tuńczyka w sosie własnym 100 g serka topionego gouda 100 g miękkiej szynki w kawałku 1 duży pęczek szczypiorku mała papryka czerwona 1 cebula czerwona 3 ogórki konserwowe sól, pieprz do smaku majonez PRZYGOTOWANIE : Jajka obieramy, dzielimy do trzech miseczek. Do jednej dodajemy - tuńczyka, szczypiorek, paprykę, ogórek ( wszystko pokrojone ). Sól, pieprz, majonez, ubijamy tłuczkiem
Kulinarne Fantazje MarioliSkładniki : 1 torebka ugotowanej kaszy duża marchew i pietruszka 5 jaj 1 papryka czerwona ok. 4 średnich ogórków konserwowych garść ziaren słonecznika majonez, sól, pieprz czarny Przygotowanie: Marchew, pietruszkę oraz jajka gotujemy Po ostudzeniu obieramy, kroimy drobno Ogórki i umytą paprykę kroimy w kostkę Do ugotowanej kaszy dodajemy wszystkie wymienione składniki, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy ziarna słonecznika, mieszamy
Proste Potrawypełnoziarnistego chlebka. Do tego obowiązkowo jakieś warzywko do swojej porcji i pełnowartościowy posiłek gotowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -1 makrela świeża lub wędzona -1 cebula czerwona -3 sztuki ogórków konserwowych -pieprz, ewentualnie sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Pozbywamy się ości i skóry z ryby. Cebulkę i ogórki kroimy drobno w kostkę, wszystko mieszamy , doprawiając wedle uznania
Zdrowie i pysznie na talerzuszybka sałatka z mortadeli Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miski, wagę kuchenną, łyżkę, łyżeczkę, ewentualnie sitko do odsączenia ogórków. Przygotuj składniki: 70 dag mortadeli, 4 ogórki konserwowe, 1 dużą cebulę, 4-5 łyżek majonezu (1 łyżkę możesz także zastąpić gęstą śmietaną), 1 łyżeczkę musztardy, pieprz. Ogórki dobrze odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Cebulę obierz
blog.moje-pasje.infododatkowo ogórek. Musicie spróbować takiego połączenia, bo naprawdę warto. I moja dobra rada - zróbcie podwójną lub jeszcze większą porcję! 200g paluszków surimi 3 jajka 2-3 ogórki konserwowe (użyłam kaszubskich - Dagoma) 1 cebula (mała) 1/2 pęczka szczypiorku Dodatkowo: majonez sól, pieprz Jajka ugotować na twardo. Jajka, ogórki i paluszki surimi pokroić w kostkę, a cebulę i szczypiorek
Di gotujeplastrów szynki lub schabu (umożliwiającego rolowanie) 1 opakowanie serka naturalnego 1 łyżka chrzanu 3 żółtka jaj ugotowanych na twardo sol i pieprz do smaku 2 ogórki konserwowe Wykonanie: Do miski wkładamy żółtka rozgniatamy widelcem, dodajemy serek,chrzan przyprawiamy solą i pieprzem dokładnie łączymy ze sobą. Ogórki kroimy na cztery części. Przygotowaną pastę smarujemy
kgwjanczewotakowej nie mieliśmy w domu, wykorzystaliśmy taką jaka była. I też się sprawdziła. Składniki 2 ugotowane na twardo jajka tuńczyk z puszki w sosie własnym 3 ogórki konserwowe pół czerwonej papryki kilka pomidorków koktajlowych 2 łyżki majonezu zielona sałata sól pieprz meksykańska tortilla kukurydziana masło Przygotowanie Ogórki i paprykę pokroiłem, paprykę w dość grubą
R'n'G Kitchenpyszną i prostą sałatkę z kapusty pekińskiej. Idealne pasuje do drugiego dania. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 pomidor 1 mała cebula 1/2 papryki czerwonej 2-3 ogórki konserwowe 1 średnia marchewka sos sałatkowy koperkowo- ziołowy 2 łyżki majonezu Kapustę pekińską pokroić. Pomidor, cebulę, paprykę czerwoną i ogórki pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce
