy kukurydzę I skrojony szczypior. Sos- łączymy
Smaki Edyty