ogony - 290 przepisów (strona:17/20)

Pstrąg w pomarańczowej marynacie 198

mąka do oprószenia Umyć rybę . Usunąć dokładnie ości. Delikatnie oddzielić od skóry ( odchodzi bardzo łatwo bo między mięsem a skóra jest warstewka tłuszczu).Odkroić pasek od strony brzucha , końcówkę ogona * . Resztę filetu przekroić na 2 porcje ( wyrównując by były foremne ). Wymieszać w miseczce 2 łyżki  oleju z sokiem pomarańczowym, sosem chilii , cukrem i solą. Zalać ułożoną w pojemniczku rybę

Buniabaje w kuchni
Tajemniczy Pan Kot. I rabarbarowy kompot. 234

też łepek swój zadarł, po czym we mnieswe ślepia wlepia. Pytam się go: "Coś ty za jeden, Panie Kocie, co dumnie po mym kroczysz ogrodzie?"Kichnął, prychnął, zawinął swój ogon i polazł gdzieś.   A ja zostałam. Z kompotem.O nim miało być potem, ale że się Pan Kot zmył,tylko kompot był. KOMPOT WIŚNIOWO-RABARBAROWY.(pomysł autorski;)500g mrożonych wiśni200g

W kuchni Karmel-itki
Urugwaj od kuchni. INDYK W MARCHEWCE. 230

wołowy serwowany  z kolorową sałatą, do której oprócz ziół dodaje się również sporą ilość oliwy z oliwek  i octu balsamico. Buseca, czyli prosta i smaczna zupa z ogonów wołowych, z groszkiem  i fasolą, przyrządzona na ostro. Bardziej delikatne są medaliony z polędwicy wołowej  w sosie z czerwonego wina. Desery Nie ma kuchni, która obeszłaby się

W kuchni Karmel-itki
C - Pieczony pstrąg w warzywach 183

czasie delikatnie rozwijamy folię, rybkę oprószamy bułką tartą i jeszcze 5 - 10 minut zapiekamy bez zamykania folii. Mieszankę warzyw gotujemy w posolonej wodzie około 7 minut.Rybę porcjujemy, odcinamy ogon i głowę, wykładamy na talerz, przekładając poszczególne części ryby połówkami plastrów cytryny. Obok wykładamy warzywa

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
ciasto pawi ogon 270

składniki na biszkopt: 90 g mąki orkiszowej lub pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 140 g cukru 4 jajka wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo dodajemy cukier

Domowy Smak Jedzenia