Ewusiowe Smakijest naprawdę bardzo smaczny. U mnie wersja łącznia wszystkiego razem. SKŁADNIKI 500 g. łososia surowego 2 małe cebule sok z 1/2 cytryny sól, pieprz do smaku 3-4 ogórki konserwowe WYKONANIE Łososia kroimy w kostkę i siekamy na drobno kawałki. Wyciskamy sok z cytryny i mieszamy. Cebulkę i ogórek kroimy w drobną kostkę i też jeszcze
W kuchennym oknie Ewydziś przygotowałam tatara, myślę, że to doskonała przystawka/przekąska. SKŁADNIKI: 200 g. łososia (najlepiej pacyficzny) 2 ogórki konserwowe 1/2 papryki konserwowej grzybki marynowane drobno posiekany szczypiorek 1 łyżeczka tartego chrzanu 1-2 łyżki majonezu grubo mielony pieprz WYKONANIE: łososia, ogórki, grzybki, paprykę kroimy w drobną kostkę, dodajemy chrzan, majonez, pieprz-mieszamy, wkładamy do porcelanowych łyżek, dekorujemy
Kuchnia BeatySkładniki: 1 mała główka kapusty pekińskiej 1 cebula 3 pomidory 4 ogórki konserwowe 3 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich 3 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: Kapustę posiekać. Cebulę i ogórki pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać z misce. I mamy szybką surówkę do obiadu. Prawda, że łatwo i smacznie
O kuchni z uczuciemskładniki* 1 puszka dowolnej ryby w oleju* 100 g żółtego sera* 2 ogórki konserwowe* 1 średnia cebula* 3 łyżki masła roślinnego lub margaryny do smarowania pieczywa* sól, pieprzSposób wykonaniaSer i ogórki zetrzeć na średniej lub grubej tarce do jarzyn, cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Wyjąć rybę z puszki wraz z olejem do miski, dodać ser, ogórki
Mix smakuSkładniki: 1 makrela wędzona filet ½ papryka czerwona 2 małe ogórki konserwowe 1 cebula 1 garść kiełki rzodkiewki 2 łyżki majonez 1 łyżka śmietana 18% Sól, pieprz świeżo mielony Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojoną makrelę i kiełki rzodkiewki. Majonez połączyć z gęstą śmietaną i całość wymieszać. Doprawić solą i pieprzem
Kulinarny karnet Christopherajednej osoby. Dietetyczna pasta jajeczna Składniki: 1 jajko łyżka odtłuszczonego jogurtu greckiego ½ łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka keczupu pikantnego szczypiorek lub cebulka dymka 1 rzodkiewka ½ ogórka konserwowego sól /pieprz ewentualnie odrobina octu winnego Przygotowanie: Jajko gotujemy na twardo, obieramy i jeszcze ciepłe rozgniatamy. Rzodkiewkę i ogórka kroimy w bardzo drobna kosteczkę. Szczypiorek również drobno
Mania Gotowaniateż do obiadu. Prosta, zdrowa I pyszna. Polecam I zapraszam do wykorzystania przepisu :) Składniki: Parę liści sałaty pekińskiej mała puszka kukurydzy około 10 pomidorków koktailowych 3-4 ogórki konserwowe szczypior Sos: 2 łyżki jogurtu 2 łyżki majonezu sól, pieprz I cukier , Wykonanie: Sałatę pokroić, pomidory na pół, ogórki w półtalarki, dodajemy kukurydzę I skrojony szczypior. Sos- łączymy
Smaki EdytyPrzepis na bardzo uniwersalną sałatkę na grilla. Sałatka ta pasuje zarówno do dań mięsnych jak i rybnych. Składniki dowolny makaron 450g 1 czerwona papryka 6 ogórków konserwowych puszka kukurydzy puszka groszku 250 g szynki majonez sól, pieprz Przygotowanie Makaron ugotować al dente, odcedzić zostawić do przestygnięcia. Ogórki, paprykę pokroić w kosteczkę wsypać do miski, dodać groszek z kukurydzą
Wasze Przepisytakże kucharze, którzy wymyślają wyjątkowo różnorodne pyszności – pokażę Wam jak wyglądały moje dania przez trzy dni: Śniadanie: Pasta z białej fasoli z zaatarem, mini-sałatka z papryką, ogórkiem, kukurydzą i czerwoną cebulką, pieczywo | II Śniadanie: Czekoladowy pudding z tapioki z musem mango | Obiad: Indyk chimichurri, komosa ryżowa, surówka z kalarepki i marchewki | Podwieczorek: Frytki z marchewki, selera i buraka(...)karczochami i cukinią w sosie puttanesca Śniadanie: Owsianka na sojowym jogurcie migdałowym z orzechami laskowym i musem truskawkowym, cząstki pomarańczy z suszoną żurawiną | II Śniadanie: Sałata z czerwoną fasolą, ogórkiem konserwowym, kukurydzą, wegańskim serem i cykorią | Obiad: Wołowe ragout z grzybami, kasza gryczana z sorgo i zielonym groszkiem, surówka z ogórka kiszonego | Podwieczorek: Budyń waniliowy z musem z jabłka
Poezja smakubardzo przypomina go smakiem:). 200g makaronu 400g mielonej wołowiny 100g boczku wędzonego w plastrach 150g sera 2 duże cebule 3 pomidory 4 ząbki czosnku kilka ogórków konserwowych 2 łyżki musztardy 3 łyżki keczupu olej 1. Cebulę i pomidory kroimy w dużą kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, ogórki kroimy w plastry. 2. Na rozgrzanym oleju
Szefowa kuchniwszystkim pyszną przekąskę, która sprawdzi się nie tylko na Wielkanocnym stole. Przepis na prostą przekąskę z tuńczykiem SKŁADNIKI: - puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym - 5 jajek - 3 ogórki konserwowe - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - 4 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu naturalnego - przyprawy (sól, pieprz) - świeża bazylia - 5 wrapów Ogórki i cebulę kroimy bardzo
Związek na patelnipolecam majonez zastąpić serkiem śmietankowym, choć my uwielbiamy z majonezem:)) 6 jaj L 120 g tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebulka 1 łyżka majonezu 3 średnie domowe ogórki konserwowe 1 ćwiartka domowej papryki marynowanej sól świeżo mielony pieprz Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. ogórki bardzo drobno posiekać. Paprykę również posiekać. Jajka obrać
Krylowa Kuchniaskładniki: 200 g sera żółtego 200 g szynki, ulubionej, używanej do sałatek 5 ogórków konserwowych 1 mały pęczek świeżej natki pietruszki lub szczypiorku 3 łyżki majonezu sól i pieprz wykonanie: Ser żółty, szynkę oraz ogórki kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki lub szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Schładzamy w lodówce
Domowy Smak JedzeniaSkładniki : 3 jajka mała puszka ciecierzycy 2 ogórki konserwowe ok. 15- 20 pomidorów koktajlowych 1 czerwona cebula sól, pieprz czarny, majonez plus jogurt Przygotowanie: Cieciorkę osączyć, jajka ugotować, ogórki, cebulę i pomidorki pokroić Składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem mielonym Polać majonezem połączonym z jogurtem, wymieszać
Proste Potrawypomijać tej jednej łyżki majonezu, jednak proponuję wybrać ten light lub najlepiej domowy. Składniki: 1 puszka fasoli 1 puszka kukurydzy 1 woreczek ugotowanego ryżu 6 ogórków konserwowych 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Garść posiekanego szczypiorku Sól himalajska oraz pieprz do smaku Przygotowanie: Fasolę płuczemy. Ogórka kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki
