ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:126/331)

Surówka z kapusty pekińskiej z suszonymi pomidorami 183

kilka składników i w ten sposób szybko powstała pyszna, zdrowa  surówka,  która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 słoiczka suszonych pomidorów 4 ogórki konserwowe 1/2 cebuli 4-5 rzodkiewek 1 łyżka posiekanej pietruszki 4 łyżki oleju z zalewy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu sól, pieprz Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować, przełożyć

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka jarzynowa z marynowanym czosnkiem 197

Sałatka jarzynowa z marynowanym czosnkiem  Składniki : 3 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki 1 średnia pietruszka - korzeń kawałek selera 1 puszka mieszanki kukurydzy z groszkiem 4-5 średnich ogórków konserwowych  1/2 małego słoiczka czosnku marynowanego 4 jajka 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz szczypiorek do dekoracji  Przygotowanie : Warzywa gotujemy w mundurkach, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kanapka z jajem 201

problemu możecie go zmodyfikować. Czas przygotowania i ilość porcji 10 minut, 2 porcje Produkty 2 x jajko, 2 x  kromka chleba żytniego, 1 x pomidor, 1 x ogórek konserwowy, 4 x plaster szynki z indyka, szczypiorek, sól, pieprz, bazylia, olej. Przygotowanie Na początek myjemy dokładnie jajka, pomidora i szczypiorek. Na patelni rozgrzewamy odrobin ę oleju i smażymy jajka

Fit&Fast Kitchen
Sos tatarski wg Aleex 198

będzie sałatka. Nie wyprowadzałam go z błędu, ale nie przygotowywałam sałatki. Zrobiłam sos tatarski, który podałam z jajkami na twardo. Był pyszny. Smakował wszystkim. Polecam. Składniki: • 4 ogórki konserwowe • 6 marynowanych pieczarek • 2 jajka ugotowane • majonez • 1 łyżka chrzanu • 2 łyżeczki jogurtu • sól • pieprz • sok z cytryny (opcjonalnie) Sposób przygotowania: 1. Ugotowane i ostudzone jajka na twardo obrać

W mojej kuchni
Sałatka jarzynowa z wiosennym motywem 166

zwykła-niezwykłą sałatkę udekorowałam w bardzo wiosenny motyw jakim są bzy. Mam nadzieję, że na zdjęciach to widać ;) 5 ziemniaków 4 marchewki 1 korzeń pietruszki 1/2 słoika ogórków konserwowych słoik selera marynowanego puszka groszku puszka kukurydzy 7 jajek (4 do dekoracji) sól, pieprz łyżka musztardy mały słoiczek majonezu natka pietruszki czerwona cebulka Ziemniaki, marchew i pietruszkę ugotować w łupinkach

Smakołyki Asi
Sałatka z kapusty pekińskiej z kabanosami 346

Składniki: mała kapusta pekińska, 4 duże łyżki ziaren słonecznika, 1 czerwona cebula, 5 ogórków konserwowych, 120g kabanosów ( najlepiej pieprznych lub pikantnych), 200g sera feta, puszka groszku (280g po odsączeniu), sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Słonecznik uprażyć na suchej patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.  Kapustę pekińską i kabanosy pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę, ogórki i ser feta pokroić

W kuchni u Moniki
Opiekane kotlety jagnięce z salsą 97

Salsa: 2 małe garści świeżej natki pietruszki 1 pęczek świeżej bazylii 1 garść świeżej mięty 1 garść świeżego koperku 2 obrane ząbki czosnku 4 łyżki odsączonych kaparów 6 ogórków konserwowych 1 łyżka stołowa musztardy Dijon 3-4 łyżki octu z czerwonego wina skórka z 1 cytryny 8 łyżek oliwy z oliwek sól i pieprz Sposób przygotowania: 1.  Posiekaj

Przepiski.pl
Sałatka z makrelą 98

Jeśli lubicie makrelę, to gorąco zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu na sałatkę z makreli. PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z MAKRELI Składniki 1 duża makrela wędzona 4 jajka 3 ogórki konserwowe 1 mała cebula czerwona 1/2 papryki czerwonej 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Wykonanie 1. Z makreli usunąć ości i rozdrobnić mięso widelcem. 2. Jajka ugotować

Alle Dobre!
Sałatka jajeczna 118

imprezie. Wystarczy kilka łatwo dostępnych składników i będzie pysznie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 jajka 3 plasterki szynki kawałek czerwonej cebuli – ok. 20-30 g 3 średnie ogórki konserwowe szczypiorek – ok. 1-2 łyżki koperek – 1 łyżka 1 pełna łyżka majonezu sól i pieprz Sałatka jajeczna – wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jajka ugotować na twardo. Kolejno

Olcia gotuje!
Szaszłykowe Cypiski 124

Przyprawa do kurczaka ·        1 kulka mozzarelli ·        ½ papryki czerwonej ·        2 ogórki konserwowe ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        2 jajka Sposób przygotowania(...)Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka. 2.    Na każdym plasterku układamy wzdłuż mięsa pasek mozzarelli, pasek papryki oraz ogórka. 3.    Zwijamy każdy kawałek mięsa w roladkę, układamy poziomo , ciasno koło siebie i wbijamy pionowo 4 wykałaczki do szaszłyków. 4.    Następnie kroimy na cztery pionowo części

Kulinarna Chwila
Polędwiczki z mozzarellą 219

ozdoba stołu. Składniki: ·        1 polędwiczka wieprzowa ·        Opakowanie Mini Mozzarelli ·        3 ogórki konserwowe ·        ½ papryki czerwonej ·        Sól ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.   Mięso obieramy(...)wzdłuż ale nie do końca i rozbijamy. 2.   Doprawiamy solą oraz pieprzem. 3.   Na środku mięsa układamy kuleczki mozzarelli. 4.   Po bokach podłużne plasterki papryki oraz ogórka. 5.   Zwijamy w roladę. 6.   Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 minut w 180°C. 7.   Po upieczeniu kroimy w 2 cm plasterki i układamy

Kulinarna Chwila
Sałatka Isaura 170

Papryka czerwona ·        Kukurydza ·        10 dag sera żółtego ·        5 ogórków konserwowych ·        Pieczarki marynowane ·        4 jajka ·        Pieprz ·        Sól(...)według przepisu na opakowaniu, studzimy przekładamy do miski. 2.   Do makaronu dodajemy paprykę pokrojoną w drobne paseczki. 3.   Następnie odlaną z zalewy kukurydzę. 4.   Ser oraz ogórki kroimy w kostkę. 5.   Pieczarki kroimy drobno, kilka możemy zostawić do dekoracji oraz marchewkę, która jest w zalewie. 6.   Jajka gotujemy na twardo, studzimy obieramy ze skorupek

Kulinarna Chwila
Kurczak niby po myśliwsku 185

łyżeczki mąki pszennej ·        1 laseczka kiełbasy podwawelskiej ·        Cebula ·        4 ogórki konserwowe Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, solimy, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Grzyby zalewamy gorącą wodą. 3.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy

Kulinarna Chwila