taka kolorowa surówka najlepiej smakuje w towarzystwie prostych pulpecików z sosem pomidorowym Spróbujcie. Składniki: 2 marchewki 1 pęczek rzodkiewki około 7 cm pora (biała część) 1 większe jabłko 1 ogórek konserwowy 1 lekko czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Marchewki i jabłko obieramy. Następnie trzemy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy starte
Słodkie okruszkitaka kolorowa surówka najlepiej smakuje w towarzystwie prostych pulpecików z sosem pomidorowym Spróbujcie. Składniki: 2 marchewki 1 pęczek rzodkiewki około 7 cm pora (biała część) 1 większe jabłko 1 ogórek konserwowy 1 lekko czubata łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Marchewki i jabłko obieramy. Następnie trzemy na tarce na grubych oczkach. Dodajemy starte
Słodkie okruszkisię idealnie. Tym razem proponujemy w bezmięsnej, pożywnej i aromatycznej wersji. Składniki 250 g drobnego makaronu 1/2 puszki ciecierzycy 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 4 ogórki konserwowe 3 jajka ugotowane na twardo 1 por 3 łodygi selera naciowego koperek 3 pełne łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i studzimy. Cieciorkę, groszek
R'n'G Kitchenprzygotowaniu. U nas bardzo często gości na stole. Spróbujcie. Składniki: 5 łyżek kukurydzy 1/4 czerwonej papryki około 2 cm pora olej rzepakowy tłoczony na zimno Woj-len 2 ogórki konserwowe sól do smaku – u mnie cebulowa Skworcu pieprz do smaku – u mnie czarny mielony i mała szczypta bałkańskiego Skworcu Przygotowanie: Do miseczki przekładamy kukurydzę, pokrojoną
Słodkie okruszkimiędzyczasie przygotowałam dla Was pyszną i szybką sałatkę. Zapraszam! Składniki: 3-4 łodyżki selera naciowego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy (np. Develey ) 5-6 ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę mała kiść winogron 2-3 łyżki majonezu (np. Develey ) 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Wykonanie: Łodyżki selera naciowego pokroić w paski. Tuńczyka i kukurydzę
Trufelkowopożywne sałatki Przepis na sałatkę z przyprawą kebab/gyros Drukuj przepis Porcji: 5-10 Czas gotowania: 30 minut Składniki 500 g piersi kurczaka opakowanie przyprawy kebab/gyros puszka kukurydzy kilka ogórków konserwowych czerwona cebula majonez ketchup olej do smażenia Przepis 1 Mięso kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą i smażymy na oleju. 2 Do miski wsypujemy odsączoną kukurydzę. 3 Na kukurydzę
Kuchnia Bazyliipieczywie jak i bez :) Wegańska pasta "tuńczykowa" z ciecierzycy Składniki: 240 g ugotowanej ciecierzycy (ok. 120 g suchych ziaren) 1/2 średniej cebuli 100 g kukurydzy 70 g ogórków konserwowych 3 łyżki mleka sojowego 1 łyżeczka płatków drożdżowych 1/2 łyżeczki czarnej soli 1 arkusz nori sól, pieprz Przygotowanie: Rozgnieć ciecierzyce za pomocą tłuczka do ziemniaków lub widelca. Dodaj
wegujemyCiąg dalszy AWOKADO, czyli moja wersja Guacamole. Nic dodać, nic ująć. Sami spróbujcie. Składniki: 1 awokado 5 czarnych oliwek 1 ogórek konserwowy 1 średni pomidor 1 łyżka soku z limonki 1/2 małej czerwonej cebuli sól Falksalt czarny pieprz pieprz cayenne Wykonanie: Zmiksuj 3/4 awokado i miąższ z pomidora. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój w kostkę oliwki, ogórka, resztę pomidora
Bike By Lifewielkanocne,ogólnie bardzo często je przyrządzam w ten sposób. Składniki: ok.20 jajek przepiórek Sos tatarski: 1 szklanka majonezu 1 mały słoik marynowanych grzybów 5 kawałków marynowanej papryki 4 ogórki konserwowe 1 jabłko 1 łyżka musztardy sól,pieprz szczypta chilli cukier puder Dodatkowo: liście sałaty Sposób przygotowania: Jajka przepiórcze gotujemy przez 3-5 minut od momentu gdy woda się