CzarnawisienkaGyros to sałatka niezwykle popularna. W wersji klasycznej do jej przygotowania używam: kurczaka w przyprawie do gyrosa, kapusty pekińskiej bądź sałaty lodowej, ogórków konserwowych, cebuli, kukurydzy, czerwonej papryki oraz keczupu i sosu na bazie majonezu i jogurtu. Dzisiaj mały lifting kultowej sałatki. Zamiast ogórków jest czerwona fasola, a kapustę zastąpiły kiełki strączkowych. Polecam na sylwestrowe party! Składniki
Czerwień i błękitnajbardziej go lubisz? Z czym Ci się kojarzy? Sprawdź również przepis na kotlety sojowe Składniki: Sojonez – 300g Wegańska śmietana – 125g Podgrzybki marynowane – 8-10 sztuk Ogórki konserwowe – 3-4 sztuki Koperek – 1 pęczek Pieprz – do smaku Wykonanie: Sojonez i śmietanę umieść w misce. Dodaj pokrojone grzyby, ogórki, posiekany koperek oraz pieprz
Blendmanrobiła go tylko ona ponieważ umiała tak dobrać składniki, że sos był przepyszny. W końcu i ja nauczyłam się go robić chociaż nie jest to jakoś "skomplikowane". Zakupy: - ogórki konserwowe - pieczarki marynowane - ugotowane na twardo jajko - czerwona cebula - jogurt naturalny - musztarda - majonez - sól, pieprz Przygotowanie: Ja wszystkie składniki tzn. ogórki, pieczarki, jajko i cebulę wrzucam do robota kuchennego
Tanio smacznie i prostozielona :) Por nie taki straszny jak go malują! Zapraszam :) Sałatka z pora. Składniki: 1 por 4 jajka 3 łyżki majonezu ser żółty (6 plasterków) 4 średnie ogórki konserwowe sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Posiekać por na pół księżyce. Sparzyć wrzątkiem kilka minut. Odsączyć na sicie. Ogórki, jajka, ser pokroić w średnią kostkę. Wymieszać
Tagebuch po polskupycha! Sałatka z ananasem i kurczakiem. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 200g szynki 1 mała puszka ananasa 1 mała puszka kukurydzy 3 łyżki majonezu 3 jajka 3 średnie ogórki konserwowe pieprz, sól Przygotowanie: Pierś z kurczaka ugotować w wodzie z dodatkiem przypraw (np sól, pieprz) Ananas, szynkę, jajka i ogórki pokroić w niezbyt małą kostkę. Kurczak wystudzić
Tagebuch po polskuOgórki konserwowe robię według tego przepisu od lat, są bardzo smaczne i chrupiące. Zalewa jest delikatna, o lekko słodkim smaku. Składniki: Ogórki(dowolna ilość) marchewka cebula koper ziele angielskie pieprz ziarnisty liść laurowy gorczyca Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 3 łyżeczki soli 6 łyżek cukru Sposób przygotowania: Ogórki dokładnie myjemy.Do każdego słoika wkładamy:kilka plasterków
Bajeczna KuchniaPropozycja na ogórki konserwowe w troszkę innym wydaniu. Składniki Składniki na 2 słoiki o pojemności 1 l każdy 1,3 kg małych, twardych ogórków 150 g czerwonej cebuli 1 strąk czerwonej papryczki chili 1 szklanka octu 6 łyżek soli 2 kwiatostany kopru 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka białego pieprzu 1 łyżeczka cukru Przygotowanie Ogórki opłukałem
R'n'G KitchenSkładniki: 1 mała kapusta pekińska, 2 x świeża papryka ( żółta i pomarańczowa). 4 większe ogórki konserwowe, kawałek pora, 155g papryki konserwowej ( u mnie wyszło 8 różnej wielkości kawałki papryki), 3-4 łyżki majonezu, sól, pieprz, puszka kukurydzy. Przygotowanie: Kapustę, papryki, ogórki pokroić - nie musi być to drobna kostka. Por drobniej pokroić. Składniki razem wymieszać dodając jeszcze odsączoną kukurydzę
