Przepis na pyszny dodatek do obiadu! Młoda kapusta jest jednym z ulubionych wiosennych przysmaków w moim domu. Rodzinka uwielbia najbardziej z dodatkiem boczku i koperku. Taką pyszną młodą kapustkę można podawać z ziemniaczkami, pieczonym mięsem lub kluseczkami. Przepis ten znany mi jest od dawna. Taką kapustę przygotowywała moja mama. Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojej wersji, za którą przepada moja rodzina
Olcia gotuje!Surówka colesław zyskała wielką popularność w moim domu i kręgu znajomych. Ta przepyszna surówka może stanowić jako super dodatek do obiadów lub np. grilla. Bardzo prosty i sprawdzony przepis. Wystarczy kilka zwykłych ogólnodostępnych składników, by zachwycić się wyjątkowym smakiem. Oryginalna wersja to obowiązkowo kapusta,marchew i przyprawy.Cały sekret smaku tej surówki tkwi w przygotowanym sosie, dlatego zachęcam do wypróbowania
Olcia gotuje!pyszną mizerię do słoików, dzięki której możemy cieszyć się smakiem ogórków przez cały rok. Delikatna w smaku i bardzo prosta w wykonaniu. Sprawdza się zimą, jako wspaniały dodatek do obiadu. Można podawać do kotletów, pieczonego kurczaka a nawet ryb. Nie ma nic lepszego jak spiżarnia pełna przetworów domowej roboty, dlatego warto zrobić taką mizerię i radować się letnim smakiem przez
Olcia gotuje!Można ją zrobić i jeść na bieżąco lub pasteryzować w słoiczkach na zimę. Prosta i niedroga a letnimi smakami można cieszyć się przez cały rok. Idealnie sprawdza się do obiadów, grilla a nawet do kanapek. Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z ogórków – składniki: 2 kg ogórków gruntowych 5 marchewek 1 łyżka soli Zalewa
Olcia gotuje!myśli fakt, że nawet nasze czteroletnie dziecko zjadło go ze smakiem (w towarzystwie tych samych naleśników). W życiu bym się nie spodziewała, że moja córka będzie jadła tego typu obiady. Siedzieliśmy wczoraj naprzeciwko niej i patrzyliśmy jak zaczarowani. Tola jadła jaglane naleśniki ze szpinakiem i kozim serem. Łał. Zastanawiam się właśnie z czym tego typu szpinak można byłoby zjeść
KardamonovyGorngozolą Zupa owocowa z makaronem bleeeeee… Tak jak pisałem, uwielbiam makarony te tradycyjne, oryginalne, regionalne, jak i nowe pomysły, wariacje. Dziś niesamowicie pyszny, prosty, aromatyczny i oczywiście szybki obiad. Tagliatelle z Gorngozolą Na zakończenie, bez zbędnego ględzenia, o historii, mitach, legendach…bo pamiętam jak kiedyś w przedszkolu dali nam makaron z truskawkami…nosz qrw…mać
RafalCookmaśle. Na taką okoliczność przygotujcie sobie kawałek świeżego pieczywa i przy jego pomocy wygarnijcie te resztki z dna. Powiem Wam szczerze, że sam nie wiem co lubię bardziej: sam obiad w postaci fasoli czy właśnie te wygarnianie resztek pieczywem. To jest naprawdę pyszne! Smacznego! Polecamy również nasz przepis na poduszeczki z ciasta francuskiego z farszem szpinakowo-pieczarkowym
Marder&Marder Manufacturenasz przepis na placka po węgiersku: Przepis na najlepszy placek po węgiersku. Nigdzie nie smakuje tak dobrze jak w domu Artykuł Placki ziemniaczane z sosem grzybowym. Pyszny i tani obiad bez mięsa. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie
Kulinarna PolskaDzisiaj na obiad polecam wątróbkę z pieczarkami, w delikatnym sosie i surówkę z kiszonej kapusty. Danie jest bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu. Polecam przepis. SURÓWKA : 0,5 kg kiszonej kapusty 1 marchew kawałek selera por, kawałek natka pietruszki sól, cukier, pieprz do smaku 4 łyżki oliwy WĄTRÓBKA
Kulinarne Fantazje MarioliChcąc przygotować coś czego na co dzień nie jemy za często, wpadłam na pomysł by upiec pizzę. Zarówno dla nas na obiad, jak i dla córki której rozszerzamy dietę metodą BLW. Córka ma aktualnie 1 rok i 2 miesiącem raczej nie zdecydowałabym się na ten przepis w przypadku dziecka mającego mniej niż rok. Na pizzy jest zarówno ser żółty
ProstePesto.plogniu przez około 1h. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. zupy, zupa, zupa grzybowa, zupa ze świeżych grzybów, podgrzybków, podgrzybki, podgrzybkach, borowiki, borowikach, borowików, prawdziwki, prawdziwków, jesienna zupa, obiad, danie obiadowe, przepis, fit, dieta, dietetyczny, zdrowy
Szefowa kuchniPrzepis na szwedzką zapiekankę rybną. Bardzo smaczne podanie ryby, świetna propozycja na poczęstunek dla gości lub rodzinny uroczysty obiad. Artykuł Zapiekanka rybna (FISKGRATÄNG) pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją
Pieprzyć z FantazjąPoznaj pyszne grzyby po kaszubsku w pomidorowo octowej zalewie. Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Grzyby po kaszubsku sprawdzą się przede wszystkim jako dodatek do kanapek lub obiadu. Polecam też jako zagryzkę lub przekąskę na imprezę. W mojej kuchni nie może zabraknąć grzybów marynowanych na kilka sposobów. Tym razem zapraszam na rewelacyjne grzyby po kaszubsku, czyli marynowane
Ania gotujeZiemniaki faszerowane szpinakiem i serkiem ricotta to zdrowy, lekki a zarazem bardzo sycący obiad. Można przygotować je dzień wcześniej a kolejnego dnia odpiec w piekarniku. 3 duże ziemniaki 400g mrożonego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 100g serka riccotta sół, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, studzimy
Szefowa kuchni