Składniki: szklanka makaronu w kształcie ryżu ( 230g ), 250g ogórków konserwowych, 170g papryki konserwowej, 1 czerwona cebula, 130g suszonych pomidorów, 200g sera feta, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Ogórki, paprykę, ser feta i cebulę pokroić w kostkę. Suszone pomidory pokroić na kawałki. Wszystkie pokrojone składniki połączyć z makaronem i majonezem
W kuchni u Monikisię u Nas z wizytą niezapowiedziani goście. Sałatka puszkowa z majonezem SKŁADNIKI: 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki białej 1/3 pora (biała cześć) 3-4 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu kieleckiego 1 łyżeczka musztardy PRZYGOTOWANIE: Otwieramy wszystkie puszki i odlewamy zalewy. Do miski przekładamy groszek, kukurydzę oraz fasolkę i mieszamy. Ogórki kroimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiidzie kolorowa. Łatwa w przygotowaniu. Składniki : 3-4 ogórki konserwowe 4 parówki cienkie - można zastąpić szynką konserwową 4 połówki papryki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 pomidora pół pora 2 woreczki ryżu 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu 1 łyżka ketchupu opcjonalnie sól, pieprz Przygotowanie: Ogórki, paprykę i parówki pokroić w kostkę. Por umyć, pokroić w krążki. Ryż
Garnkowe fanaberiesól, pieprz świeżo mielony, sok z cytryny, 1/2 cebuli, sardynka w oleju z puszki, 2 korniszony lub ogórek konserwowy, 1 łyżka grzybków w occie, 1 żółtko jajka przepiórczego, Mięso posiekać – nie mielić. Mięso wymieszać z żółtkiem, musztardą, 2 łyżkami oliwy. Cebulę, grzybki, ogórki posiekać. Na talerzu ułożyć mięso, na mięsie ułożyć surowe żółtko jajka przepiórki. Obok ułożyć posiekaną cebulę
królestwo garówChrupiąca bułeczka lub chlebek z taką pyszną pastą,to wspaniałe śniadanko lub kolacja. Polecam SKŁADNIKI: 4 jajka 80g ogórków konserwowych 1 awokado 50 g cebuli lub szczypiorku 1/2 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki pieprzu mielonego 3 łyżeczki soku z limonki WYKONANIE: do blendera włożyć jajko,ogórki,awokado i cebulę pokrojone na kawałki, dodać sól ,pieprz i sok z limonki
Kuchnia BeatyPyszna sałatka makaronowa z tuńczykiem. Składniki 200 g makaronu z zielonego groszku puszka tuńczyka w oleju mała puszka kukurydzy kilka pomidorków koktajlowych zielone oliwki 3 ogórki konserwowe lub kilka malutkich pęczek szczypiorku papryka kiełki sól, pieprz oliwa z oliwek Wykonanie Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Kukurydzę odsączyć z zalewy, ogórki pokroić w drobne kawałeczki. Paprykę oczyścić
Pomysłowa kuchniasmaczną i prostą w wykonaniu pastę na kanapki. Twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i zieloną cebulką to wyśmienita propozycja nie tylko na śniadanie. Świetnie sprawdzi się też na kolację czy lekki lunch. Polecam :) Składniki - 250 gram sera białego w kostce ( twarogu ) - 5-6 rzodkiewek - 2-3 mniejsze ogórki konserwowe - kilka gałązek zielonej cebulki - 1 ząbek czosnku - sól i pieprz
Kuchnia z widokiem na ogródpęczek rzodkiewki · 4 ogórki konserwowe · 15 dag szynki konserwowej · 15 dag sera żółtego(...)Pieprz · 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Rzodkiewkę, ogórki, szynkę oraz ser kroimy w kostkę. 2. Mieszankę po Polsku odlewamy z zalewy i łączymy z pozostałymi składnikami. 3. Następnie dodajemy obrane i drobno posiekane jajka. 4. Doprawiamy pieprzem
Kulinarna Chwila200g serka homogenizowanego – naturalnego 4 łyżki majonezu 2 ogórki konserwowe 3-4 rzodkiewki 1/4 czerwonej papryki 2 łyżki kukurydzy konserwowej 1-2 łyżki siekanej natki pietruszki 1 łyżka żelatyny sól, pieprz *** Żelatynę zalewamy 4 łyżkami zimnej wody, mieszamy i odstawiamy na około 10 minut *** *** Ogórki kroimy w drobną kosteczkę *** *** Rzodkiewki oraz paprykę myjemy, osuszamy
Blog z Apetytemkoperku 2 łyżki przyprawy do mięsa mielonego Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka (opcjonalnie) suszonych pomidorów. Czosnkiem Olej do smażenia Bułka tarta do panierowania 1 mozzarella 3 ogórki konserwowe PRZYGOTOWANIE: Do miski przekładam mięso ,przyprawy i płatki owsiane. Koper drobno siekam, dodaję do mięsa. Całość dokładnie wyrabiam. Międzyczasie ser kroję na pół plastry. Ogórki w kostkę
Gotowanie Patkikonserwowym. Mamy tu nieco inne dodatki, jest ich więcej i naprawdę całość świetnie smakuje. Składniki: 250 g sera białego półtłustego 1/2 dużej wędzonej makreli 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebulki 1 łyżeczka musztardy 1 mały jogurt naturalny siekany świeży koperek sól, pieprz do smaku Sposób wykonania: 1. Ser rozdrobnić widelcem. Dodać makrelę dokładnie oczyszczoną z ości. 2. Cebulkę i ogórka(...)kiszonego pokroić w kosteczkę, dodać do sera. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić solą i pieprzem do smaku. W ogóle nie użyłam soli, bo makrela i ogórki były dla mnie już wystarczającym słonym dodatkiem. Smacznego
Kuchnia domowa Aniauto'); ga('send', 'pageview'); - 200 g makaronu kokardki - puszka tuńczyka w oleju -10 szt. zielonych oliwek - słoik (200 g ) suszonych pomidorów w oliwie - 2-3 ogórki konserwowe - kilka liści sałaty lodowej - sos winegret z dodatkiem ziół prowansalskich Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Oliwki kroimy w krążki, pomidory w paseczki, ogórki w kostkę. Dodajemy
Kulinarne przemysleniaswój sposób dla mnie ten skład jest idealny. SKŁADNIKI: 2 średnie ogórki konserwowe kilka pieczarek konserwowych 1 mała cebulka 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka tartego chrzanu 4 łyżki gęstego majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego pieprz grubo mielony WYKONANIE: ogórki,pieczarki,cebulę kroimy w drobną kostkę, ogórki i pieczarki odsączamy na papierowym ręczniku, dodajemy czosnek przeciśnięty
Kuchnia Beatysama bułka co zawsze a w środku ta sama parówka, ale smak inny, lepszy niż tradycyjnie. Nam smakowało bardzo! 4 bułki do hot dogów 4 parówki 2 ogórki konserwowe 1/2 papryki 1 czerwona cebula majonez, musztarda, keczup 100g żółego sera 1. Bułki przecinamy wzdłuż, nie rozcinając ich do końca. Smarujemy majonezem i musztardą. Ogórki, paprykę
Szefowa kuchnidwie porcje 260 g obranego wędzonego pstrąga 100 ml jogurtu naturalnego 2 ogórki konserwowe Kilka kawałków papryki konserwowej 2 garście mieszanki sałat ¼ małej cebuli Kilka gałązek koperku 1 spora łyżeczka chrzanu Sól Wykonanie: Na talerze wykładamy sałatę i rozdrobnionego na kawałki pstrąga. Ogórki i paprykę kroimy w słupki a cebulę w cienkie plasterki. Wszystko dodajemy do pstrąga
Smaki Ewy