międzyczasie przygotowałam dla Was pyszną i szybką sałatkę. Zapraszam! Składniki: 3-4 łodyżki selera naciowego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy (np. Develey ) 5-6 ogórków konserwowych pokrojonych w kostkę mała kiść winogron 2-3 łyżki majonezu (np. Develey ) 2-3 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Wykonanie: Łodyżki selera naciowego pokroić w paski. Tuńczyka i kukurydzę
Trufelkowopożywne sałatki Przepis na sałatkę z przyprawą kebab/gyros Drukuj przepis Porcji: 5-10 Czas gotowania: 30 minut Składniki 500 g piersi kurczaka opakowanie przyprawy kebab/gyros puszka kukurydzy kilka ogórków konserwowych czerwona cebula majonez ketchup olej do smażenia Przepis 1 Mięso kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą i smażymy na oleju. 2 Do miski wsypujemy odsączoną kukurydzę. 3 Na kukurydzę
Kuchnia Bazyliipieczywie jak i bez :) Wegańska pasta "tuńczykowa" z ciecierzycy Składniki: 240 g ugotowanej ciecierzycy (ok. 120 g suchych ziaren) 1/2 średniej cebuli 100 g kukurydzy 70 g ogórków konserwowych 3 łyżki mleka sojowego 1 łyżeczka płatków drożdżowych 1/2 łyżeczki czarnej soli 1 arkusz nori sól, pieprz Przygotowanie: Rozgnieć ciecierzyce za pomocą tłuczka do ziemniaków lub widelca. Dodaj
wegujemyCiąg dalszy AWOKADO, czyli moja wersja Guacamole. Nic dodać, nic ująć. Sami spróbujcie. Składniki: 1 awokado 5 czarnych oliwek 1 ogórek konserwowy 1 średni pomidor 1 łyżka soku z limonki 1/2 małej czerwonej cebuli sól Falksalt czarny pieprz pieprz cayenne Wykonanie: Zmiksuj 3/4 awokado i miąższ z pomidora. Dopraw solą i pieprzem. Pokrój w kostkę oliwki, ogórka, resztę pomidora
Bike By Lifewielkanocne,ogólnie bardzo często je przyrządzam w ten sposób. Składniki: ok.20 jajek przepiórek Sos tatarski: 1 szklanka majonezu 1 mały słoik marynowanych grzybów 5 kawałków marynowanej papryki 4 ogórki konserwowe 1 jabłko 1 łyżka musztardy sól,pieprz szczypta chilli cukier puder Dodatkowo: liście sałaty Sposób przygotowania: Jajka przepiórcze gotujemy przez 3-5 minut od momentu gdy woda się
Bajeczna Kuchniaświetnie pasuje do wędliny. Polecam ją na imprezowy stół jako element zimnej płyty. Składniki: 4 duże ziemniaki 1/2 puszki groszku 3 łyżki grzybków marynowanych w occie 3 ogórki konserwowe 1/2 cebuli (może być czerwona) 1/2 czerwonej papryki 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy sarepskiej sól pieprz Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDzisiejszy mix: serowa pasta z suszonymi pomidorami i kilka innych dodatków :) Pasta serowa Składniki : 1 kubełek serka twarogowego 1/4 opakowania serka w stylu bałkańskim starty żółty ser 1 mały ogórek konserwowy 8 zielonych oliwek 3-4 pomidory suszone, najlepsze z pestką dyni w oliwie szczypiorek świeży tymianek ketchup jogurt naturalny majonez Serek twarogowy przekładamy do miski, dodajemy sera bałkańskiego
vegetaniemnie mąka kukurydziana i kasza kuskus] 1 jajo kurze duży plaster sera żółtego 1/4 papryki czerwonej sól do smaku wegeta szczypiorek * do kotlecików zamiast papryki można dodać ogórka konserwowego lub płatki suszonej papryki chilli dla zaostrzenia smaku. Kukurydzę odsączyć z zalewy, wymieszać z jajem i kaszą. Masę pozostawić na kilka minut by kasza nabrała wilgoci, będzie lepiej sklejać
Moje domowe kucharzenieSkładniki : mała kapusta pekińska papryka czerwona świeża puszka kukurydzy keczup, majonez filet z kurczaka- 1 podwójny mały 2-3 ogórki konserwowe cebula, sól, cukier, pieprz przyprawa do gyrosa Przygotowanie: Umyte mięso pokroić drobno w kostkę, posypać gyrosem (pozostawić na około 15 min), po tym czasie obsmażyć do miękkości na oleju Kukurydzę osączyć, paprykę, cebulę i ogórki
Proste Potrawykarnawałowych szaleństwach kulinarnych proponuję prostą, smaczną...sałatkę śledziową :) Składniki : 2 płaty śledziowe - wcześniej wymoczone w wodzie i zamarynowane w occie 1 duże jabłko 3 ugotowane jajka 3 średnie ogórki konserwowe 1 cebula 2 małe ziemniaki majonez + jogurt, sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie składniki pokroić w kostkę, wymieszać Dodać do smaku sól, pieprz, ewentualnie natkę i polać majonezem połączonym z jogurtem
Proste PotrawyPrzepis na sałatkę z zupek chińskich. Prosta, smaczna, tania i nieskomplikowana. Składniki 3 opakowania zupek chińskich Vifon kurczak łagodny czerwona papryka puszka kukurydzy por pierś z kurczaka 4 ogórki konserwowe majonez sól pieprz przyprawa do gyrosa Przygotowanie Makaron z zupek sparzyć wrzątkiem. Po ok. 8 min odcedzić i zlać zimną wodą. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić
Wasze PrzepisySkładniki: filet śledziowe w oleju 5 sztuk średniej wielkości Ogórki konserwowe 5 stuk małych Ugotowane ziemniaki 3 sztuki średnie Czerwona cebula mała posiekany szczypiorek 5 łyżek Majonez 2 łyżki Śmietana 18 % łyżka Sól Pieprz Przygotowanie: Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Śledzie pokroić w paseczki. Ogórki, ziemniaki w kostkę a cebulę w drobną kosteczkę. Szczypiorek
Kulinarne przygodypapryki czerwone · Zielona papryka · Cebula · 6 szt. Ogórki konserwowe · Koncentrat pomidorowy · 6 plasterków sera żółtego · Sól · Papryka(...)Kapustę obgotowujemy, mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2. Liść kapusty rozkładamy na desce, na liściu układamy mięso, następnie plaster sera, paseczek ogórka oraz papryki i zwijamy tak samo jak gołąbki. 3. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 4. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy
Kulinarna Chwilamiseczki? Składniki: · 2 opakowania berlinek · 2 papryki ( żółta, czerwona) · 4 ogórki konserwowe · 15 dag sera żółtego · 2 jajka · Oregano(...)szklanka mleka Sposób przygotowania: 1. Berlinki obieramy z foli i drobno kroimy. 2. Z papryk usuwamy nasiona i również drobno kroimy. 3. Ogórki kroimy w drobną kostkę. 4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 5. Wbijamy jajka. 6. Doprawiamy solą oraz oregano. 7. Wsypujemy mąkę. 8. Wlewamy mleko i razem
Kulinarna ChwilaPieprz · Musztarda · Kilka plasterków szynki · 3 ogórki konserwowe · Mąka do panierki · Olej do smażenia · Cebula · ½ kg pieczarek(...)grzybowy Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Następnie smarujemy musztardą i układamy po plasterku szynki i kawałku ogórka. 3. Zawijamy roladki. 4. Panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. 5. Układamy roladki w naczyniu. 6. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
Kulinarna Chwila