najmniej pracochłonna sałatka jaką znam. Mimo tego właśnie ona jest moja ulubioną. Zapraszam do jej wypróbowania. 2 puszki kukurydzy ( ja używam bonduelle) puszka tuńczyka w sosie własnym ogórki konserwowe ( ilość w zależności od ich wielkości ) ok 6 majonez wedle uznania sól pieprz Odcedzić kukurydzę i tuńczyka. Wrzucić do miski. Ogórki pokroić w kostkę i dodać do kukurydzy
cukrem pudrem posypaneskładniki: 6 łyżek majonezu 2 łyżki ketchupu Jamar 1 ogórek konserwowy 1/2 małej cebuli (ok. 30 g) 1 i 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżka octu jabłkowego lub winnego sól, pieprz wykonanie: Ogórek i cebulę kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do nich majonez, ketchup, cukier oraz ocet. Wszystko miksujemy blenderem na gładką konsystencję. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy do np. kanapek
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 1 duża makrela 1 cebula 3 ogórki konserwowe 1 łyżka posiekanej pietruszki 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz Wykonanie: Rybę obrać ze skóry i dokładnie obrać z ości. Ogórka oraz cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Pietruszkę posiekać. Wszystko przełożyć do miski, dodać przecier pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Gotowe, smacznego
magiczna kuchnia Kasipastę jajeczną z łososiem i chcę się nią z Wami podzielić!Pasty to super alternatywa do wędlin, serów... SKŁADNIKI: 5 ugotowanych na twardo jajek łosoś wędzony 100gr. 5 ogórków konserwowych 1 mała szalotka pęczek koperku 3 łyżki majonezu sól, pieprz grubo mielony WYKONANIE: jajka ucieramy na najmniejszych oczkach tarki, łososia, ogórki, szalotkę kroimy w drobną kostkę, koperek siekamy
Kuchnia Beatyogórek dodały jej wyraźnego smaku. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Składniki: 1 puszka łososia w oleju (lub kawałek wędzonego) 4 jajka 2 łyżki majonezu 5-6 rzodkiewek 2 ogórki konserwowe koperek sól pieprz Łososia odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i obrać. Jajka, łososia i majonez zblenderować na pastę. Ogórki i rzodkiewki pokroić w półplasterki, koperek posiekać
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatakże przypadnie do gustu. Jak dla mnie jest to idealne zestawienie składników, a dodatkowo umieszczona w przezroczystej misce ładnie prezentuje się na stole dzięki warstwom. Składniki: 4-5 ogórków konserwowych 2 torebki ryżu 1 por 4 jajka tuńczyk w oleju ketchup oraz majonez Sposób przyrządzenia: na sam spód miski układamy ogórki pokrojone w kostkę następnie pół torebki ryżu
upichcicznamy , nie ma nic prostszego do zrobienia:) A ponieważ mam dziś wielkiego lenia jest to dla mnie najlepsza i pyszna propozycja:)) składniki 8 ziemniaków 1 cebula 7 ogórków konserwowych pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu lub jogurt greckiego przyprawa do ziemniaków sól, pieprz sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy, kroimy w plasterki, ogórki także kroimy w plasterki lub drobniej. Cebule
Cukier&Puderjako ciekawostka. Myśle , że kazdy z nas ma swój sposób na sos tatarski I dzisiaj przed świętami chcę przedstawić mój : Zaczynamy Składniki: 6-7 łyżek majonezu 4 ogórki konserwowe 4-5 szczypiorków sól , pieprz 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżeczki soku z cytryny Wykonanie: Do majonezu dodajemy bardzo drobno pokrojony ogórek, szczypior, chrzan I sok z cytryny. Mieszamy
