Takie posiłki mogłabym jeść bez ustanie, ale niestety jest to z odżywką, więc trzeba mieć ograniczenia. Polecam taki szybki i smaczny zestaw na śniadanie, obiad lub kolację! Składniki: 40g suchego białego ryżu 1 szklanka wody 30g odżywki białkowej 1/2 banana 1 łyżeczka masła orzechowego Sposób przygotowania: Do garnka wlewamy szklankę wody i czekamy, aż się zagotuję. Następnie wrzucamy wcześniej przepłukany
Truskawkowa FiestaUwielbiam ryby :) I bardzo się cieszę, że moja rodzina też coraz chętniej po nie sięga. Mogę przygotowywać je na obiad i wiem, że nie będzie kręcenia nosem. Dodatkowo fajne jest to, że przygotowanie dania z ryb nie wymaga zbyt dużo czasu. Wystarczy pół godziny i gotowe. SKŁADNIKI: 1 filet z łososia sól morska ziołowa pieprz cytrynowy oliwa sok z cytryny
Kuchnia w opałachkuchni. Są to duże pierogi z ciasta podobnego do naszego ciasta ptysiowego , nadziewane obficie mięsem mielonym i smażone w głębokim tłuszczu. Danie kaloryczne, ale niesamowicie smaczne! Idealne zarówno na obiad, kolację na ciepło, jak i imprezę! Tradycyjnie podaje się je z kefirem – Wy śmiało możecie popić np. czerwonym barszczem. Nadzienie mięsne również można zastąpić na swoje ulubione – świetnie
Ostra na SłodkoA co by było gdyby tak zjeść własne talerzyki? Talerzyki to nie wiem, ale miseczki wypełnione świeżą sałatką to jest coś na Mikołajkowy wieczór ;) Mikołaj był
Lawendowe NieboTaki obiad zadowoli każdego, miękkie mięsko i pyszny sosik. Mięso wołowe pokroić na plastry i grubości 1-1,5 cm, włożyć do głębokiej miski. Wlać wino, dodać listki laurowe, ziele angielskie. Lekko zamieszać, żeby całe mięso było przykryte. Jeśli będzie za mało płynu wlać trochę wody. Zostawić tak przygotowane mięso do następnego dnia. Smaku wina nie czuć, wino powoduje
Kuchnia PokoleńCzasami te najprostsze przepisy są najsmaczniejsze. Ryba panierowana zawsze jest smaczna, a taka prosta do zrobienia. Ja przygotowałam ją na piątkowy obiad i dopiero teraz mam czas, aby powstawiać troszkę zaległych przepisów. Ostatnio dużo u mnie się dzieje i brakuje czasu na wszystko. Gorączka porządków dopadła również i mnie. Sprzątam i próbuję przygotować świąteczne dekoracje. Lubicie taki udekorowany świąteczny
O kuchni z uczuciemburaka. Piękny intensywny kolor zdecydowanie zachęca, a orzechy nerkowca doskonale komponują się z tym zdrowym warzywem. Szybkie i łatwe - sprawdzi się na kanapkach, a także jako dodatek do obiadu. Jeśli macie kilka minut i kilka buraków pod ręką to bierzcie się do roboty. Nie pożałujecie! :) Przepis: Pesto z buraków i orzechów Smacznego! :) Maugo& Paszko
Bananowe PoleKarkówka przygotowana tym sposobem to propozycja na niecodzienny obiad. Możemy również pokroić ją w cienkie plasterki i podawać do chleba. Składniki ok. 600 g karkówki bez kości 2 marchewki 2 cebule 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki płynnego miodu … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatytrzęsącymi się uszami! Dziś mam dla Was przepis na najlepsze l eniwe kluseczki , ale w dietetycznej wersji – co nie znaczy , że mniej smacznej! Są świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację na ciepło. Świetnie smakują prosto z wody, obsypane cukrem lub też odsmażane, prosto z patelni. Koniecznie wypróbujcie ten przepis! A potem dajcie znać jak smakowały! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkotygodnia będę Wam przesyłać dania świąteczne, ale do tego czasu też musimy coś jeść. U mnie jak zawsze propozycja dania mięsnego. Schab w paście serowej to świetna propozycja na obiad. Mięso nie jest suche, ale syte i smaczne. Do tego podałam surówkę z pora i frytki pieczone w piekarniku. Składniki 4 grubsze kotlety schabowe 2 duże cebule
O kuchni z uczuciemZupę na obiad podaję często, zupy lubimy bardzo. A jak jest z moimi czytelnikami? lubią zupy? lubicie? Składniki tej zupy przygotował dla Was i dla mnie Przemek. Polecam serdecznie, jest pyszna. Zupa kapuściano - paprykowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieObiad w 15 minut ? To możliwe. Niezwykle szybki makaron, to danie, którym zaskoczycie rodzinę lub niespodziewanych znajomych. Robi się migiem, a smakuje niczym wytworne danie. I wcale nie trzeba być mistrzem patelni, żeby je przygotować. Myślę, że laik z dwiema lewymi rękami, tez da sobie radę ;) Do mojego dania podałam wodę Sanpellegrino z limitowanej edycji z etykietą Real Foodie
kolorowotorcikowoWitajcie :) Moi mężczyźni uwielbiają mięso , więc na obiad zawsze musi być coś z mięsem :) Dzisiaj przygotowałam cannelloni nadziewane mięsem , przekładane mieszanką warzyw chili con carne którą dostałam od firmy Bonduelle . Do mięsa użyłam przypraw od firmy Skworcu i firmy Eco Blik . Zapraszam na pyszne danie :) Składniki : około 300 g cannelloni 1 kg mięsa mielonego
Sama słodycz i szczypta chiliroku. To coś co bardzo lubię. Od razu wiadomo, że dania będą bazować na sezonowych, świezych produktach. Każdy z tych rozdziałów dzieli się z kolei na 4 części: śniadanie, obiad, kolacja i deser. Wszystko prosto i przejrzyście. Co do tego ostatniego to bardzo spodobało mi się jak książka jest wydana. Przyjemny papier, czytelna czcionka i bardzo ładne zdjęcia zrobione przez
Mienta blogNa pomysł takiej zupki wpadłam widząc w sklepie dynię hokkaido. Nigdy jej nie próbowałam, a jest tak zachwalana, szczególnie za gotowanie szybkie i bez obierania :) spróbowałam
Kolorowy Przepisownik