Składniki: 1/2 kg filetów śledziowych solonych 5 ogórków konserwowych 1 duża cebula 1 por (tylko biała część) 2 ząbki czosnku 2 łyżki musztardy 5 łyżek ketchupu, gęstego 5 łyżek oleju 1 łyżeczka cukru pieprz, papryka ostra mielona Śledzie moczymy w wodzie, około 2-3 godzin. Następnie dobrze je płuczemy, odsączamy i kroimy w kawałki. Ogórki
Moje-pitraszenieprzepisu 1 łyżeczka kaparów 1 średni ogórek konserwowy 2 łyżeczki siekanego szczypiorku 2 duże (L) jajka szczypta czarnego pieprzu świeżo mielonego Instrukcje Jajka gotujemy na twardo (8-10 minut). Po przestudzeniu wyjmujemy żółtka, które dokładnie rozdrabniamy (rozcieramy); w zależności od upodobań możemy użyć również białek – w takim wypadku drobno je kroimy. Kapary i ogórki drobno siekamy. Rozdrobnione żółtka ucieramy
Kulinarna Pokusarobiłam jej w wersji warstwowej ale w końcu się udało. Składniki: 5 jajek puszka tuńczyka 3/4 szklanki ryżu 100 g żółtego sera 1 czerwona cebula 5 ogórków konserwowych 1/2 puszki kukurydzy 6 łyżek majonezu pieprz Jajka ugotować na twardo,wystudzić, obrać, oddzielić białka od żółtek.Ser i białka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, żółtka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSkładniki: 100 g makaronu 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 10 pieczarek 3 ogórki konserwowe 3-4 liście sałaty 1 cebula 4 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, przelać wodą i odcedzić. Pieczarki myjemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie, a gdy przestygną kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę osączamy z zalewy. Cebulę kroimy
magiczna kuchnia Kasirybach, a sałatka czeka :) Prosta, szybka i zdrowa, bo z ryżem i małą ilością majonezu. Składniki 2 torebki ryżu naturalnego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 ogórki konserwowe 3 jajka ugotowane na twardo pół papryki czerwonej 1 cebula 100 g kukurydzy z puszki pietruszka do przyzdobienia 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sól
pink envelopeskładniki* 300 g filetów śledziowych solonych* 4 ogórki konserwowe* 1 słoiczek marynowanych grzybów leśnych lub pieczarek* 2 małe cebulki* 4 łyżki majonezu* 3 łyżki jogurtu greckiego kub śmietany 18%* sól, pieprz, mielona słodka papryka* ocet ryżowy Sposób wykonaniaFilety śledziowe, namoczyć w wodzie przez 1-2 godziny, wyjąć, osuszyć i pokroić w paseczki. Cebulę, ogórki i grzyby pokroić
Mix smakumarchewki · 4 ogórki konserwowe · 2 laski kiełbasy podwawelskiej · 1 puszka kukurydzy konserwowej · 1 puszka fasolki konserwowej · 1 łyżka mąki pszennej · 200g przecieru pomidorowego(...)kroimy w plasterki i razem kapustą przekładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy Vegetę i gotujemy. 2. Następnie myjemy, obieramy z nasion papryki, kroimy w paseczki a ogórki w pół plasterki i łączymy z kapustą. 3. Kiełbasę kroimy w pół plasterki, przesmażamy na rozgrzanym oleju i również przekładamy do kapusty. 4. Pod koniec
Kulinarna Chwilaobiadu i chcecie go zjeść w innej formie. PRZEPIS NA SAŁATKĘ SZTOS Z ŁOSOSIEM Składniki 300g pieczonego łososia 3 jajka por (biała część) 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych 2 papryczki chili (opcjonalnie) 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie 1. Upieczonego łososia rozdrobnić na mniejsze kawałki, a kukurydzę odcedzić z zalewy
Alle Dobre!obiadu i chcecie go zjeść w innej formie. PRZEPIS NA SAŁATKĘ SZTOS Z ŁOSOSIEM Składniki 300g pieczonego łososia 3 jajka por (biała część) 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków konserwowych 2 papryczki chili (opcjonalnie) 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie 1. Upieczonego łososia rozdrobnić na mniejsze kawałki, a kukurydzę odcedzić z zalewy
Alle Dobre!słodko pikantnym sosie. Czas przygotowania: 15 minut Ilość porcji: 2-4osób Trudność przygotowania: łatwe Cena: przystępna SKŁADNIKI : 600g filetów śledziowych solonych 1 cebula 4 ogórki konserwowe 1 łyżka musztardy 8 łyżek ketchupu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki cukru 1,5 łyżki oleju szczypta pieprzu szczypta papryki ostrej 1. Do wysokiego naczynia dodajemy ketchup, musztardę olej
karolgotujeZajrzyj na mój profil na INSTAGRAMIE SKŁADNIKI: 400g drobnego makaronu (użyłem orzo) 200g szynki 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 1 puszka czerwonej fasoli 5 średnich ogórków konserwowych 1 średnia czerwona cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu typu Greckiego 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (aldente
kulinarnyJastole lub obiedzie piątkowym mogą znaleźć się jajka zrobione w pysznym sosie. Składniki: · 6 jaj · 3 ogórki konserwowe · Łyżka przecieru pomidorowego · 3 łyżki keczupu · Szczypta ostrej papryki(...)małym rondelku zagotować szklankę wody, po czym zdjąć go z ognia i wlać zaprawę zrobioną z mąki oraz przecieru, zagotować, doprawić solą, pieprzem, papryką. 2. Ogórki drobniutko pokroić w kostkę, włożyć do sosu, jeszcze raz zagotować, wlać keczup. 3. Ugotowane na twardo jajka obrać, przeciąć wzdłuż na połówki, ułożyć na półmisku żółtkiem do góry, zalać sosem, posypać
Kulinarna Chwilakiełbasy białej parzonej. · Cebula · 2 papryki żółta, czerwona · 5 szt. ogórków konserwowych · Puszka kukurydzy · 1 sos meksykański w słoiczku · Olej do smażenia(...)prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Do cebuli dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. 3. Następnie papryki obieramy z nasion, kroimy w paseczki i przekładamy do kiełbasy. 4. Ogórki kroimy drobno i również łączymy z kiełbasą. 5. Na koniec dodajemy kukurydzę odlaną z zalewy, sos meksykański i doprawiamy chili. 6. Chwilę gotujemy. 7. Danie gotowe
Kulinarna Chwilapodawać według uznania. Ja postawiłam na surówkę i kaszę (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka (filety) 8 plasterków szynki gotowanej 8 plastrów sera żółtego 2 ogórki konserwowe 1/2 papryki czerwonej 1 cebula 200ml śmietanki 30% sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Filety umyć i pokroić na niezbyt cienkie płaty, które lekko rozbić
Danka Pichciryżu używamy jako dodatek do mięsa a tu niespodzianka. Składniki: · 2 filety z kurczaka · 2 ogórki konserwowe · 4 paski papryki konserwowej · 10 dag kapusty pekińskiej · ½ torebki ryżu(...)Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy, solimy. 2. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu przekładamy do naczynia. 3. Dodajemy pokrojone drobno ogórki oraz paprykę. 4. Następnie poszatkowaną kapustę oraz posiekany szczypiorek. 5. Doprawiamy paprykę oraz solą, dokładnie mieszamy . 6. Gotowy farsz układamy na środku mięsa. 7. Zwijamy
Kulinarna Chwila