W kuchni u MonikiSkładniki: * 1 kg śledzi marynowanych (mogą być też ala matijas) * 0,5 kg cebuli * słoik ogórków konserwowych * 0,5 kg jabłek * ketchup (mały słoik) * 0,5 szklanki oleju Sposób przygotowania: Śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Jabłka, ogórki, cebulę kroimy w kostkę. Ketchup mieszamy z olejem. Wszystkie składniki mieszamy. Źródło: przepis od mojej mamy
Pobite gary Barbarywywar warzywny 1,5 L · ziemniaki 4,-5 szt · ogórki konserwowe 2 szt · tłuszcz · mąka pszenna 1,- łyżki · fasolka konserwowa 3-4 łyżki · rodzynki 1 lyżka · koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki · groszek konserwowy 2 łyżki · natka pietruszki · sól · pieprz · przyprawa do zup Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Ogórek pokrajać w plasterki. Tłuszcz rozgrzać, wymieszać
Camilla w kuchnisycącą kompozycję idealną na podwieczorek. Sałatka jest szybka i bardzo prosta w wykonaniu . Poszczególne warstwy można dowolnie modyfikować wedle własnych upodobań. Składniki 1 główka kapusty pekińskiej 1 słoik ogórków konserwowych 2- 3 cebule 1 puszka kukurydzy 1 duża podwójna pierś z kurczaka przyprawa Gyros keczup majonez Sposób Kapustę pekińską, ogórki, cebulę drobno kroimy (wielkość przybliżona
Kuchenne aromatyspróbować użyć jej jako dodatek do sałatki i powiem, że fajnie spełniła się w tej nowej funkcji :) Składniki: - 1 średniej wielkości wędzona makrela - 4 duże ziemniaki - 3 ogórki konserwowe - 2 jajka - 2 łyżeczki kaparów - sól, pieprz - majonez Przygotowanie: Ziemniaki oraz jajka gotujemy. Po wystudzeniu kroimy je w kostkę. Ogórki obieramy i również kroimy je w kostkę. Makrelę
Zainspirowana w kuchniPrzed Wami kolejna propozycja na lekką sałatkę tym razem z mozzarellą:) składniki: pół kulki mozzarelli sałata lodowa 2 pomidorki śliwkowe garść kiełków luceryny* 1 ogórek konserwowy pół papryki 2 rzodkiewki oliwa z oliwek Mozzarelle pokroić w drobną kostkę. Sałatę podrzeć na mniejsze kawałki , pomidorki i ogórka pokroić w kostkę. Sałatę wrzucamy do pojemniczka i dorzucamy wszystkie składniki
Cukier&Puderskładniki* 50 dag filetów śledziowych małosolnych * 200 ml gęstej śmietany 18%* 3 ogórki konserwowe* 6-7 pieczarek marynowanych* 1 cebulka* pieprzSposób wykonaniaŚledzie wypłukać, ewentualnie chwilę namoczyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Ogórki i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, cebulkę w dość małe piórka.Wszystko wrzucić do naczynia, wymieszać, dodać śmietanę, doprawić pieprzem, wymieszać i odstawić
Mix smakuSkładniki (4 porcje):500g mięsa mielonego wołowego4 sztuki pieczywa pitasos tatarski (przepis poniżej)pomidorki koktajlowesałata roszponkasól, pieprz Przygotowanie:Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem i
Smakowity Blog Kulinarnywersja na bazie filetów z śledzia w sosie pomidorowo paprykowym. Składniki: 2 puszki filet ze śledzia z sosie pomidorowym z papryką GRAAL 2 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki konserwowe 2 łyżki pokrojonego szczypiorku sól, pieprz do smaku Przygotowanie:Filety razem z sosem przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Ogórki i jajka pokroić w kostkę dodać
Ala piecze i gotuje