bardzo prosta w przygotowaniu sałatka na bazie młodego szpinaku, słodkiego mango oraz słonej fety i posiekanych orzechów włoskich. Nasza sałatka ze szpinakiem idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, dań z grilla, jako zdrowa przekąska dla dzieci lub lekkie śniadanie do pracy. Warto podkreślić, że ten przepis na sałatkę ze szpinakiem jest ponadprzeciętnie elastyczny. Dlatego śmiało uzupełnij
Kuchnia Na WypasieMakaron z truskawkami zwykle kojarzy się z wersją z rozgniecionymi ze śmietaną truskawkami i dodatkiem cukru. A gdyby tak zrobić makaron z truskawkami w trochę innej
Eksperymentalnie.compowstała z miksu różnych sałat, które rosną w moim warzywniku, Ty wykorzystaj swoje ulubione, lub po prostu kup gotowy miks sałat w sklepie. Ta sałata to idealny dodatek do obiadu, do grilla czy np. letnia kolacja. A w upalny dzień będzie również fajną i zdrową przekąską w ciągu dnia. KLIKNIJ I CZYTAJ DALEJ
Kulinarne przygody GatityProsta sałatka na zimę do słoików, pikantna i pyszna. Dla wielbicieli octowych przetworów. Bez pasteryzowania, dzięki czemu mamy mniej pracy. Idealna do obiadu i mięsa pieczonego. Polecam
Swojskie jedzonkopodawać cukinię w panierce? Cukinia w jajku i mące Cukinia z patelni z serem i czosnkiem, panierowana w mące i bułce. Ile smażyć cukinię w panierce? Pomysł na szybki obiad z cukinii lub przekąskę. O tak przygotowanej cukinii najczęściej się mówi cukinia smażona jak schabowy . Jak przygotować cukinię do smażenia aby była chrupiąca? Cukinia smażona w panierce powinna mieć chrupiące
Dieta moja pasjaZapiekanka ryżowa z kurczakiem i warzywami poleca się na obiad. Z pewnością zasmakuje wszystkim tym, którzy lubią smak pieczonej papryki. Dzięki temu, że paprykę dodajemy w różnych kolorach, zapiekanka nie tylko dobrze smakuje, ale też fajnie, kolorowo wygląda. Oprócz papryki w zapiekance znalazły się też ogórki konserwowe i cebula. Zdecydowałam się również na wykorzystanie mięsa z udek kurczaka, które
Smaki Na Talerzudolać jeszcze trochę wody, na koniec wsypać posiekaną pietruszkę, podawać z czym się lubi - biodrówka mocno usmażona i duszona w młodej kapuście z papryką jest doskonałym daniem i na obiad i na kolację...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębeszamelem . Bouchees według Pani Elżbiety, czyli Elżbiety Kiewnarskiej, popularnej autorki przepisów kulinarnych w międzywojennej Polsce, to „ malusie, bardzo eleganckie i wykwintne tartynki, podawane na bardzo eleganckich przyjęciach, przed obiadem i przed kolacją do wódki, które się na tacach po salonie obnosi. Muszą być tak małe, żeby je od razu do ust włożyć można było, czyli mieć rozmiar przedwojennego (I Wojną
królestwo garówBardzo lubimy takie sałatki, bo nie tylko są bardzo zdrowe i smakują świetnie, ale też w zupełności wystarczą na lekki obiad, szczególnie w gorące dni. Przepis na sałatkę z czerwoną soczewicą Składniki: Pół szklanki czerwonej soczewicy, 2 pomidory, 1 ogórek zielony, 1 niezbyt duża papryka zielona, 1 cebula czerwona, 1 łodyga selera naciowego, ser feta, 4 łyżki oliwy z oliwek
Kulinarna Polskawspomnienie dzieciństwa i wakacji. Uwielbiałam za dzieciaka i uwielbiam do dziś. Tak naprawdę traktowałam ten przysmak zawsze jako deser, jednak w upalne dni będzie równie dobrym, lekkim i szybkim obiadem. Na przygotowanie makaronu z truskawkami potrzeba nie więcej niż 30 minut. Czy są tutaj fani tego dania? Składniki na makaron z serem i truskawkami : * około 200 g makaronu (przed
Zrób to smacznieKurczak pieczony. Kurczak pieczony Pieczony kurczak marynowany w jogurcie greckim z masłem, czosnkiem i przyprawą Tondori Masala, a następnie pieczony w piekarniku
Moja Książka Kucharskaprzyprawie do grilla, to świetny pomysł na domowe przetwory na zimę. Bardzo proste w przygotowaniu, pyszne i chrupiące ogórki w aromatycznej zalewie. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu, pieczonych i grillowanych mięs oraz uzupełnienie domowych sałatek. Jeśli więc uwielbiasz przetwory z ogórków, a szczególnie te, w których warzywa nawet po roku w spiżarni, nadal są kruche i soczyste
Kuchnia Na WypasieOceń ten przepis Zupa szpinakowa jest bardzo aromatyczna, esencjonalna, smaczna i zdrowa a do tego łatwa do przygotowania. Bez wątpienia to kolejne uniwersalne danie, które sprawdzi
Ola la LCHFZawsze w okresie wakacyjnym robimy ogórki małosolne. Och, to moja wielka miłość. Taki ogórek, albo najlepiej ze trzy, do obiadu… Mmm… Albo na kanapki. Albo tak po prostu wziąć w dłoń i zjeść. Cokolwiek, jak lubicie. Chrupiące, pachnące i pasują do wszystkiego. W ogóle ogórki są bardzo wdzięcznym warzywem, można je obrabiać na naprawdę wiele sposobów. W małosolne, kiszone
Marder&Marder Manufacture