Składniki : 3 ugotowane białka jajka 5 grzybków marynowanych 1 ogórek konserwowy sok z cytryny odrobina cukru pudru majonez Przygotowanie : Białka jaj, grzybki, ogórek oraz szczypiorek drobno pokroić Składniki wymieszać dodać majonez, odrobinę soli, łyżkę soku i cukru pudru do smaku- wymieszać. Sos stosuję do kanapek. Niekoniecznie tych z wędliną. Do takich z pasztetem( przepis
Proste PotrawyDzisiaj podam przepis na mój sprawdzony przepis na ogórki konserwowe. Ogóreczki wychodzą zawsze twarde, dosmakowane, pyszne. Polecam. SKŁADNIKI : 2-3 kg ogórków na słoik - liść laurowy, 1 łyżeczka gorczycy,1 kwiatostan kopru, 2 kulki ziela angielskiego, kilka kulek pieprzu (4-5 sztuk ), 1 ząbek czosnku, można dodać plasterki marchewki i papryki. zalewa
Kulinarne Fantazje MarioliPomidory konserwowe są mało popularne w polskiej kuchni, ale warto się skusić by je przygotować. Ja najczęściej je robię, gdy mam nadwyżkę pomidorów i brak mi sił, by stać przy maszynce i przekręcać je na przecier :) Potem zimą podaję takie konserwowe pomidory do mięs czy nawet kanapek. Są podobne w przygotowaniu do ogórków konserwowych, może z tą różnicą
Pieprzyć z Fantazjąsmakują i szybko znikają z półmiska. Jajka w sosie tatarskim – Składniki: 8 jajek 200 ml majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 18% 5-6 marynowanych grzybków 2-3 ogórki konserwowe 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu sól, pieprz Wykonanie: Grzybki i ogórki pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać z musztardą, chrzanem i śmietaną. Doprawić do smaku. Wstawić
Pasja Smakumiałam) 1 łyżeczka 5 smaków sos sojowy do smaku(przypraw tez możecie użyć innych) olej ser starty sól pieprz Sos ogórkowy: ~~~~~~~~~~~~~~ 1 szkl.wywaru z 1/2 kostki rosołowej ogórki konserwowe 1 łyżka mąki 30ml śmietany kremówki natka pietruszki koperek sok z ogórków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki gotujemy w mundurkach do chwili aż będą pól miękkie.Odcedzamy.Przekładamy do naczynia żaroodpornego ,wysmarowanego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki na 3 porcje: Sos tatarski: 100 g pieczarek marynowanych 100 g ogórków konserwowych 1 jajko, ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu sól, pieprz Pieczarki, ogórki i jajko posiekać w drobną kostkę. Dodać majonez, doprawić sola i pieprzem. Wymieszać. Dorsz: 500 g polędwicy z dorsza 3/4 szklanki mąki 1/2 szklanki piwa 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Moja Galeria Smakusurowego łososia to świetna przekąska na zimno. Idealnie zastąpi tradycyjny tatar wołowy. Składniki na 1 małą miseczkę: 100 g peklowanego łososia (przepis tutaj ) 1/2 czerwonej cebuli 2 ogórki konserwowe 1 łyżka brandy sok z cytryny pieprz cytrynowy ewent. sól Łososia, ogórki i cebulkę bardzo drobno posiekać. Składniki przesypać do miski. Zalać brandy i posypać odrobiną pieprzu cytrynowego
Ugotowaćśledzie w śmietanie. U mnie płaty marynowane ale można też zrobić z matiasów. Składniki: 2 płaty marynowane 180 g śmietany 18% gęstej 1 ogórek konserwowy 1 mała cebula ćwiartka jabłka kwaśnego 1-2 łyżki wody z ogórków 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz, cukier Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w piórka, zalać wodą i gotować aż będzie al dente. Przelać
