pracy, mało składników. Filety z kurczaka przekładane z ogórkiem, marchewkami i serem mozzarellą, która sprawia, że danie jest soczyste i nie rozpada się. 40 minut czas przygotowania 10 porcji Składniki: · 3 pojedyncze filety z kurczaka · 870 g ogórków konserwowych(...)rozbijamy delikatnie, doprawiamy solą oraz przyprawą. Układamy w podłużnej formie tak żeby przykryć dno oraz boki, pozostawiając brzegi mięsa do przykrycia góry. 2. Na mięsie układamy całe ogórki, nie kroimy ich. 3. Przykrywamy kawałkami pozostałymi mięsa i układamy na mięsie plasterki sera mozzarelli. 4. Następnie układamy marchewki i zawijamy brzegi mięsa
Kulinarna ChwilaSkładniki - 125 gram makaronu ( u mnie makaron ryżowy mała skrętka ) - 250 gram paluszków krabowych surimi - 1 papryka ( dałam pół żółtej i pół czerwonej ) - 1 cebula dymka - 4-5 ogórków konserwowych - 1/2 pęczka koperku - 1/2 pęczka zielonej pietruszki - 1/2 zielonej cebulki - 1 łyżka śmietany 18% - 2 łyżki majonezu - 1/4 łyżeczki papryczki chili ( opcjonalnie ) - sól, pieprz do smaku Wykonanie Makaron gotuję
Kuchnia z widokiem na ogródvotes ) Ryżowa sałatka „Marcowa” Ryżowa sałatka marcowa, to propozycja, na ten miesiąc. Marzec w spiżarce, to końcówka ogórków i innych czarodziejskich, chwil lata zamkniętego w słoiczkach, więc trzeba korzystać Prosta, niezwykle smaczna, a do tego nieco inna niż wszystkie. Sałatki to coś co lubię najbardziej, rzadko da się je schrzanić i można je wyczarować niemal ze wszystkiego(...)łyżki greckiego, gęstego jogurtu ( można zastąpić majonezem) 1 łyżeczka musztardy ( np. sarepska lub chrzanowa) sól, chilli do smaku Ryż przesyp do miski, dodaj do niego pokrojone i odsączone, ogórki konserwowe, szalotki, paprykę i natki pietruszki, kolendry oraz wyciśnięte praską ząbki czosnku. Kukurydzę i fasolę wysyp na sitko i przepłucz strumieniem zimnej wody. Odstaw do porządnego odcieknięcia zanim dorzucisz
Ogrodnik w podróżymięsa mielonego z łopatki · Jajko · 10 dag sera żółtego · 3 ogórki konserwowe · Papryka czerwona · ½ torebki ryżu · Sos w słoiczku z płatkami czosnku(...)osolonej wodzie. 2. Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz majeranek. 3. Następnie dodajemy ser starty na tarce o dużych oczach oraz pokrojoną paprykę i ogórki. 4. Na koniec mięso łączymy z ryżem, wyrabiamy i robimy kotleciki. 5. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. 6. Po usmażeniu układamy
Kulinarna Chwilafilety z kurczaka · Sól · Cebula · 3 ogórki konserwowe · Kilka plasterków boczku parzonego · Mąka do panierki · Olej do smażenia(...)przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy, uważając żeby nie zrobić dziur, solimy. 2. Na każdym kawałku mięsa układamy plasterek boczku, kawałek cebuli i ćwiartkę ogórka. 3. Zawijamy w robiąc roladki. 4. Panierujemy w mące pszennej. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 6. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym
Kulinarna Chwilarostbef) 1-2 cebule 3 ząbki czosnku 1 duże jajko sól, pieprz przyprawa do steka lub do mięsa mielonego Dodatkowo: 2 pomidory 1-2 czerwone cebule kilka ogórków konserwowych rukola/roszponka/sałata plastry wędzonego boczku (opcjonalnie) kilka plastrów żółtego sera (opcjonalnie) ketchup Sos: 3 łyżki majonezu 1-1,5 łyżeczki ostrej musztardy 1 łyżeczka białego octu winnego 1 mały korniszon(...)mięso kładziemy po plasterku żółtego sera, pozwalamy mu się roztopić. Na suchej patelni lub w piekarniku na funkcji grill przygotowujemy bekon. Pomidory kroimy w plastry, cebulę kroimy w piórka, ogórki kroimy na plastry. Sałatę myjemy. Przygotowane bułeczki przekrawamy. Spód smarujemy przygotowanym wcześniej sosem majonezowym. Rozkładamy sałatę, mięso z serem, plastry pomidora, cebuli, ogórki oraz bekon. Całość polewamy ketchupem
Smaki Na Talerzusię nie prezentują. Chociaż w obu propozycjach smakują tak samo. Mój tatar przygotowany z płatów marynowanych bo niestety, ale nie lubimy matiasów. Składniki: 2 większe płaty marynowane 4 ogórki konserwowe 2 średnie czerwone cebule borowiki marynowane 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżeczka musztardy dijon 2-3 łyżki oleju rydzowego Semco Przygotowanie: Wszystko kroimy w bardzo drobną kostkę. Staramy
