Pieprz · Musztarda · Kilka plasterków szynki · 3 ogórki konserwowe · Mąka do panierki · Olej do smażenia · Cebula · ½ kg pieczarek(...)grzybowy Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Następnie smarujemy musztardą i układamy po plasterku szynki i kawałku ogórka. 3. Zawijamy roladki. 4. Panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. 5. Układamy roladki w naczyniu. 6. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju
Kulinarna Chwilaprzygotowaniu, pięknie wygląda na stole a w dodatku smakuje rewelacyjnie. Idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie, kolację albo imprezę domową. SKŁADNIKI: 400g fasoli czerwonej firmy Orzech 10 ogórków konserwowych firmy Orzech 160g kiełbasy krakowskiej suchej 200g makaronu kokardki MINI 3 ugotowane jajka 200g sera edamskiego sól pieprz sól czosnkowa majonez jogurt naturalny WYKONANIE: 1. Do dużej miski dodajemy odsączoną
Dziś Ja gotujeakurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli… Smacznego Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana ze skóry i ości 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 2,5 łyżki sosu tatarskiego z konserwowymi ogórkami – jest na moim blogu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka
Zasmakuj Kuchnimięs, wędlin czy też jaj. Domowy Sos Tatarski - Składniki: 100 g marynowanych pieczarek (lub innych grzybków) 1 średnia czerwona cebula (lu ok. 100 g szalotek) 100 g ogórków konserwowych łyżeczka cukru 4 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki soku z cytryny łyżeczka octu łyżeczka chrzanu 1/2 łyżeczki pieprzu odrobina soli Domowy
Słodka Strona300g ryżu ok. 250-300 g sera żółtego (tartego lub w plastrach) ok.700 g piersi z kurczaka przyprawa gyros 2 cebule 1 duża czerwona papryka 4-5 ogórków konserwowych ostry keczup majonez Ryż ugotować na sypko. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, posypać obficie przyprawą gyros i usmażyć. Pod koniec smażenia dorzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Paprykę
Simply Foodlekki, na bazie jogurtu, miodu, octu jabłkowego i ziół. Jogurt można również zastąpić dowolnym olejem. Składniki: kostka twardej fety 3 łodygi selera naciowego 1 puszka kukurydzy kilka ogórków konserwowych lub małosolnych opakowanie pomidorków koktajlowych lub małych śliwkowych Sos: 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka płynnego miodu szczypta soli i pieprzu 1 łyżeczka ziół do sałatek
Czerwień i błękitmacie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli... Smacznego:) Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana ze skóry i ości 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę 2,5 łyżki sosu tatarskiego z konserwowymi ogórkami - jest na moim blogu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu
Zasmakuj KuchniSKŁADNIKI: 100 g Kalettes 10 dag sera żółtego 3 ogórki konserwowe 1 /2 pora (biała cześć) 10 dag wędliny 3 łyżki jogurto naturalnyego 2 łyżki majonezu Sól i pieprz do smaku 4 łyżki pestek dyni PRZYGOTOWANIE: Pestki dyni praże na suchej patelni. Międzyczasie przygotowuję sałatkę. Ser, ogórki, wędlinę oraz pora drobno kroję. Kalettes myję i drobno siekam
Gotowanie Patkiprosta sałatka z tuńczyka i makreli z dodatkiem świeżych warzyw i suszonych pomidorów. Jeśli akurat nie macie zielonego ogórka (lub nie przepadacie) spokojnie i ze smakiem możecie go zastąpić ogórkiem konserwowym lub kiszonym. Smaczna i zdrowa przekąska w ciągu dnia, na kolację czy świąteczny stół. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym mała wędzona makrela obrana ze skóry
Zasmakuj Kuchniłatwiej serwować je np. do obiadu. Są naprawdę smaczne. Ogórkowy smak przełamany słodkością cukru trzcinowego, wyrazistością octu i posmakiem korzennych dodatków. Smakują dokładnie tak, jak powinny smakować domowe konserwowe ogórki. Zdecydowanie polecamy ten przepis. Potrzebujemy: 2 kg ogórków gruntowych 2 litry wody 3/4 szklanki soli kamiennej Na zalewę: 1,5 szklanki octu spirytusowego
Marder&Marder ManufactureZapraszam na sałatkę którą robi się ekspresowo. To taka propozycja dla niespodziewanych gości, chętni? Składniki; 1 mały por puszka kukurydzy 1 mały zielony ogórek 2 ogórki konserwowe 30 dag szynki lub innej wędliny (w kawałku) 1 papryka sól, pieprz 2 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy Przygotowanie; Por pokroić w plasterki następnie przelać wrzątkiem na sicie. Poczekać
Radość kipiąca uśmiechem.Składniki 2 woreczki ryżu np. Sonko puszka kukurydzy 2 papryki czerwone 30 dag wędliny mała pora pół słoika (900 ml ) ogórków konserwowych majonez sól pieprz Sposób przygotowania Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić.. Paprykę umyć, oczyścić pokroić w paseczki Porę umyć , przekroić na pół i pokroić w półksiężyce ( tylko białą część ) Wędlinę pokroić w paski ogórki
Darcia w kuchnirównież przepisów na sałatkę gyros jest kilka. Będąc u rodziców męża wspólnie zrobiliśmy tę sałatkę według ich przepisu. Składniki: kapusta pekińska, pojedyncza pierś z kurczaka, puszka kukurydzy, słoik ogórków konserwowych, kilka ząbków czosnku, mały jogurt naturalny, mały majonez, przyprawa gyros, vegeta - można pominąć. Przygotowanie: Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z połową
W kuchni u MonikiSkładniki: 1 kg filetów ryby 1 słoik ogórków konserwowych 1 słoik papryki konserwowej 2-3 duże cebule mąka 3 jajka olej Zalewa: 2 szklanki wody 1/2 szklanki oleju 1 mały koncentrat pomidorowy 4 łyżki cukru 4 łyżki octu 4 łyżki ketchupu sól i pieprz do smaku Wykonanie: Paprykę, ogórki i cebulę pokroić w drobna kostkę. Filety pokroić
The Sweet DamselPolecam wszystkim do wypróbowania gwarantuję że zasmakuje . składniki na 6 porcji 2 piersi z kurczaka 1/4 części główki kapusty pekińskiej 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydza 6 średnich ogórków konserwowych 1 majonez 150 g kilka łyżek keczupu 2 łyżki oleju przyprawa gyros przepis Kurczaka kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju i dodajemy do niego pół opakowania
Smakowite Dania