imprezę ze znajomymi. Sałatkę podałam w miseczce z serii "Malta" od Porcelany Bogucice. 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 130g drobnego makaronu, np. ryż papryka 4 ogórki konserwowe 4 jajka puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 1/3 szkl słonecznika aól pieprz 2-3 łyżki majonezu Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć
Smakołyki Asiopakowanie tortellini (nadzienie wg gustu; użyłam z serem) 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 200-250g szynki 200-250g żółtego sera 4-5 ogórków konserwowych 1 pęczek szczypiorku (z cebulką) Dodatkowo: 1 łyżeczka musztardy (czubata) 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Tortellini ugotować wg przepisu z opakowania, odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Szynkę
Di gotujesmak przełamałam dużą ilością chrzanu. Składniki: 3/4 szklanki makaronu (użyłam małych zakręconych rureczek) 150 g mortadeli w cienkich plasterkach 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli 2 ogórki konserwowe kawałek czerwonej papryki kawałek żółtek papryki 3 łyżki majonezu 2 łyżki ostrego chrzanu sól Makaron ugotować w osolonym wrzątku al dente. Mortadelę pokroić na kwadraciki. Kukurydzę i fasolę odsączyć
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: 1 kapusta pekińska, 1 por, 1 średniej wielkości marchew, 1 świeża czerwona papryka, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka groszku, 155g papryki konserwowej, kilka ogórków kiszonych(...)sztuk), majonez, 1-2 porządne garście świeżego koperku, sól, pieprz. Przygotowanie: Groszek i kukurydzę odsączyć. Marchew zetrzeć na tarce, na grubych oczkach, Por, kapustę pekińską, paprykę świeżą i konserwową i ogórki kiszone pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Powyższe składniki włożyć do jednej miski, dodać majonez, sól, pieprz i wymieszać. Smacznego
W kuchni u Monikismaczna przystawka. Szybko można przygotować, a w plasterki sera można zawijać inne dodatki, np. rzodkiewkę, tuńczyka paprykę. Składniki 200 g wędzonego żółtego sera wędzonego (u mnie gouda) 3 ogórki konserwowe 8 szt pomidorków koktajlowych 50 g szynki gotowanej 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pęczek szczypiorku sól pieprz 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie Ser pokroiłem
R'n'G Kitchenwymaga doprawiania przyprawami. Sałatka z kapusty pekińskiej z brzoskwiniami i orzechami SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 puszki fasolki białej 1/2 puszki groszku 1/2 puszki kukurydzy 2 ogórki konserwowe 4 połówki brzoskwiń z puszki 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 garść orzechów włoskich PRZYGOTOWANIE: Kapustę pekińską drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Dodajemy odsączone z zalewy warzywa
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: 400 g makaronu o kształcie ryżu 4 jajka 1 czerwona papryka 2 wędzone udka 6-7 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 5-6 łyżek majonezu 1/2 łyżeczki ziół dalmatyńskich sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Udka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę,zioła dalmatyńskie
O kuchni z uczuciemPASTA JAJECZNASkładniki:- 8 jajek- 800g ogórków konserwowych- 2 cebule- 5 łyżki majonezu- 3 łyżki musztardy- 2 łyżki "Delma z masłem"- przyprawa kucharek- pieprz do smakuSposób przygotowania:Jajka gotujemy na twardo, po ostygnięciu blendujemy i wrzucamy do miski. Ogórki i cebule również blendujemy i dodajemy do miski. Całość mieszamy dodając kolejno delmę, majonez i musztardę. Dodajemy przyprawy kucharek
Mentor SmakuDawno nie było mojego ulubionego brokuła, więc nadrabiam zaległości :) Sałatka ma lekko kwaskowy posmak dzięki musztardowemu dressingowi. Składniki: - 1 brokuł - 4 średnie ziemniaki - 1 puszka kukurydzy - 2 ogórki konserwowe - 1 pęczek szczypiorku - sól - pieprz - 6 łyżek musztardy ( ja użyłam kremu z gorczycy) - 8 łyżek oliwy Przygotowanie: Brokuła i ziemniaki obgotowujemy w osolonej wodzie a następnie kroimy w kostkę razem
Zainspirowana w kuchniwindow.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 100 g ryżu mięso z rosołu (u mnie 3 pałki i 2 skrzydełka) 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera 1 mała papryka czerwona 5 ogórków konserwowych sól pieprz 3 łyżki majonezu Wykonanie Ryż ugotować w osolonej wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki. Ser żółty pokroić
Przepiski.plniespodziewanych gości. Składniki: · 500g Surmi Sticks · 5 jajek · 5 ogórków konserwowych · 3 łyżki majonezu · Sól · Pieprz · ½ pęczka(...)Paluszki Surimi kroimy w krążki, przekładamy do miski. 2. Jajka gotujemy na twardo, po ugotowaniu obieramy ze skorupek i drobno siekamy. 3. Ogórki kroimy w drobno, dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem oraz solą i wszystkie składniki dokładnie mieszamy razem. 4. Przekładamy do naczynia, wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dowolnie dekorujemy. 5. Chłodzimy
Kulinarna Chwilałyżeczka sosu paprykowego · 5 dag szynki · ½ papryki czerwonej · 3 ogórki konserwowe · Ketchup Sposób przygotowania: 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki
Kulinarna Chwilakorzeniowy 3 ogórki konserwowe 1 strąk papryki konserwowej 2 jajka 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 200 g szynki konserwowej majonez musztarda 100 g startego sera mozzarella sól, pieprz Przygotowanie Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Jarzyny z ziemniakami gotujemy do miękkości, kroimy w kostkę. Ogórki, paprykę, szynkę kroimy
R'n'G Kitchenminut do wyrośnięcia. Posypujemy słonecznikiem. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Pozostawiamy do wystudzenia. Składniki na pastę - 100 g pestek słonecznika - 2 ogórki konserwowe - 1 łyżka posiekanego koperku - sól, pieprz do smaku Wykonanie Pestki słonecznika zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na około godzinę. Następnie odsączmy z nadmiaru wody i blendujemy na jednolitą - bardzo
Health-Fit-LifeZapraszam również do polubienia mojej strony na FB # gotowaniepatki , https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie mi bardzo miło;) A oto przepis: Składniki na 2 osoby: 🔪 3 jajka 🔪 1/3 cebuli 🔪 4 ogórki konserwowe 🔪 10 dag sera żółtego 🔪 10 dag szynki gotowanej 🔪 3 łyżki kopru świeżego 🔪 2 łyżki musztardy 🔪 1 łyżka majonezu 🔪 Sól pieprz do smaku Przygotowanie: 1.Jajka gotuję i obieram, studzę, kroję
Gotowanie Patki