Ala piecze i gotujeczarnuszką MIRKO od tak z kromką chleba, polecam A potem przygotujcie z niego tą pyszną sałatkę Składniki: 1 opakowanie śledzia z czarnuszką MIRKO 1 ziemniak 2 mniejsze ogórki konserwowe 2 jajka około 1 cm pora 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku opcjonalnie posiekana zielona pietruszka do podania Przygotowanie: Ziemniaka gotujemy w mundurku, obieramy
Słodkie okruszkipysznie skomponowanych. Jeśli jej nie znacie, koniecznie sięgnijcie po ten przepis. Na pewno się nie zawiedziecie. Składniki: • 3 filety śledziowe solone • 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach • 1 słoiczek ogórków konserwowych • 1 cebulka • 2 pęczek szczypiorku • 4-5 łyżeczek groszku z puszki • majonez • pieprz Sposób przygotowania: 1. Śledzie namoczyć przez ½ godziny, pokroić w kostkę. Jeśli kupujemy filety zapakowane w sklepie
W mojej kuchnisałatkę z makaronem mini rurki od Lubelli. Sałatka jest smaczna i idealna na kolację czy lekki obiad. Polecam Składniki: 1 szkl suchego makaronu mini rurki od Lubelli 3 ogórki konserwowe 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki 3 łyżki kukurydzy z puszki 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżeczka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta soli, pieprzu i czosnku suszonego
słodkie i nie tylko historie kulinarneSkładniki : 1/2 puszki kukurydzy ( takiej 425 g) mała kapusta pekińska 3 ogórki konserwowe podwójna pierś z kurczaka ok. 2-3 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu przyprawa gyros 1 cebula Przygotowanie: Kapustę i cebulę skroić dość drobno, sparzyć na sitku wrzątkiem- odcisąć Mięso pokroić też w drobne kawałki, posypać przyprawą gyros i smażyć na maśle klarowanym, do momentu aż straci
Proste Potrawyprostota proponowanych dań wpływa na pozycjonowanie stron i popularność bloga. A dziś polecam małe co nieco ze śledziem. Nic skomplikowanego :) Składniki : 3 płaty śledziowe 2 cebule 3 średnie ogórki konserwowe 3 łyżki koncentratu pomidorowego 5 śliwek suszonych 3 łyżki żurawiny, mogą być rodzynki łyżeczka mielonej słodkiej papryki 3 łyżki porto 2 łyżki musztardy ok. 30-40 ml oleju sól
Proste Potrawyrównież można ją zabrać w pojemniku na śniadanie do pracy. SKŁADNIKI 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka 100 g ryżu (1 torebka) 1 mały słoik ogórków konserwowych 1 mała puszka kukurydzy 1 mała cebula 2-3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz, szczypta ziół prowansalskich opcjonalnie do dekoracji szczypiorek WYKONANIE Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie
Passions hobbies lifeMimo, że nie należę do fanów karkówki ta wersja bardzo mi smakuje ;-) Zapraszam!!! Składniki: 1,5 kg karkówki, 0,5 kg pieczarek, 3 cebule ( średniej wielkości), słoik ogórków konserwowych ( pojemność 0,75 lub 1 l), 200 ml ketchupu, oliwa/ olej do smażenia + 4 łyżki do zalewy, mąka pszenna, sól, pieprz Wykonie: Karkówkę kroimy w plastry o grubości
Passion of Cookingczystej postaci, bez dodatków chemicznych - a są tam, niestety.... Składniki: makaron tortellini z szynką, 500 g ( 2 opakowania po 250 g) ogórki konserwowe - słoik 1 l papryka konserwowa - słoik 1 l 8 jaj kukurydza konserwowa słodka - słoik 0,8 l (lub dwie puszki) sól, pieprz, rozmaryn - według uznania czosnek granulowany - łyżeczka majonez - 0,5 l Wykonanie: Makaron ugotować(...)osolonej wodzie. Pilnować by był miękki, ale nie rozgotowany (łatwo przedobrzyć). Przelać obficie wodą, by się nie posklejał. Jaja ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć. Ogórki i paprykę odsączyć i pokroić w kostkę - nie musi być bardzo drobna. Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w dużym naczyniu i dodając przyprawy połączyć ze sobą. Przyprawy dodać według
Poezja Smaków - blog kulinarny