ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:135/331)

Sałatkowa Magia 107

Sól ·        Olej do smażenia ·        1 papryka czerwona ·        4 ogórki konserwowe ·        10 dag sera żółtego ·        Puszka kukurydzy konserwowej ·        3 łyżki majonezu Sposób przygotowania(...)Następnie studzimy i przekładamy do miski. 3.      Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu dodajemy do mięsa. 4.      Paprykę, ser oraz ogórki kroimy w kostkę, kukurydzę odlewamy z zalewy, przekładamy do mięsa, dokładnie mieszamy dodając majonez. 5.      Sałatka gotowa. 6.      Smacznego

Kulinarna Chwila
Sałatka ryżowa 69

Składniki 1 szklanka ryżu 1 mała puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym (duże kawałki) 1 mała papryka czerwona 4 łyżki marynowanej cebulki 4 ogórki konserwowe 4 jajka lub 8 przepiórczych oliwa z oliwek majonez sól pieprz natka pietruszki Instrukcje Ryż gotujemy w dużej ilości osolonej wody, odcedzamy, studzimy. Przekładamy do salaterki. Tuńczyka osączamy

To co lubię - gotuję i polecam
Jajka faszerowane z tuńczykiem. Pyszna przekąska nie tylko na Wielkanoc. PRZEPIS 220

każdą okazję. Przepis na jajka faszerowane z tuńczykiem Składniki: 8-10 jajek ugotowanych na twardo, puszka tuńczyka w oleju (kawałki), pół małej cebuli, pół pęczka świeżego koperku, mały ogórek konserwowy, łyżka musztardy, łyżka majonezu, i dodatkowy majonez do posmarowania talerza, sól, pieprz. Jak zrobić jajka faszerowane z tuńczkiem? Każde jajko przekrój na pół delikatnie wyjmij żółto i przełóż

Kulinarna Polska
Pikantna sałatka z tuńczykiem i fasolą 81

pewnością posmakuje osobom lubiącym kuchnię w stylu meksykańskim. Składniki  -1 puszka tuńczyka w sosie własnym -1 puszka kukurydzy -1 cebula -1 papryczka chili -1 papryka czerwona -3 ogórki konserwowe -3 jajka -1 puszka fasoli pinto lub czerwonej -2 łyżki majonezu -2 łyżki jogurtu greckiego -1 łyżka musztardy -słodka i ostra papryka -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo

Zielona Kuchnia
Sałatka z jajkami, wędzonym kurczakiem, selerem i kukurydzą 94

ogórki konserwowe 1 duży por (biała część) 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sól pieprz Skrzydełka obieramy z mięsa, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Pora dokładnie myjemy i kroimy w półplasterki, wrzucamy do mięsa. Dodajemy do tego odsączoną kukurydzę i odsączony seler, ogórki i jajka pokrojone

Kardamonovy
Sałatka ryżowa z wędliną 112

prostą w przygotowaniu i tanią sałatkę ryżową. Sałatka jest świetna na kolację. Możemy również zabrać ją w pojemniku do pracy. Polecam Składniki: 1 szkl ugotowanego białego ryżu 2 ogórki konserwowe 50 g wędliny w plastrach 3 łyżki kukurydzy z puszki 2 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1/4 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sałatka GYROS 104

inaczej. Dzisiaj zapraszam na moją wersję. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros oliwa 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki 1/2 czerwonej cebuli 1 puszka kukurydzy 6 ogórków konserwowych 4 łyżki ketchupu 4 łyżki majonezu Wykonanie: Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę i przyprawić przyprawą gyros. Odstawić na 30 minut. Po tym czasie odrobinę

Trufelkowo
Roladki z kurczaka 168

każdym razem smakują wybornie. Wystarczy inny ser włożyć do środka inny dodatek i już mamy inny smak.   Składniki: pierś z kurczaka 3 połówki ser gouda 10 plastrów ogórek konserwowy 5 szt sól,pieprz do smaku. Panierka: płatki kukurydziane ( zblenderowane) 3 szklanki jajka 2 szt olej do smażenia. Wykonanie: Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w plastry

Różowa kuchnia
Sos tatarski 172

Składniki: 5 dużych jaj; 7 średnich ogórków konserwowych; Duży słoik marynowanych pieczarek (o wadze netto, po odsączeniu ok. 420 g); 2 łyżeczki musztardy (u mnie delikatesowa); 2 łyżki kwaśnej, gestęj smietany 18 %; 6 łyżek majonezu; Sól; Pieprz; Szczypta białego cukru. Sposób przygotowania: Jaja ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać. Drobno pokroić. Ogórki odcedzić z zalewy. Drobno pokroić. Dodać

Gospodyni Miejska
Jajko zapiekane w bułce 679

działania i rozbudzające wyobraźnię. Możecie zastąpić pewne składniki i skomponować własne „arcydzieło”. 30 min składniki: 2 bułki 2 jajka 100 ml mleka majonez plasterek szynki serek topiony Hochland ogórek konserwowy szczypiorek sól, pieprz wykonanie: Rozgrzewamy piekarnik do 185 st. W bułce drążymy dziurę i maczamy ją z każdej strony w mleku, by lekko nasiąknęła (dzięki temu wolniej się przypiecze) Wkładamy

Ania i Marcin gotują
Klopsiki wołowe z pieczonymi ziemniakami 125

Klopsiki wołowe z pieczonymi ziemniakami -500 g wołowiny zmielonej gulaszowej -jedna duża cebula -jedno jajko - 4 ogórki konserwowe wielkości ok. 10 cm -łyżka majeranku -łyżeczka suszonych pomidorów  (suchych- nie w oliwie ) -szczypta chili -łyżka ciemnego sosu sojowego -sól -pieprz -80 ml zimnej przegotowanej wody Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, starte na tarce

Kulinarne przemyslenia
Przystawka ze śledzia 163

jeszcze ładnie prezentuje się na stole. Tak podane śledzie polecam na różnego rodzaju uroczystości rodzinne. Składniki:  4 jajka 4 śledzie marynowane 1 duża cebula 2 duże ogórki konserwowe 8 łyżek majonezu Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół. Układamy na półmisku żółtkiem do dołu. Płaty śledziowe przekrawamy wzdłuż na dwie części. Owijamy wokół

Pobite gary Barbary
Sałatka serowa 141

ciągu dnia. Spróbujcie jej koniecznie! :-) Sałatka serowa SAŁATKA SEROWA 250 g żółtego sera (u mnie gouda, salami i wędzony) 2 jaja na twardo 1 średnia czerwona cebula 4 ogórki konserwowe kilka liści cykorii 1/2 pęczka drobnego szczypiorku posiekana natka pietruszki 3 łyżeczki jogurtu 3 łyżeczko majonezu pieprz kolorowy przyprawa do sałatek Sery kroimy w plasterki a następnie w cienkie

peggiwkuchni
Pomysły na przystawki na imprezę – tradycyjne polskie przepisy! 207

zwłaszcza do czystej wódki. Białko mięsa pomoże rozłożyć alkohol. Składniki: 1 kilogram polędwicy wołowej surowej, 6 żółtek, 1/2 szklanki oliwy, 3 łyżeczki sosu sojowego, 2 cebule, 5-6 ogórków konserwowych, sól, pieprz, papryka mielona. Przygotowanie: Polędwicę myjemy i suszymy, a następnie mielimy lub siekamy na drobno. Do mięsa dodajemy przyprawy. Następnie wlewamy po łyżce oliwy i sosu sojowego. Odstawiamy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia