obiad - 94612 przepisów (strona:3206/6308)

Lidl na święta 129

Carles Fronsac 2008 (49,99 zł) Nos jest bardzo intensywny wręcz gęsty. Znajdujemy tu aromaty śliwek, czerwonych owoców, ziół. Jest dobrze zrównoważone. Taniny są przyjemne nienachalne. Idealne na świąteczny obiad. Zdecydowanie dekantować przed podaniem. Châteauneuf-du-Pape Cuvée des Félibres 2011 (89,99 zł) W nosie dominują intensywne mocne aromaty owocowe. Smak intensywny ze sporą ilością garbników. Mocno skoncentrowane. „Duże

królestwo garów
Kurczak w plastrach bekonu w sosie z pomidorków daktylowych 214

Kurczak nie koniecznie tradycyjny, soczyste filety zapiekane w plastrach bekonu, duszone w świeżych i suszonych pomidorach, podawane na makaronowych tagliatellach spowodowały, że obiad znikł tak szybko, że z trudem jedną porcję pozwolono mi sfotografować dla Was :). Składniki dla 4 - 5 osób: 3 filety z kurczaka 9 plastrów bekonu lub boczku 150-200 ml słodkiej śmietanki 12% 10  pomidorów suszonych

Apetyczna babeczka
Zupa musztardowa krem 233

ucieramy na krem blenderem i gotowe! Zupę na talerzu można udekorować świeżą lub suszoną pietruszką. Zupa ta, szczególnie z boczkiem, jest bardzo sycąca i spokojnie wystarczy sama za cały obiad. Zawiera także dość sporo węglowodanów, więc najlepiej nie łączyć jej z innymi bogatymi w węglowodany posiłki. Choć może zabrzmi to dziwnie, taka zupa nadaje się także na pożywne śniadanie

PaleoSMAK
Fasolka po bretońsku + film 184

Fasolka po bretońsku to pyszna i sycąca potrawa kuchni polskiej. Jest to pożywne danie jednogarnkowe znakomite na obiad, łatwe w przygotowaniu, które nie wymaga większych umiejętności kulinarnych. Podane z pieczywem smakuje wyśmienicie. składniki na 6 porcji 500 g fasoli typu Jaś 500 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego 2 cebule 150 g koncentratu pomidorowego kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren

Smakowite Dania
Oryginalny włoski sos pomidorowy. 232

     Dziś przedstawię Wam moją sprawdzoną recepturę na włoski sos pomidorowy. Przepis jest stary, przywieziony z Włoch lata temu, jest prosty w przygotowaniu, ale

Rozpustne gotowanie
Pulpety mięsne z kukurydzą w sosie pomidorowym 148

Smaczny pomysł na obiad. Składniki: 75 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 cebule 2 żółte papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki tłuszczu 1 szklanka rosołu (może być z kostki) ½ łyżeczki mielonego kminku 2 łyżeczki ostrej papryki sól do smaku pieprz do smaku 1 puszka kukurydzy mąka do panierki Wykonanie: Mięso wymieszać z pieprzem i solą do smaku, dokładnie wyrobić masę

Tradycyjna Kuchnia
NALEŚNIKI JAGLANE ( z kaszy jaglanej ) – dietetyczne, bezglutenowe – BE FIT! 240

wytrawnie – z mięsem , warzywami , sosem … albo na słono – zapiekane w ulubionym serem. Lekkie, smaczne, szybkie! Koniecznie wypróbujcie! Idealny pomysł zarówno na leniwe śniadanie, jak i obiad. Polecam! SKŁADNIKI: * kasza jaglana ( ugotowana ) – 1 pełna szkl * mleko ryżowe – ok.3/4 szkl * mąka kukurydziana – 3 łyżki * jajko – 1 szt * olej kokosowy ( inny tłuszcz ) do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA

Ostra na Słodko
Surówka Śmieciówka z kapusty pekińskiej 973

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka Śmieciówka – czyli surówka z tego, co akurat miałam pod ręką :) Idealna do obiadu lub dań z grilla. Surówka Śmieciówka z kapusty pekińskiej – Składniki: kapusta pekińska (ok. 800g) 1 papryka czerwona 1 pomidor 1 duży ogórek zielony 1 puszka kukurydzy (220g po odsączeniu) 2 łyżki octu 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki cukru 3 gałązki

Kulinarne Przeboje
Duszona marchewka. 122

kolejna propozycja z marchewką, ja ją uwielbiam, moi domownicy nie koniecznie ;-) Do obiadu w sam raz! Składniki; 3 duże marchewki sól, pieprz 1 łyżka masła  ( z górką) ok 1/ 4 szkl. wody Marchew obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Przekładamy do rondla najlepiej o grubym dnie, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości. Około 20 min. Ale należy

Radość kipiąca uśmiechem.
Kasza orkiszowa z warzywami 193

się niczym bateria Duracell, którą chce się wykorzystać do ostatnich granic wytrzymałości... Kasza. Nie przez wszystkich lubiana ale jakże wartościowa. Moja dzisiejsza propozycja nadaje się zarówno jako dodatek do obiadu, jak i samodzielne danie. Przy czym cieszy oko kolorami, co może zachęcić dzieciaki do jej spożycia. Ostatnio taka kasza bardzo często gości na moim stole. Oczywiście kompozycję warzyw możecie dobrać

My simple kitchen
Ciasto migdałowo-czekoladowe 236

Czasem nasze rodzinne obiady wcale nie są zaplanowane. Mamy mało czasu, brak pomysłów i duże chęci. Co w takich chwilach podać na deser? Proste, a jednak efektowne ciasto. Nie trzeba być mistrzem wypieków by je przygotować. Prostota w tym wypadku nie idzie w parze ze smakiem. Ciasto jest mięciutkie, puszyste i bardzo czekoladowe. Kawałki migdałów dodaje mu pewnego kunsztu, dzięki

Słodkie Przyjemności
Rosół z gęsi z korzennymi przyprawami 185

Rosół - królowa polskich zup. To chyba jedna z najbardziej popularnych, a jednocześnie bardzo prostych potraw. Wielu z nas nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez rosołu. W listopadzie warto pokusić się o przygotowanie rosołu na gęsinie. Jeśli tradycyjnie pojawiła się na Twoim stole gęsina, to warto wykorzystać kości i okrawki tłuszczu do przygotowania najsmaczniejszego z rosołów. Ma wyjątkowo delikatny smak

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Surówka z marchewki, pora , ogórka i kapusty kiszonej 230

Zostało mi trochę kapusty kiszonej, ale było za mało na surówkę do obiadu, więc dodałam jeszcze trochę innych warzyw i tak oto powstała pyszna suróweczka. 30 dkg kiszonej kapusty 1 -2 marchewki 1/2 ogórka zielonego por sól, cukier, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy  Kapustę odcisnąć z soku i pokroić  na mniejsze kawałki. Marchewkę obrać i zetrzeć

Moje domowe kucharzenie
porcje kurczakowe z cebulą duszone... 183

tłuszczu podsmażyć krótko ćwiartki obranych cebul włożyć do cebuli porcje kurczaka, wlać wodę, przyprawę w płynie i zagotować dusić na średnim ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa podać na obiad z czym się lubi.....................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
BACALAO AL AJO ARRIERO – dorsz z czosnkiem w pomidorach / kuchnia hiszpańska 275

drugiego na mułach i prawdopodobnie stworzyli taką potrawę, dodając do niej warzywa, które znajdowali po drodze. Bacalao al ajo arriero jest daniem niezwykle sycącym, rozgrzewającym , idealnym na jednogarnkowy, jesienny obiad. Polecam! Ciekawostka! Możemy podawać je albo w miseczkach , albo też na tostach z podpieczonego chleba! SKŁADNIKI: ( dla 2 osób ) * filet z dorsza – 200 g * ziemniaki – 150 g * dojrzałe

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania