potraw z grilla. Tak przygotowane młode ziemniaki możesz posypać świeżym szczypiorkiem (lub koperkiem) i zajadać z jajkiem sadzonym popijając kefirem lub maślanką.. Dodatkowo smakują skropione sokiem z cytryny. Obiad w tym wydaniu szczególnie kojarzy mi się z latem. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pyszne pieczone ziemniaki, których uprzednio nie obieram i nie obgotowuję. SKŁADNIKI: 1 kg młodych ziemniaków
Zasmakuj KuchniDomowa zupka chińska to przepis na ekspresowe danie z makaronem ryżowym. Jest to pomysł na bardzo szybki ciepły posiłek, a także alternatywa dla gotowych zupek chińskich
Via Gustowędzonego, smażonego oscypka, smażonego na maśle czosnku, cukinii i odrobiny rzodkiewki oraz dużej ilości świeżego szczypiorku sprawiły, że myślami przeniosłam się w ukochane góry! Sałatka jest świetnym pomysłem na obiad w upalny dzień! Polecam! SKŁADNIKI: * młode ziemniaki – ok. 300 g * oscypek – 3 szt * cukinia – 1 szt * rzodkiewka – 5 szt * czosnek – 4 ząbki * koper – 1 pęczek * szczypiorek -1 pęczek
Ostra na Słodkomilcz ą c ż wawo jedli To oczywiście fragment „Pana Tadeusza”. Chłodnik, jaki chcemy Wam zaproponować raczej pod wódeczkę nie pójdzie, ale idealnie nadaje się na prosty obiad w upalny dzień. Wystarczy zmiksować ogórki, które do zupy wnoszą przyjemną wilgoć i nadają jej konsystencję, fetę, która stanowi jej treść i zioła o niesamowitym ładunku świeżości i ostrości, łagodzonej
Niedzielny kucharzEkspresowy obiad, do przygotowania w pół godziny. Składniki: 200 g makaronu pappardelle (u mnie szpinakowy) 400 g fileta z indyka 2 młode marchewki 1/2 pęczka szparagów 1/2 cukinii sól i … Czytaj dalej Pappardelle z indykiem
czarrna od kuchniśniadania! Osobiście jestem zwolenniczką porannych posiłków. W moim przypadku jest tak, że jeśli go nie zjem z rana, skutki złego samopoczucia potrafię odczuwać przez cały dzień…Mogę pominąć obiad, odpuścić sobie kolację, ale śniadanie to pozycja obowiązkowa w moim menu. Tymczasem częstujcie się tym prostym sposobem na pokonanie rannego głodu Składniki (na 2 porcje) 6 – 7 łyżek płatków
Raj dla Podniebieniaskonstruowane łódeczki z flagami różnych krajów, które na kilka euro można wypożyczyć i puszczać na wodzie. Oryginalne, a ile dało radości innym! Po uroczym odpoczynku zbieramy się na poszukiwanie obiadu. W tym momencie przy murku dostrzegam grupkę paru osób, które rozłożyły akwarele i z ogromnym zaangażowaniem zaczęły malować wybrana przez siebie część przepięknego le Jardin du Luxemburg. Naszym celem
Raj dla Podniebieniazwłaszcza te kolorowe. Małe, urocze sklepiki kuszą bajkowymi witrynami i wystawami właśnie z tymi uroczymi, jakże barwnymi wytworami cukierniczymi. Popołudniem siedamy zmęczeni zwiedzaniem w jednej przyulicznej knajpce. Jemy lekki obiad – próbuję ślimaków i z zaskoczeniem stwierdzam, że w połączeniu z zielonym pesto i czosnkiem smakują bardzo smacznie! Często zamawianą przekąska lub daniem głównym w Paryżu są tzw. talerze
Raj dla PodniebieniaWpadłam na pomysł przyrządzenia go w dniu, gdy z poprzedniego obiadu został mi garnuszek ugotowanej ciecierzycy, a na parapecie bazylia wybujała tak, że już zaczynałam się martwić, czy całą ją zdążę zużyć przed wakacyjnym wyjazdem. Postanowiłam więc przygotować domowy hummus, tylko w wersji ziołowej. Smak przeszedł moje oczekiwania! Robiłam go dwukrotnie, gdyż w czasie upalnych dni spełniał swoją rolę wielowymiarowo
Raj dla Podniebieniasię w naszym codziennym menu. Więcej zieleniny, lżejsze potrawy na poczet tych bogatszych w tłuszcz, który magazynowaliśmy sobie przez zimę. Dlatego dziś podaję Wam przepis na szybki dodatek do obiadu na każdy dzień, czy ten zwykły w tygodniu, czy bardziej uroczysty w weekend. Kotelty jajeczne z bazylią, czyli prostota z nutką aromatycznej bazylii. Oczywiście, zachęcam do dodania świeżych ziół. Składniki
Raj dla Podniebienianiecierpliwości! Co ja będę robiła przez pół roku w oczekiwaniu na premierę “Serników słodkich i wytrawnych”? Wracam do domu po pracy, wyjmuję z toreb kupione produkty, przygotowuję obiad. Obieram, kroję, wrzucam na patelnię, smażę. Mieszając aromatyczną potrawę, wpadam na pomysł. Tak po prostu. Wiem, co zrobię! Napiszę drugą książkę. Zupełnie inną. Na patelni dusi się potrawa
Raj dla Podniebienialata. Szybkie i pyszne, a przy tym delikatne i nieobciążające żołądka w upalne dni. Wystarczy kilka świeżych składników, garść ulubionych orzechów i makaron spaghetti. Do tego cytrusowa lemoniada i obiad będzie idealny! Przepis na lemoniadę cytrusowo -ziołową znajdziecie TU A jak przygotować takie danie? Składniki (na 2 porcje) 200 g makaronu spaghetti 100 g świeżego szpinaku garść świeżej rukoli kilka
Raj dla Podniebieniadojeżdżamy do Śródmieścia. Szukamy miejsca na śniadanie. Przecież od takiego śniadania to czasem zależy cały dzień. Musi być dobre i pożywne. To nic, że powoli zbliża się już pora obiadu. Kto zabroni jeść śniadanie wtedy, kiedy się ma na nie ochotę? Mój wzrok pada na kameralny ogródek pełen gości przy Chmielnej. Vincent Boulangerie &Patisserie. Decyduję, że tu i nigdzie
Raj dla Podniebieniapozbawiony łupinek. Sałatkę skrapiamy oliwą. Użyłam oliwy cytrynowej, więc bardzo przyjemnie wzmocniła smak całej sałatki. 6. Sałatkę posypujemy natką. 7. Cieszcie się smakiem! Sałatkę można podać jako propozycję do obiadu mięsnego lub do letniej kolacji ze świeżym pieczywem. Artykuł Sałatka z pęczakiem, kurkami, bobem, kolendrą i kardamonem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienia