łyżeczka sosu paprykowego · 5 dag szynki · ½ papryki czerwonej · 3 ogórki konserwowe · Ketchup Sposób przygotowania: 1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki
Kulinarna Chwilakorzeniowy 3 ogórki konserwowe 1 strąk papryki konserwowej 2 jajka 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka groszku 200 g szynki konserwowej majonez musztarda 100 g startego sera mozzarella sól, pieprz Przygotowanie Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę. Jarzyny z ziemniakami gotujemy do miękkości, kroimy w kostkę. Ogórki, paprykę, szynkę kroimy
R'n'G Kitchenminut do wyrośnięcia. Posypujemy słonecznikiem. Następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Pozostawiamy do wystudzenia. Składniki na pastę - 100 g pestek słonecznika - 2 ogórki konserwowe - 1 łyżka posiekanego koperku - sól, pieprz do smaku Wykonanie Pestki słonecznika zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na około godzinę. Następnie odsączmy z nadmiaru wody i blendujemy na jednolitą - bardzo
Health-Fit-LifeZapraszam również do polubienia mojej strony na FB # gotowaniepatki , https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie mi bardzo miło;) A oto przepis: Składniki na 2 osoby: 🔪 3 jajka 🔪 1/3 cebuli 🔪 4 ogórki konserwowe 🔪 10 dag sera żółtego 🔪 10 dag szynki gotowanej 🔪 3 łyżki kopru świeżego 🔪 2 łyżki musztardy 🔪 1 łyżka majonezu 🔪 Sól pieprz do smaku Przygotowanie: 1.Jajka gotuję i obieram, studzę, kroję
Gotowanie Patkikuchni jak najczęściej. Zachęcam również do mrożenia koperku i aromatyzowania nim naszych dań przez cały rok :) Składniki: pół małej główki kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 3 ogórki konserwowe 2 łyżki siekanego koperku (świeżego lub mrożonego) 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego 2 czubate łyżki majonezu sól do smaku pieprz do smaku Wykonanie: Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Cebulę kroimy
Smak mojego domuSkładniki: 50 dag ugotowanego makaronu świderki 1 puszka tuńczyka w oleju 1/2 papryki czerwonej 1 średnia cebula 4 jajka ugotowane na twardo 3 ogórki konserwowe 1/3 puszki kukurydzy sól pieprz 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu Ugotowany makaron przełożyć do miski. Tuńczyka osączyć z oleju, lekko rozdrobnić i dodać do makaronu. Cebulę, paprykę, ugotowane jajka i ogórki
Ewusiowe Smakipróbowałam go po raz pierwszy. I nie ostatni. :-) Jaj ka w tej formie , zamiast tych z majonezem ucieszą naszyc h gości. 4 jajka 100g marynowanych kurek 4 ogórki konserwowe 1 cebula 5 łyżek majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy
Szefowa kuchniPasta z Gotowanych Pałek z Kurczaka Składniki: 3 ugotowane jajka na twardo 3 ugotowane pałki z kurczaka pół pora 3 ogórki konserwowe 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu Kieleckiego sól i pieprz Sposób Przygotowania 1. Pałki obieram i kroję drobno. Nie dodaję skórki. 2. Pora kroję drobno. 3. Selera łączę
Gotowanie Patkicebule 3 kg pomidorów obranych i pozbawionych pestek (to ważne) 10 sztuk sporych pieczarek łyżeczkę ostrej, wędzonej papryki, jeśli nie macie to małą papryczkę chilli 10 sztuk średnich ogórków konserwowych sól, pieprz, trzy ząbki czosnku Na dno garnka wlałam łyżkę oliwy. Warzywa pokroiłam – paprykę i pieczarki w paski, cukinie i bakłażana w kostkę, cebulę w piórka, obrane i wypestkowane
ladykitchenSkładniki: 40 dag śledzi marynowanych 1 duża cebula pół słoika ogórków konserwowych 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/4 szklanki oleju ok. 1 szklanki pikantnego keczupu 2 łyżeczki musztardy pieprz do smaku 3 zmiażdżone ząbki czosnku cukier do smaku Sposób przygotowania: Śledzie kroimy w paski. Ogórki kroimy w paski, cebulę w cienkie piórka. Cebulę solimy, gnieciemy, odstawiamy
Pobite gary Barbaryprzygotować ją w jednym dużym naczyniu lub po prostu rozłożyć do mniejszych miseczek. Smacznego! Składniki: 500 g piersi z kurczaka 4 łyżeczki przyprawy Gyros 4 małe cebule 6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 1 kapusta pekińska majonez i ketchup pikantny Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą i odstawiamy na 30 min. Następnie mięso smażymy
psgotujemySałatka która znika w ekspresowym tempie? Idealna na Świeta i nie tylko....Jest pyszna, niesamowita, nieziemska .....lekko solone matiasy, przełamane kwaskowym sosem tatarskim- to burza
Smaki Edytyziemniaczki pokrój na ćwiartki, ułóż w naczyniu, oprósz solą, posyp świeżym rozmarynem, i posmaruj oliwą z oliwek. Zapiekaj 45 minut. Dip grzybowy: - 200 g marynowanych grzybków - 3 ogórki konserwowe - 1/3 cebuli cukrowej drobno posiekanej i sparzonej wrzątkiem - 100 ml jogurtu greckiego - 100 ml śmietany Wszystkie składniki miksujemy w blenderze (ale robimy to chwilkę , aby w sosie były wyczuwalne
SMYKWKUCHNIsałatka jest pyszna na obiad czy kolację. Gości na pewno też zadowoli. SKŁADNIKI: 1/2 paczki mix sałat 3 jajka ugotowane 10 pomidorków chery 1/2 czerwonej cebuli 2 ogórki konserwowe duża pierś z kurczaka sos winegret WYKONANIE: kurczaka przyprawić solą, pieprzem,oregano oraz papryką ostrą i słodką, usmażyć w pergaminie,( mięso będzie bardzo soczyste), pokroić w paski, pomidorki
Kuchnia Beatyłyżeczka papryki ostrej · 1 papryka czerwona · 1 cebula · 3 ogórki konserwowe · 1 torebka ryżu ugotowanego · ½ puszki kukurydzy · Bułka tarta do panierki(...)Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Do miski przekładamy mięso, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą. Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę, cebulę, ogórki oraz ugotowany ryż i kukurydzę. Dokładnie mieszamy. 2. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. 3. Gotowe. 4. Smacznego
Kulinarna Chwila