Składniki: 35 dag kabanosów, 1 czerwona papryka, słoik ogórków konserwowych, puszka kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, 25 dag. żółtego sera.; sos: 5 łyżek majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 3 łyżki pikantnego ketchupu, 2 ząbki czosnku, 2 łyżeczki słodkiej papryki, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy w plasterki. Ogórki, paprykę kroimy kostkę. Ser ścieramy na tarce
Pobite gary Barbaryziemniaki 5-6 szt · cebula · tłuszcz · ogórek konserwowy 2 szt · keczup 2 łyżki · mąka pszenna 2 łyżki · śmietana 18 proc 1/2 szkl · natka pietruszki · sól · pieprz · cukier Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem. Ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać pokrojone w półplasterki ogórki i keczup, dusić kilka minut. Następnie połączyć z ziemniakami
Camilla w kuchniChata . Firma oferuje do sprzedaży smaczne i aromatyczne produkty pochodzące z Borów Tucholskich. Składniki: 5 łyżek drobno pokrojonych podgrzybków marynowanych Nasza Chata 6 łyżek drobno pokrojonych ogórków konserwowych bez skórki 1 łyżka drobno pokrojonej cebuli 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżeczka chrzanu z słoika 1 łyżka płaska musztarda kremska 5-6 łyżek majonezu * 1-2 łyżki
Ala piecze i gotujesię nawinie, to będzie w sałatce) ze śledziami w roli głównej. Do wykorzystania w okresie Wielkiego Postu i nie tylko. Składniki: 3 ziemniaki 3 płaty śledziowe 3 ogórki konserwowe 3 łodygi selera naciowego 1/4 czerwonej papryki (dla koloru) 1/2 słodkiego i soczystego jabłka garść kiełków słonecznika kilka grzybków marynowanych 2 łyżki majonezu sól, pieprz Ziemniaki obrać, pokroić
Weekendy w domu i ogrodziesiebie. Była smaczna, ale zdecydowanie bardziej wolę zieleninę. A dziś jak dobrze pójdzie, najem się zieleniny po kokardki. Składniki: 100 g drobnego makaronu 2 grubsze kabanosy 2 ogórki konserwowe 1 puszka czerwonej fasoli pół czerwonej papryki pół małej białej części pora pół pęczka koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, wrzucamy
KardamonovyPieprz · Przyprawa Gyros · Papryka żółta i czerwona · 3 ogórki konserwowe · Puszka kukurydzy · Tortellini · 3 łyżki majonezu · Pomidorki(...)osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą oraz przyprawą. Prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Z papryk usuwamy nasiona i kroimy w drobne paseczki a ogórki w kostkę. 4. Następnie dodajemy kukurydzę, smażonego fileta z kurczaka i ugotowane tortellini. 5. Na koniec wszystkie produkty łączymy z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem, dokładanie mieszając
Kulinarna Chwilaspróbować czegoś nowego i zdecydowałam się na karkówkę. Muszę przyznać, że danie to jest równie pyszne jak poprzednie! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg karkówki 20dag boczku wędzonego 3 ogórki konserwowe 2 kromki chleba 2 cebule olej musztarda sól, pieprz 1/2 szklanki śmietanki 18% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso pokroić na cienkie plastry i rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem
Danka Pichcifasolką, niektórzy z szynką. PRZEPIS NA SAŁATKĘ JARZYNOWĄ Składniki na sałatkę jarzynową 4 marchewki 3 korzenie pietruszki ćwiartka korzenia selera 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 4 ogórki konserwowe 1 jabłko 3 jajka ugotowane na twardo majonez sól pieprz Jak zrobić sałatkę jarzynową: Marchew, pietruszkę i selera gotujemy, najlepiej na parze, studzimy, kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo
Dorota Smakujetemu spakowaliśmy córę, grilla, piwo bezalkoholowe, czerymoję i inne takie i machnęliśmy obiad nad jeziorem. Sałatka została pochłonięta równie szybko jak piwo. Składniki: 8 średnich ziemniaków 4 ogórki konserwowe biała część pora 1 ząbek czosnku 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy, kroimy w mniejsze kawałki
Kardamonovysiebie. Była smaczna, ale zdecydowanie bardziej wolę zieleninę. A dziś jak dobrze pójdzie, najem się zieleniny po kokardki. Składniki: 100 g drobnego makaronu 2 grubsze kabanosy 2 ogórki konserwowe 1 puszka czerwonej fasoli pół czerwonej papryki pół małej białej części pora pół pęczka koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Makaron gotujemy al dente, odcedzamy, wrzucamy
KardamonovyKASZĄ GRYCZANĄ I ŚLEDZIEM SOLONYM Czas przygotowania 10 minut (plus czas gotowania kaszy) 40-50 g kaszy gryczanej niepalonej (waga przed ugotowaniem) Upieczony lub ugotowany średni burak 2 ogórki konserwowe Filet śledzia solonego 2 duże garści jarmużu Pestki dyni Oregano Olej z awokado Kaszę ugotować na sypko Filet śledzia opłukać pod bieżącą wodą (jeśli jest bardzo słony dobrze jest
HealthyCreationspewno często będzie gościć na moim stole. Papryki kroję prawie w paseczki, gdyż lubię jak chrupią :) Składniki: 2 piersi z kurczaka torebka ryżu papryka czerwona i żółta kilka ogórków konserwowych 4 jajka puszka kukurydzy sól, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy kostka rosołowa majonez Kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie z kostką rosołową, zielem angielskim i liściem
Na moim talerzuziemniakami, taka do zrobienia na ostatnią chwilę przed Świętami, a na bank każdemu zasmakuje! ;) Składniki: 10 niedużych śledzi w oleju 3 średnie ziemniaki ugotowane w mundurkach 4-5 ogórków konserwowych 0,5 sporej czerwonej cebuli 1 średnie kruche jabłko 3-4 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz świeżo mielony Śledzie pokroić w sporą kostkę i wrzucić
Simply Foodprzekąskę czy kolacje będzie w sam raz :) Składniki: 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka 0,5 ugotowanego dużego selera 1 nieduży por 0,5 puszki kukurydzy 3-4 ogórki konserwowe 0,5 dużego jabłka sól, pieprz, pieprz ziołowy 1 łyżeczka ostrej musztardy 2-3 łyżki majonezu Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Por obrać
Simply Food