Ala piecze i gotujeZłożony z trzech warstw, a każda może stanowić oddzielną sałatkę. Całość bardzo ładnie wygląda i świetnie smakuje. Polecam ! Składniki: Warstwa I 1 puszka kukurydzy 7-8 ogórków konserwowych 1 por 3 łyżki majonezu sól pieprz Kukurydzę odcedzić na sitku. Ogórki pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić drobno. Wszystko razem wymieszać z majonezem, doprawić solą
O kuchni z uczuciemSkładniki : 4 jajka średniej wielkości brokuł 4 ogórki konserwowe sól, pieprz czarny i ziołowy majonez Przygotowanie : Brokuł sparzyć, jajka ugotować Ogórki pokroić w kostkę, to samo uczynić z jajkami Brokuł rozdrobnić, dodać majonez, wszystkie składniki delikatnie wymieszać, posypać solą, pieprzem. Ta sałatka najsmaczniejsza jest dla mnie na drugi dzień
Proste Potrawyzastanowiłam się co z nim zrobić. Pasta do kanapek! To był strzał w dziesiątkę! Składniki mały słoik sardeli 1 opakowanie białego serka do smarowania 1 średnia cebula 2 ogórki konserwowe świeżo mielony pieprz Sardele odsączamy z nadmiaru oleju i drobno kroimy. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy serek, pieprz i dokładnie mieszamy
My Chcemy Jeśćnadaje się do obiadu jak i na grilla. Przygotujecie ją w oka mgnieniu i tak samo szybko będzie znikać. Do przygotowania 2 porcji sałatki potrzebujemy: - słoik ogórków konserwowych (kupicie tutaj ) - łyżkę majonezu - 2 łyżki jogurtu - posiekany koperek - sól, pieprz Ogórki pokrójcie na średnio grube plastry i posiekajcie koperek. Całość przemieśćcie do miski, dodajcie majonez i jogurt
Szybko Tanio SmacznieOgórki konserwowe z papryką w słoikach to świetna sprawa dla tych co cenią sobie dania 2 w 1. Za jednym zamachem mamy i ogóreczki i papryczkę konserwową. Doskonałe jako przekąska, przystawka do obiadu,do grilla,do sałatek. Zarówno ogórki jak i papryka z tego, co tu dużo mówić, najprostszego przepisu wychodzą jędrne i można je naprawdę długo przechowywać
Kuchnia z widokiem na ogródDziesiątka z Sosem Tysiąca Wysp Zaczęłam od przygotowania sosu, aby składniki się ze sobą przegryzły. 4 łyżki majonezu 4 łyżki pikantnego ketchupu papryka słodka jajko ugotowane na twardo ogórek konserwowy sól do smaku Jajko posiekałam bardzo drobno, to samo robiłam z ogórkiem. W miseczce wymieszałam majonez, ketchup, dodałam ogórka, jajko, przyprawiłam papryką i solą. Na koniec wymieszałam (można także
bastalenaNiektórzy dodają do niej również groszek lub kukurydzę konserwową. Sałatka obowiązkowa na wielu rodzinnych spotkaniach ;) Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki ziemniak kawałek selera 3 jajka 3 ogórki konserwowe jabłko łyżka musztardy kilka łyżek majonezu sól, pieprz Marchewki, pietruszki, seler i ziemniaka ugotować w mundurkach, aż będą miękkie. Przestudzić, obrać i pokroić w małą kostkę. Jajka ugotować
wyzwania kuchennemamy w lodówce. Wyszły pyszne. Polecam :) WYKONANIE: ok. 15-20 dag szynki konserwowej lub gotowanej w plasterkach serek śmietankowy 150 g 4 łyżki majonezu łyżka żelatyny 1-2 ogórki konserwowe 1/3 czerwonej papryki szczypiorek wg uznania 5 dag startego żółtego sera sól, pieprz WYKONANIE: Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Na stole rozkładamy folię spożywczą(...)żeby delikatnie na siebie zachodziły, na prostokąt mniej więcej o wymiarach 25/35 cm. Żelatynę rozpuszczamy, do miski przekładamy serek, majonez oraz żelatynę. Mieszamy ze sobą i doprawiamy. Paprykę, ogórek oraz szczypiorek drobno kroimy, razem z serem żółtym dodajemy do masy. Mieszamy i równo smarujemy na szynce. Zwijamy od dłuższego boku, pomagając sobie folią. Następnie dobrze owijamy w folię i chowamy
Pani na desersztuki Szczypiorek – kilka łodyg Mrożony groszek – 100-150 gram Pomidorki koktajlowe – Garść duża Ogórki konserwowe – kilka sztuk Cebulki konserwowe – Garść duża Wołowina Pastrami – kilka plasterków Majonez – 200-250 gram Woda z ogórków – do smaku Sól – do smaku Pieprz świeżo zmielony – do smaku Jeśli mamy już składniki, Huzarensalade, samo
RafalCookrozgrzaną patelnię wraz z olejem wlewać małe porcje ciasta, aby pokryć dno patelni. Smażyć naleśniki z dwóch stron. Dodatkowo 1 mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka 4 ogórki konserwowe sos barbecue lub inny swój ulubiony Na usmażone naleśniki układać poszarpaną karkówkę, ogórki pokrojone w kostkę, paprykę i poszatkowaną kapustę pekińską. Polać sosem i złożyć naleśnik. Po wierzchu
O kuchni z uczuciemproste połączenia zawsze się sprawdzają. I najczęściej tego typu produkty mamy w lodówce. Aczkolwiek... ogórek małosolny - sezonowo. Ale można zastąpić go w tej przekąsce świeżym, kiszonym bądź konserwowym ogórkiem, nawet pomidorem czy papryką. Każdy z tych warzyw pasuje do jajek, więc będzie dobrym dopełnieniem takich domowych przekąsek. Roladki to taki rodzaj przekąski, do której możecie użyć różnych
Zasmakuj Kuchniosób przygotowujemy sałatkę. Sałatka ta ma jeden minus o którym byłam informowana - w mig znika ze stołu :) Składniki: 1 średni por, 1 słoik selera, 1 puszka kukurydza, kilka ogórków konserwowych, 2-3 udka kurczaka wędzonego, 1 puszka ananasa, majonez. Przygotowanie: pora, kurczaka, ogórki, ananasa pokroić. Dodać odcedzoną kukurydzę i selera. Dołożyć majonez i wymieszać
Państwo Wojtczuk gotująróżne sposoby. Do tej dodałam paprykę i żółty ser. Składniki: nieduża wędzona makrela 3-4 łyżki startego żółtego sera kawałek czerwonej papryki kawałek cebuli 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu pieprz szczypiorek Makrelę przebrać z ości. Czerwoną paprykę i ogórki pokroić w kosteczkę. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i przyprawić pieprzem. Solić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniawzięłam wędzony. Składniki 10 osób 1i 1/2 kg łososia wędzonego na zimno 2 średnie cebule 7 ogórków konserwowych 1 czerwona papryka konserwowa 2 łyżki oliwy z oliwek ,pieprz do smaku (1 łyżeczka) Wykonanie Cebulę,ogórki ,paprykę pokroiłam w drobną kostkę. Ściągnełam skórę z łososia ,odkroiłam warstwę ciemną jaka była tuż pod skórą i drobno
Eli Gotowanieczasu by poświęcić go na pichcenie, koreczki są idealnym rozwiązaniem. Składniki: wykałaczki ser żółty w kawałku kabanos niewielki kawałek kiełbasy kilka oliwek np. z nadzieniem paprykowym kilka marynowanych pieczarek ogórek konserwowy świeża papryka żółta lub czerwona Wykonanie: Ser pokroić na niewielkie równe kostki. Ogórek pokroić na grube plastry, jeśli są one większe niż kostki sera to przekroić je jeszcze
Mama Gotujedość szybkie danie i bardzo smaczne, super smakują z kluskami śląskimi i kapustą modrą. ROLADY ŚLĄSKIE SKŁADNIKI: 70 dag. szynki wieprzowej lub dużego schabu 2-3 ogórki konserwowe 15 dag. boczku wędzonego 2 łyżki musztardy 0,5 szkl. śmietany WYKONANIE: ogórki i boczek zmielić w maszynce z dużymi oczkami, doprawić do smaku mięso ubić, posypać z obu stron
Kuchnia Beaty