
Jajka w sosie tatarskim to klasyka, nie tylko podczas spotkań przy wielkanocnym stole. Danie nie wymaga dużej ilości pracy, więc może je przygotować każdy. A tak przygotowane jajka zawsze smakują i szybko znikają z półmiska. Jajka w sosie tatarskim – Składniki: 8 jajek 200 ml majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 18% 5-6 marynowanych grzybków 2-3 ogórki konserwowe 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu sól, pieprz Wykonanie: Grzybki i ogórki pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać z musztardą, chr... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...