Bajeczna Kuchniaświetnie pasuje do wędliny. Polecam ją na imprezowy stół jako element zimnej płyty. Składniki: 4 duże ziemniaki 1/2 puszki groszku 3 łyżki grzybków marynowanych w occie 3 ogórki konserwowe 1/2 cebuli (może być czerwona) 1/2 czerwonej papryki 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy sarepskiej sól pieprz Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDzisiejszy mix: serowa pasta z suszonymi pomidorami i kilka innych dodatków :) Pasta serowa Składniki : 1 kubełek serka twarogowego 1/4 opakowania serka w stylu bałkańskim starty żółty ser 1 mały ogórek konserwowy 8 zielonych oliwek 3-4 pomidory suszone, najlepsze z pestką dyni w oliwie szczypiorek świeży tymianek ketchup jogurt naturalny majonez Serek twarogowy przekładamy do miski, dodajemy sera bałkańskiego
vegetaniemnie mąka kukurydziana i kasza kuskus] 1 jajo kurze duży plaster sera żółtego 1/4 papryki czerwonej sól do smaku wegeta szczypiorek * do kotlecików zamiast papryki można dodać ogórka konserwowego lub płatki suszonej papryki chilli dla zaostrzenia smaku. Kukurydzę odsączyć z zalewy, wymieszać z jajem i kaszą. Masę pozostawić na kilka minut by kasza nabrała wilgoci, będzie lepiej sklejać
Moje domowe kucharzenieSkładniki : mała kapusta pekińska papryka czerwona świeża puszka kukurydzy keczup, majonez filet z kurczaka- 1 podwójny mały 2-3 ogórki konserwowe cebula, sól, cukier, pieprz przyprawa do gyrosa Przygotowanie: Umyte mięso pokroić drobno w kostkę, posypać gyrosem (pozostawić na około 15 min), po tym czasie obsmażyć do miękkości na oleju Kukurydzę osączyć, paprykę, cebulę i ogórki
Proste Potrawykarnawałowych szaleństwach kulinarnych proponuję prostą, smaczną...sałatkę śledziową :) Składniki : 2 płaty śledziowe - wcześniej wymoczone w wodzie i zamarynowane w occie 1 duże jabłko 3 ugotowane jajka 3 średnie ogórki konserwowe 1 cebula 2 małe ziemniaki majonez + jogurt, sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie składniki pokroić w kostkę, wymieszać Dodać do smaku sól, pieprz, ewentualnie natkę i polać majonezem połączonym z jogurtem
Proste PotrawyPrzepis na sałatkę z zupek chińskich. Prosta, smaczna, tania i nieskomplikowana. Składniki 3 opakowania zupek chińskich Vifon kurczak łagodny czerwona papryka puszka kukurydzy por pierś z kurczaka 4 ogórki konserwowe majonez sól pieprz przyprawa do gyrosa Przygotowanie Makaron z zupek sparzyć wrzątkiem. Po ok. 8 min odcedzić i zlać zimną wodą. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić
Wasze PrzepisySkładniki: filet śledziowe w oleju 5 sztuk średniej wielkości Ogórki konserwowe 5 stuk małych Ugotowane ziemniaki 3 sztuki średnie Czerwona cebula mała posiekany szczypiorek 5 łyżek Majonez 2 łyżki Śmietana 18 % łyżka Sól Pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Śledzie pokroić w paseczki. Ogórki, ziemniaki w kostkę a cebulę w drobną kosteczkę. Szczypiorek
Kulinarne przygodypapryki czerwone · Zielona papryka · Cebula · 6 szt. Ogórki konserwowe · Koncentrat pomidorowy · 6 plasterków sera żółtego · Sól · Papryka(...)Kapustę obgotowujemy, mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2. Liść kapusty rozkładamy na desce, na liściu układamy mięso, następnie plaster sera, paseczek ogórka oraz papryki i zwijamy tak samo jak gołąbki. 3. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy
Kulinarna Chwilamiseczki? Składniki: · 2 opakowania berlinek · 2 papryki ( żółta, czerwona) · 4 ogórki konserwowe · 15 dag sera żółtego · 2 jajka · Oregano(...)szklanka mleka Sposób przygotowania: 1. Berlinki obieramy z foli i drobno kroimy. 2. Z papryk usuwamy nasiona i również drobno kroimy. 3. Ogórki kroimy w drobną kostkę. 4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 5. Wbijamy jajka. 6. Doprawiamy solą oraz oregano. 7. Wsypujemy mąkę. 8. Wlewamy mleko i razem
Kulinarna ChwilaPieprz · Musztarda · Kilka plasterków szynki · 3 ogórki konserwowe · Mąka do panierki · Olej do smażenia · Cebula · ½ kg pieczarek(...)grzybowy Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Następnie smarujemy musztardą i układamy po plasterku szynki i kawałku ogórka. 3. Zawijamy roladki. 4. Panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. 5. Układamy roladki w naczyniu. 6. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
Kulinarna Chwilaprzygotowaniu, pięknie wygląda na stole a w dodatku smakuje rewelacyjnie. Idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie, kolację albo imprezę domową. SKŁADNIKI: 400g fasoli czerwonej firmy Orzech 10 ogórków konserwowych firmy Orzech 160g kiełbasy krakowskiej suchej 200g makaronu kokardki MINI 3 ugotowane jajka 200g sera edamskiego sól pieprz sól czosnkowa majonez jogurt naturalny WYKONANIE: 1. Do dużej miski dodajemy odsączoną
Dziś Ja gotujeakurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli… Smacznego Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana ze skóry i ości 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 2,5 łyżki sosu tatarskiego z konserwowymi ogórkami – jest na moim blogu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka
Zasmakuj Kuchnimięs, wędlin czy też jaj. Domowy Sos Tatarski - Składniki: 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lu ok. 100 g szalotek) 100 g ogórków konserwowych łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki soku z cytryny łyżeczka octu łyżeczka chrzanu 1/2 łyżeczki pieprzu odrobina soli Domowy
Słodka Strona300g ryżu ok. 250-300 g sera żółtego (tartego lub w plastrach) ok.700 g piersi z kurczaka przyprawa gyros 2 cebule 1 duża czerwona papryka 4-5 ogórków konserwowych ostry keczup majonez Ryż ugotować na sypko. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posypać obficie przyprawą gyros i usmażyć. Pod koniec smażenia dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Paprykę
Simply Foodlekki, na bazie jogurtu, miodu, octu jabłkowego i ziół. Jogurt można również zastąpić dowolnym olejem. Składniki: kostka twardej fety 3 łodygi selera naciowego 1 puszka kukurydzy kilka ogórków konserwowych lub małosolnych opakowanie pomidorków koktajlowych lub małych śliwkowych Sos: 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka płynnego miodu szczypta soli i pieprzu 1 łyżeczka ziół do sałatek
Czerwień i błękitmacie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli... Smacznego:) Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana ze skóry i ości 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 2,5 łyżki sosu tatarskiego z konserwowymi ogórkami - jest na moim blogu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu
Zasmakuj KuchniSKŁADNIKI: 100 g Kalettes 10 dag sera żółtego 3 ogórki konserwowe 1 /2 pora (biała cześć) 10 dag wędliny 3 łyżki jogurto naturalnyego 2 łyżki majonezu Sól i pieprz do smaku 4 łyżki pestek dyni PRZYGOTOWANIE: Pestki dyni praże na suchej patelni. Międzyczasie przygotowuję sałatkę. Ser, ogórki, wędlinę oraz pora drobno kroję. Kalettes myję i drobno siekam
Gotowanie Patkiprosta sałatka z tuńczyka i makreli z dodatkiem świeżych warzyw i suszonych pomidorów. Jeśli akurat nie macie zielonego ogórka (lub nie przepadacie) spokojnie i ze smakiem możecie go zastąpić ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Smaczna i zdrowa przekąska w ciągu dnia, na kolację czy świąteczny stół. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym mała wędzona makrela obrana ze skóry
Zasmakuj Kuchniłatwiej serwować je np. do obiadu. Są naprawdę smaczne. Ogórkowy smak przełamany słodkością cukru trzcinowego, wyrazistością octu i posmakiem korzennych dodatków. Smakują dokładnie tak, jak powinny smakować domowe konserwowe ogórki. Zdecydowanie polecamy ten przepis. Potrzebujemy: 2 kg ogórków gruntowych 2 litry wody 3/4 szklanki soli kamiennej Na zalewę: 1,5 szklanki octu spirytusowego
Marder&Marder ManufactureZapraszam na sałatkę którą robi się ekspresowo. To taka propozycja dla niespodziewanych gości, chętni? Składniki; 1 mały por puszka kukurydzy 1 mały zielony ogórek 2 ogórki konserwowe 30 dag szynki lub innej wędliny (w kawałku) 1 papryka sól, pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy Przygotowanie; Por pokroić w plasterki następnie przelać wrzątkiem na sicie. Poczekać
Radość kipiąca uśmiechem.Składniki 2 woreczki ryżu np. Sonko puszka kukurydzy 2 papryki czerwone 30 dag wędliny mała pora pół słoika (900 ml ) ogórków konserwowych majonez sól pieprz Sposób przygotowania Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić.. Paprykę umyć, oczyścić pokroić w paseczki Porę umyć , przekroić na pół i pokroić w półksiężyce ( tylko białą część ) Wędlinę pokroić w paski ogórki
Darcia w kuchnirównież przepisów na sałatkę gyros jest kilka. Będąc u rodziców męża wspólnie zrobiliśmy tę sałatkę według ich przepisu. Składniki: kapusta pekińska, pojedyncza pierś z kurczaka, puszka kukurydzy, słoik ogórków konserwowych, kilka ząbków czosnku, mały jogurt naturalny, mały majonez, przyprawa gyros, vegeta - można pominąć. Przygotowanie: Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z połową
W kuchni u MonikiSkładniki: 1 kg filetów ryby 1 słoik ogórków konserwowych 1 słoik papryki konserwowej 2-3 duże cebule mąka 3 jajka olej Zalewa: 2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 1 mały koncentrat pomidorowy 4 łyżki cukru 4 łyżki octu 4 łyżki ketchupu sól i pieprz do smaku Wykonanie: Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w drobna kostkę. Filety pokroić
The Sweet DamselPolecam wszystkim do wypróbowania gwarantuję że zasmakuje . składniki na 6 porcji 2 piersi z kurczaka 1/4 części główki kapusty pekińskiej 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydza 6 średnich ogórków konserwowych 1 majonez 150 g kilka łyżek keczupu 2 łyżki oleju przyprawa gyros przepis Kurczaka kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju i dodajemy do niego pół opakowania
Smakowite DaniaSKŁADNIKI: 250 g tortellini z szynką lub grzybami 1 kostka rosołowa 300 g sera żółtego w kostce 300 g szynki drobiowej 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 4 ogórki konserwowe zielona cebulka 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Tortellini gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej wg czasu podanego na opakowaniu. Ser żółty
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiśrednich ogórków konserwowych-słoik fasolki szparagowej-9 suszonych pomidorów-garść pokrojonej papryki grillowanej lub konserwowej-3 papryczki chili-3 marchewki, które musimy sobie ugotować i pokroić w kostkę Przygotowujemy dużą miskę.Wrzucamy odsączonego z oleju tuńczyka i odsączoną fasolkę szparagową.Fasolkę czerwoną płuczemy, odsączamy i też dodajemy do miski.Kroimy ogórki, paprykę, suszone pomidory i też
Maminek kulinarnySOSIE MUSZTARDOWYMSkładniki:- 6 filetów matiasa- 10 łyżek musztardy delikatesowej (łagodnej)- 5 łyżki musztardy sarepskiej (ostrej)- 4 łyżki majonezu- 2 łyżki oleju- 2 łyżki cukru- 2 łyżki wody- 4 ogórki konserwowe- 3 cebule- pieprz czarny mielonySposób przygotowania:Pokroić filety na 2cm paski i wymoczyć w wodzie przez kilka godzin. W misce mieszamy cukier z musztardami, dodajemy majonez, dolewamy olej
Mentor Smakubędzie odbiegał od "oryginału" :)) Ma on nam po prostu smakować :) Składniki na gulasz : 0,8 kg mięsa wieprzowego- może być łopatka,szynka 1 cebula, 2 ogórki konserwowe, kilka pieczarek, 1 czerwona papryka 3 łyżki mąki pszennej, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek papryka słodka papryka ostra Wykonanie:Mięso kroimy w kostkę
Walijskie PichcenieSKŁADNIKI: ser żółty w kawałku -200 g kukurydza -1 puszka ogórek konserwowy -3 szt por -mały kawałek jajka -5 szt papryka żółta -2 szt sól i pieprz majonez- 3 łyżki PRZYGOTOWANIE: Ser żółty pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Kukurydzę odlać z zalewy, dodać do sera żółtego. Ogórki pokroić w kostkę, pora w piórka. Jajka ugotować
Kuchnia Danusi