Gulasz z kaszą gryczaną

Gulasz z kaszą gryczaną

Gulasz z kaszą gryczaną

Składniki:600 g mięsa z szynki wieprzowej, 1 czerwona papryka, 300 g pieczarek, 1 cebula, 1 ogórek konserwowy, 2 suszone grzybki, mąka do obsypania mięsa, 2 woreczki kaszy gryczanej,sól morska,pieprz czarny.Przygotowanie:   Mięso kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i dusimy pod przykryciem. Dodajemy pieczarki,ogórki, paprykę i grzybki suszone. Podlewamy mięso gorącą wodą, tak by powstał nam sos. Dusimy ok. 40 minut. ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Autor

Aga w kuchniAga w kuchni

robię to co lubię, czyli gotuję i piekę :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, gulasz, mięso, ogórki, papryka, pieczarki, ogórek, duszone, susz, ogórki konserwowe, kasza gryczana, szynka, sosy, cebula, mięso duszone, pieczarki w sosie

Inne przepisy z Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.