SKŁADNIKI: 250 g tortellini z szynką lub grzybami 1 kostka rosołowa 300 g sera żółtego w kostce 300 g szynki drobiowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 4 ogórki konserwowe zielona cebulka 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Tortellini gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej wg czasu podanego na opakowaniu. Ser żółty
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiśrednich ogórków konserwowych-słoik fasolki szparagowej-9 suszonych pomidorów-garść pokrojonej papryki grillowanej lub konserwowej-3 papryczki chili-3 marchewki, które musimy sobie ugotować i pokroić w kostkę Przygotowujemy dużą miskę.Wrzucamy odsączonego z oleju tuńczyka i odsączoną fasolkę szparagową.Fasolkę czerwoną płuczemy, odsączamy i też dodajemy do miski.Kroimy ogórki, paprykę, suszone pomidory i też
Maminek kulinarnySOSIE MUSZTARDOWYMSkładniki:- 6 filetów matiasa- 10 łyżek musztardy delikatesowej (łagodnej)- 5 łyżki musztardy sarepskiej (ostrej)- 4 łyżki majonezu- 2 łyżki oleju- 2 łyżki cukru- 2 łyżki wody- 4 ogórki konserwowe- 3 cebule- pieprz czarny mielonySposób przygotowania:Pokroić filety na 2cm paski i wymoczyć w wodzie przez kilka godzin. W misce mieszamy cukier z musztardami, dodajemy majonez, dolewamy olej
Mentor Smakubędzie odbiegał od "oryginału" :)) Ma on nam po prostu smakować :) Składniki na gulasz : 0,8 kg mięsa wieprzowego- może być łopatka,szynka 1 cebula, 2 ogórki konserwowe, kilka pieczarek, 1 czerwona papryka 3 łyżki mąki pszennej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek papryka słodka papryka ostra Wykonanie:Mięso kroimy w kostkę
Walijskie PichcenieSKŁADNIKI: ser żółty w kawałku -200 g kukurydza -1 puszka ogórek konserwowy -3 szt por -mały kawałek jajka -5 szt papryka żółta -2 szt sól i pieprz majonez- 3 łyżki PRZYGOTOWANIE: Ser żółty pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Kukurydzę odlać z zalewy, dodać do sera żółtego. Ogórki pokroić w kostkę, pora w piórka. Jajka ugotować
Kuchnia Danusispodobać. PS. Przepraszam za nieobecność, ale zawirowania życiowe z pracą i nie tylko sprawiły, że nie miałam możliwości dodawać postów. Składniki: podwójna pierś z kurczaka cebula 3-4 ogórki konserwowe puszka kukurydzy mała kapusta pekińska papryka czerwona przyprawa gyros keczup majonez Wykonanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą, podsmażyć na patelni. Odstawić do ostudzenia. W misce układać warstwami: kurczaka
Pasja Smakusmacznie.Sałatka z makreli wędzonej to nasza ulubiona.Tym razem podałam na chrupkim pieczywie z kiełkami z rzodkiewki. Składniki: makrela wędzona 1 szt jajka 2 szt ogórki konserwowe 3 szt cebula mniejsza 1 szt majonez 3 łyżki musztarda sarepska 1 łyżeczka sól pieprz do smaku kiełki rzodkiewki Przygotowanie: Makrelę obrać z ości , rozgnieść widelcem.Jajka ugotować na twardo,obrać
Ala piecze i gotujeobiad. W te upały szukamy szybkich i łatwych przepisów. Warto spróbować. Smacznego ! Składniki : * duży podwójny filet * przyprawa Gyros * łyżka oliwy z oliwek * kapusta pekińska * pomidor * ogórki konserwowe * kukurydza * sos czosnkowy * ketchup Przygotowanie : Kroimy fileta w kostkę.Marynujemy w oliwie i przyprawie Gyros. Im dłużej tym mięso ma lepszy smak. Smażymy i odstawiamy aż wystygnie. Szatkujemy kapustę
Magiczne Życie Martymoje kubki smakowe i dlatego, taki sposób przygotowania ogórków sama też praktykuję. Dlatego w moim przepisie na ogórki małosolne nie znajdziecie całej główki czosnku, jak widziałam w niektórych wersjach, tylko kilka niedużych ząbków. POLUB NA-TALERZU.PL NA FACEBOOKU Ogórki małosolne krok po kroku W czym kisić ogórki? Ogórki można kisić w słoikach , najlepiej większych, powyżej(...)typu i rozmiaru naczynia, które wybierzemy, było ono czyste i wyparzone. Ogórki Do przygotowania małosolniaczków warto wybrać świeże, jędrne ogórki gruntowe. Ja staram się kupować zawsze w sprawdzonym warzywniaku i wybieram raczej mniejsze sztuki – zdecydowanie najlepiej smakują w tej wersji. Zalewa i dodatki Aby ogórki małosolne były kruche i smaczne potrzebny jest bazowy zestaw do kiszenia
Na-talerzu.plkebab z makaronem. Idealna do podania na każdą okazję. SKŁADNIKI : 500 g makaronu penne 500 g piersi z kurczaka + dowolna przyprawa 5 ogórków konserwowych 1 mały słoik papryki konserwowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1 czerwona cebula sól, pieprz do smaku 4 łyżki majonezu(...)PRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Kurczaka podsmażamy z przyprawami na oleju, odcedzamy i studzimy. Odcedzone ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce i doprawiamy do smaku. Sałatkę podajemy od razu lub schłodzona
Kulinarne Fantazje Mariolipoczęstunek dla gości, który na pewno ich pozytywnie zaskoczy. Zazwyczaj z dodatkiem makreli przyrządza się różnego rodzaju pasty kanapkowe, teraz pora na sałatkę. Wędzona makrela w połączeniu z ogórkiem korniszonym, jajkiem i cebulką daje ciekawą kompozycję smakową, która z pewnością wpadnie w Wasze gusta. Przepis na warstwową sałatkę z makreli jest bardzo prosty i szybki. Sałatka składa się z zaledwie(...)ostatni, ponieważ każdemu bardzo smakowała. Mam nadzieję, że i Wam posmakuje. PRZEPIS NA WARSTWOWĄ SAŁATKĘ Z MAKRELI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 2 makrele wędzone ok 500 g 6 ogórków konserwowych 6 jajek 2 średniej wielkości cebule czerwone 4 łyżki majonezu 6 łyżek jogurtu naturalnego sól pieprz Przygotowanie Makrelę oddzielić od skóry i pozbawić ją ości. Jajka ugotować na twardo
Przepiski.pldowolny sposób łączyć składniki i wyczarować coś nowego i bardzo smacznego. Sałatka z makaronem , szynką, papryką i kukurydzą z pewnością jest Wam dobrze znana. Ja dodałam do niej jeszcze ogórka, cebulkę i odrobinę czosnku, aby była bardziej wyrazista. Oczywiście sam czosnek możecie pominąć, szczególnie jeśli będziecie ją zabierać ze sobą do pracy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z makaronem i szynką(...)ulubionego makaronu kilka ogórków konserwowych (w zależności od wielkości) 1 papryka czerwona 300 g szynki konserwowej 1 cebula czerwona 1/2 puszki kukurydzy 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz 2 ząbki czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Szynkę, paprykę, cebulę oraz ogórki kroimy w kostkę. Kukurydze odsączamy
Przepiski.plZapraszam do zapoznania się z przepisem! PRZEPIS NA MIESZANĄ SAŁATKĘ Z GYROSA Składniki 500 g fileta z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 2 cebule czerwone 6 ogórków konserwowych 1/2 kapusty pekińskiej ketchup majonez przyprawa do gyrosa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Fileta z kurczaka, opłukać, oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić przyprawą do gyrosa i usmażyć na niewielkiej
Przepiski.plporów - 1 duże jabłko albo dwa małe - 1 duża gruszka albo dwie małe - puszka groszku ( duża lub mała , zależy jak lubicie) - 5 jajek ugotowanych na twardo - 5 małych ogórków konserwowych - porządna garść posiekanej kapusty pekińskiej - 2 łyżki majonezu - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka łagodnej musztardy - 1 łyżeczka płynnego miodu - sól, pieprz do smaku Wykonanie: Pora myję , kroję
Kuchnia Pełna Emocjismarowidło. Nie przepadam za gotową wędliną, więc robię rożne pasty, żeby urozmaicić nasze codzienne kanapki. Dziś mam dla Was pyszną i bardzo prostą do zrobienia pastę. Pasta rybna z ogórkiem powstała na bazie białego sera i wędzonej makreli. W domu ją uwielbiamy, jest idealna do świeżego domowego chlebka. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inni pomysły na pasty do chleba(...)wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta łososiowa Pasta rybna z ogórkiem Pasta rybna z ogórkiem Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 250 g białego półtłustego sera 1 makrela 1/2 drobno pokrojonej cebuli 2-3 łyżki jogurtu 2 łyżki majonezu 2 drobno pokrojone ogórki konserwowe 2 łyżki posiekanej natki sól pieprz Wykonanie: Makrelę obieramy ze skóry
Kulinarne przygody Gatity