kotleciki drobiowe z warzywami, które w ciągu 30 minut mamy gotowe. Składniki: · ½ fileta z kurczaka · 2 ogórki konserwowe · Papryka czerwona · 10 dag sera żółtego · Sól(...)Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy bardzo drobniutko, solimy i wbijamy jajko. 2. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy w drobną kostkę. 3. Ogórki również kroimy drobno. 4. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 5. Doprawiamy papryką oraz wsypujemy mąki. 6. Dokładamy majonez i wszystkie składniki dokładnie mieszamy
Kulinarna Chwilaporcje): placki: 4 ziemniaki 1 cebula 1 jajko sól pieprz olej do smażenia sałatka śledziowa: 3 filety śledziowe (użyłam filetów SEKO beczka śledzi ) 1 czerwona cebula 1 ogórek konserwowy 1 jabłko 1 płaska łyżka majonezu pieprz 2 ugotowane na twardo jajka natka pietruszki lub koperek do dekoracji Ziemniaki i cebulę obrać zetrzeć na tarce, sok zlać. Dodać jajko, doprawić
Obiad gotowyoczywiście zdrowa. Przepis z moimi zmianami stąd . Polecam! Składniki: 2 małe bataty lub jeden duży batat (300g) 1/4 puszki fasoli czerwonej papryka (czerwona lub żółta) 2-3 ogórki konserwowe mała cebula ząbek czosnku 1-2 łyżki octu balsamicznego przyprawy (sól, pieprz) 1. Batata/bataty dokładnie myjemy i albo zawijamy w folię aluminiową pieczemy 20-30 minut lub wrzucamy
Na moim talerzuBłyskawiczna sałatka pieczarkowa z groszkiem i ogórkami. Pyszna i szybka w wykonaniu. Sprawdzi się idealnie na niejednej imprezie. Składniki: 4 jaja puszka zielonego groszku 3-4 ogórki konserwowe 250 g pieczarek łyżka octu 1-2 łyżeczki musztardy 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Przygotowanie Wodę zagotowujemy z octem i solą. Na wrzątek wrzucamy pieczarki i gotujemy około
e-PrzepisyKulinarnepożywna i bardzo smaczna sałatka SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka, op. mieszanki kukurydza z groszkiem , 3 ogórki konserwowe, 3 jajka ugotowane na twardo, ½ puszki fasoli czerwonej, 100 g sera półtłustego sałatkowo-kanapkowego, 1 łyżka przyprawy do kurczaka, olej, 2-3 łyżki majonezu, świeży szczypiorek do dekoracji WYKONANIE Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą, smażymy na złoto, studzimy
słodki brateksparzone liście kapusty 50 g. 4 łyżki mielonego mięsa z indyka 120 g. 0.5 jaja 25 g. 0.5 małej cebuli 10 g. sól pieprz duży ogórek konserwowym 150 g. 1 łyżeczka - 1.5 koncentratu pomidorowego 1 szkl.soku pomidorowego 200 ml *******************************************"**" Mielone mięso dokładnie wymieszać z jajem , startą na tarce cebulą , pieprzem.Sparzone liście kapusty ,napełnić mięsem , zawinąć w "gołąbka
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkioczywiście zdrowa. Przepis z moimi zmianami stąd . Polecam! Składniki: 2 małe bataty lub jeden duży batat (300g) 1/4 puszki fasoli czerwonej papryka (czerwona lub żółta) 2-3 ogórki konserwowe mała cebula ząbek czosnku 1-2 łyżki octu balsamicznego przyprawy (sól, pieprz) 1. Batata/bataty dokładnie myjemy i albo zawijamy w folię aluminiową pieczemy 20-30 minut lub wrzucamy
NA MOIM TALERZUpół godziny przygotować obiad. Polecam, jest pyszna :) Dla 2-3 osób: 100g ryżu 2 filety z kurczaka cebula 3 ząbki czosnku 1/2 op przyprawy gyros 2-3 ogórki konserwowe czerwona papryka 200g sera żółtego 2 łyżki oleju 2 łyżki majonezu ok 1/2 szkl keczupu pikantnego natka pietruszki do posypania Ryż ugotować na sypko. Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić
Smakołyki Asinazywane Strogonow . U mnie w domu dość często gości na stole. Ja jednak przygotowuję to danie z piersi kurczaka. SKŁADNIKI: podwójne pierś z kurczaka około 1/2kg. 4-5 ogórków konserwowych 1 mała cebula 2 marchewki z rosołku lub bulionu 1/2 l rosołu łyżka mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżka masła lub oliwy sól, pieprz, oregano WYKONANIE: masło rozgrzewamy dodajemy
Kuchnia BeatySkładniki: 2 woreczki ryżu 3 marchewki 5 jajek 1 puszka kukurydzy 1/3 pora 4 ogórki konserwowe lub kiszone majonez sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować i ostudzić. 2. Marchewkę ugotować "w mundurku", obrać i pokroić w kostkę. 3. Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. 4. Kukurydzę odsączyć i dodać do pozostałych składników. 5. Pora przekroić na pół
A Ty Smakuj MniePonoć zachwycał się nim sam Johann Wolfgang von Goethe i wcale się jemu nie dziwię. Sos jest pyszny, pięknie zielony, cudownie pachnący i prawdziwie wiosenny. Pierwsza
Food SquarePapryka czerwona · Marchew · ½ pęczka szczypiorku · 2 ogórki konserwowe · Mąka pszenna do panierki · Kostka rosołowa · 2 łyżki sosu sojowego(...)plastry i lekko rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczach. 3. Do Marchwi dodajemy posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną paprykę oraz ogórki. 4. Mięso smarujemy cienko serkiem a na środku układamy po łyżce warzyw i zwijamy w roladki. 5. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju
Kulinarna ChwilaPolecam Wam produkty Kętrzyński na co dzień i na święta. Doskonałe do sałatek, przekąsek, a nawet deserów (np. babeczek z majonezem) Składniki: 4 filety śledziowe w oleju* 3 ogórki konserwowe 3 jajka 1 soczyste jabłko 2 łyżki majonezu lekki Kętrzyński 1 łyżeczka musztardy stołowej Kętrzyński szczypiorek do posypania po wierzchu świeżo mielony pieprz do smaku *u mnie matiasy Przygotowanie
Słodkie okruszkiidealna na kolację, możemy również zabrać ją w pudełeczku do pracy. Polecam Składniki: 100 g ryżu surowego (1 torebka) od PZZ S.A. 1 kiełbasa (typu zwyczajna) 3 małe ogórki konserwowe 3 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz do smaku 3 łyżki majonezu light zielona pietruszka Przygotowanie: Ryż gotujemy do miękkości wg instrukcji z opakowania i odstawiamy do ostudzenia. Jajka
słodkie i nie tylko historie kulinarneśmietany lub gęstego jogurtu naturalnego. W wersji wegetariańskiej można zaś zastąpić szynkę 3 grzybkami marynowanymi. Jajka faszerowane serem żółtym, szynką i ogórkiem Składniki: 8 jajek 2 plasterki szynki pół ogórka konserwowego 1 łyżka żółtego sera startego na tarce o drobnych oczkach 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz czerwona papryka słodka lub ostra do oprószenia jajek Wykonanie: Jajka gotujemy
KulinarneImpresje.plkostkę cebulę. Mieszamy na gładka masę. Obficie smarujemy pastą kromki chleba. Na każdą kładziemy dodatki jakie posiadamy w danej chwili. W moim przypadku był to pomidor z bazylią, ogórek konserwowy z rzodkiewką i zieloną pietruszką oraz szczypiorek skropiony keczupem. Zapewniam, że te kanapki znikają z talerza w mgnieniu oka, szczególnie jeśli wypoczywamy na świeżym powietrzu. Smacznego
Kulinarne przemysleniadzisiaj pyszny śledzik.Polecam... Składniki: 6 filetów śledziowych 4 ogórki konserwowe kilka marynowanych grzybków 2 jajka cebula papryka marynowana 5 łyżek gęstej śmietany 4 łyżki majonezu sól,pieprz biały sok z cytryny szczypiorek Śledzie opłukać i zalać na ok 1 godz zimną wodą.Skropić sokiem z cytyny.Odstawić na 15 min.Ugotować jajka na twardo. Cebulę
Niespełnione zdolności kulinarneduże filety z piersi kurczaka (ok. 600g) 1 duża czerwona papryka 1 puszka kukurydzy (220g po odsączeniu) olej rzepakowy do zamarynowania mięsa i smażenia 2 cebule 6 ogórków konserwowych (ok. 400g) 400g sera żółtego 4 pełne łyżki ketchupu pikantnego 4 pełne łyżki majonezu Zapiekanka ryżowa Kebab Gyros – Wykonanie: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić do miseczki
Kulinarne Przebojeryżu 100 g sera żółtego 1 pierś z kurczaka 2 łyżki oleju 1 łyżeczka przyprawy gyros 10 dag marynowanej żółtej papryki kawałek pora 1 puszka kukurydzy 2 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania Ryż gotujemy na sypko w osolonym wrzątku, odcedzamy i studzimy. Filet z kurczaka myjemy osuszamy ręcznikiem
Wanilia i KardamonSkładniki: -podwójny filet z kurczaka -0,5 kg pieczarek marynowanych -6 ogórków konserwowych -puszka kukurydzy -4-5 jajek -opakowanie makaronu ryżowego lub dowolnego tortellini -majonez -olej/oliwa do smażenia -gyros, sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Kurczaka kroimy w drobną kostkę, smażymy na patelni do zrumienienia. Następnie posypujemy obficie gyrosem, jeszcze chwilkę smażymy i odstawiamy do wystudzenia. Makaron/tortellini
KasiekGotujeSkładniki: 1 pierś z kurczaka 6 ogórków konserwowych 1 duża cebula czerwona 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli kapusta pekińska 125 g żółtego sera sól i pieprz do smaku sos czosnkowy ketchup Przygotwanie: Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, usmażyć i ostudzić. Przygotować sos czosnkowy. Kapustę poszatkować ułożyć pierwszą warstwę
cooklifeSałatka jest smaczna, a przy tym wygląda pięknie, bo kolorowo. Składniki : 1 cebulka 1 ogórek konserwowy 3 - 4 duże pomidory ser typu feta sałata mały pęczek rzodkiewek małe opakowanie oliwek jogurt i majonez, może być tylko oliwka sól, pieprz mielony Przygotowanie ; Sałatę, rzodkiewki, pomidory umyć Ser pokroić w sporą kostkę, oliwki osączyć na sicie Sałatę porwać na kawałki, pomidory pokroić
Proste PotrawySkładniki: 1 szklanka kaszy kuskus (nieugotowanej) 1 szklanka wrzącej wody 1 puszka kukurydzy 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 ogórki konserwowe 3 łyżki majonezu Sól, pieprz - do smaku Przepis: Kaszę kuskus przesypujemy do garnuszka i zalewamy wrzątkiem. Garnuszek zakrywamy pokrywką i odstawiamy na 5 minut. Po tym czasie kasza kuskus jest już gotowa. Przekładamy ją do większej miski
Emcia Pichci