Smaki EdytySuper smaczna i prosta do zrobienia sałatka z tortellini i szynką. Składniki tortellini kukurydza groszek pomidor ogórek konserwowy papryka szynka majonez sól i pieprz Przygotowanie Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kukurydzę oraz grosze odsączyć z zalewy. Pomidor, ogórek, paprykę oraz szynkę pokroić w kostkę. Składniki połączyć w misce, dodać majonez. Doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Autor przepisu
Wasze PrzepisySzybka sałatka z tuńczykiem i kukurydzą to świetny pomysł na lunch, rodzinną kolację albo spotkanie ze znajomymi. Składniki puszka tuńczyka w oleju woreczek ugotowanego ryżu puszka kukurydzy 5 ogórków konserwowych 5 jaj ugotowanych na twardo szczypior sól, pieprz majonez Przygotowanie Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić. Kukurydzę odsączyć z zalewy, jajka i ogórki poszatkować w drobną kostkę, szczypior pokroić
Wasze PrzepisyPrzygotowanie pasty z tuńczyka zajmuje zaledwie 10 minut. Możemy ją przygotować ze składników, które każdy z Was posiada w swojej lodówce. Potrzebne nam będą tuńczyk w sosie własnym, jajka, ogórek korniszony i cebula. Domowe pasty kanapkowe pojawiają się w naszym domu bardzo często. Pasta z tuńczykiem to jedna z naszych ulubionych. Przygotowuję ją zazwyczaj na kolację. Z dodatkiem świeżego pieczywa(...)kanapkową z tuńczyka. Na pewno posmakuje każdemu z Was! Smacznego! PRZEPIS NA PASTĘ Z TUŃCZYKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 2 ogórki konserwowe 1/2 czerwonej cebuli 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Przygotowanie Jajka gotujemy na twardo i ścieramy na tarce. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę
Przepiski.plniż wszystkie sałatki, idealna na kolacje świąteczną lub na różne uroczystości. Składniki: · 1 opakowanie kopytek · 5 ogórków konserwowych · 1 papryka czerwona · 15 dag szynki konserwowej · Puszka kukurydzy(...)Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Kopytka gotujemy w osolonej wodzie, studzimy i drobno kroimy. 2. Ogórki, paprykę oraz szynkę kroimy w kostkę. 3. Dodajemy kukurydzę ( trochę zostawiamy do dekoracji)oraz majonez i doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia, wierzch sałatki posypujemy posiekanym koperkiem
Kulinarna Chwilawyrazistym smaku dzięki suszonym pomidorom i dodatkowi serka koziego. Polecam jako powiew świeżości w klasycznych zestawieniach :) SAŁATKA JARZYNOWA Ziemniak Marchewka 3 suszone pomidory 3 łyżki ciecierzycy Ogórek konserwowy 2 łyżki kukurydzy konserwowej Łyżka jogurtu Łyżka serka koziego Zioła, sól, pieprz Ziemniaka i marchewkę obrać i pokroić w kostkę Warzywa ugotować, odcedzić z wody Ogórka pokroić w drobną kostkę, pomidory
HealthyCreationsjego udziałem. Dzisiejsza sałatka powstała w ten właśnie sposób :) Składniki : - puszka tuńczyka w kawałkach, - 50 g ugotowanego ryżu, - świeża czerwona papryka, - szklanka mrożonego groszku, - czerwona cebula, - 3 ogórki konserwowe, - sól, pieprz, - łyżka majonezu, - łyżka pikantnego ketchupu. Wykonanie : Tuńczyka osączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem, dodać ugotowany groszek i ryż. Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać
Przepisy MikołajaSkładniki na jedną porcję sałatki Pół wędzonej makreli Pół czerwonej papryki Pół pomidora Dwa ogórki konserwowe 2 łyżki kukurydzy konserwowej Kilka oliwek Łyżka jogurtu naturalnego Garstka orzeszków ziemnych Pieprz Mięso makreli dokładnie oddzielić od ości i podzielić na mniejsze kawałki Paprykę, ogórki i pomidora pokroić i drobną kostkę Oliwki pokroić na mniejsze kawałki Warzywa połączyć z rybą
HealthyCreations