mielonej piersi kurczaka z szynką i serem. Pyszne delikatne kotlety w złotej panierce wypełnione ciągnącym serem i szynką. Podaję zazwyczaj z ziemniaczanym puree i surówką z białej kapusty. Pyszny obiad który znika ze smakiem z talerzy. 5 sztuk 600 g filetów z kurczaka 5 plastrów szynki wędzonej około 80 g tartego żółtego sera 1 solidna łyżka majonezu 1 łyżka
Andzia Pichcitylko dla osób które mają wrażliwe żołądki, ale też dla osób na diecie czy dla dzieci, oczywiście doprawcie je wtedy pod swój smak. Możecie też taką pierś podać do obiadu, super będzie smakować w towarzystwie ziemniaków i surówki. Składniki: 1 duża pierś (ja miałam pojedynczą) 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczka papryki wędzonej suszony czosnek do smaku sól, pieprz
Gotowanie...to proste !Zupa gulaszowa z wołowiną i czerwoną fasolą poleca się na obiad w chłodne dni. Jest aromatyczna, gęsta, rozgrzewająca, pełna mięsa wołowego i warzyw. Przepis jest bardzo prosty, idealny dla miłośników mięsnych dań. Zazwyczaj taką zupę przygotowuję w większej ilości i zamykam w słoiki. Podobnie jak bigos i niektóre inne zupy tak i ta najlepsza jest następnego dnia, kiedy dobrze przejdzie
Zrób to smaczniektóre ostatnio serwowałam na blogu czas na odmianę i jesienną rozgrzewkę zapiekankową. Jesień i nadchodząca zima to dobry czas na różnego rodzaju zapiekanki warzywne, które można zrobić na szybki obiad albo kolację. W dzisiejszym przepisie połączenie warzyw z pierożkami tortellini. Jest smacznie i kolorowo. ZAPIEKANKA Z TORTELLINI Składniki: 150 g kolorowego tortellini (np.GustoBello Tortellini Tricolore al Prosciutto
Bon appetit mon amieGęste i sycące zupy to jest to, czego potrzebuję głównie jesienią i zimą. Szczególnie mocno cenię je też sobie za możliwość przygotowania ich na dwa dni
Smaki Na Talerzupyszna przystawka z buraczków, która jest idealna na Świąteczny stół, niedzielny obiad jako dodatek do mięsa. Szybkie, proste przygotowanie. czytaj przepis
Kulinarna Chwilaporcji, świetnego dania! Mówimy tutaj o porcjach którymi naprawdę można sobie podjeść do syta. Bardzo ważne jest również to, że lasagne łatwo się mrozi i odgrzewa, także po zjedzeniu obiadu, resztę można zamrozić w porcjach i po rozmrożeniu odgrzewać w specjalnym pojemniku do mikrofali, nie będzie już smakować aż tak dobrze jak świeża, ale nadal będzie smaczna. Koszt: 55zł
Tanie przepisy studenckieMakowiec tradycyjnie kojarzy się z niedzielnym obiadem u Babci lub z kolacją wigilijną. Zazwyczaj robię na raz kilka sztuk ale tu w przepisie masz podane składnik na jednego makowca. Składniki na ciasto drożdżowe: 2 szklanki mąki tortowej Pół szklanki cukru 20 g świeżych drożdży Pół szklanki mleka lub wody Łyżka masła 2 żóltka jaj Składniki na masę makową
prawdziwe jedzenieSprawdzony przepis na pasztet drobiowy z kurczaka. Domowy pasztet drobiowy świetnie sprawdza się jako przystawka, na mniej lub bardziej odświętnym obiedzie. U mnie pasztet z kurczaka chętnie jest jedzony zamiast wędliny na kanapce. Biały pasztet drobiowy w swoim składzie zawiera tylko mięso z kurczaka i warzywa, można więc go podać dzieciom lub osobom będącym na diecie. Pasztet drobiowy z kurczaka
Kuchcik gotujerumiano mięso. 2. Obsmażone na złoty kolor pulpety podlewamy wodą, dodajemy przyprawy, mąkę i dokładnie mieszamy. Dodajemy śmietanę. Na koniec dodajemy ugotowaną fasolę. podajemy z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Obiad do 4 osób
Apetyczna babeczkacieście francuskim to ciekawy przepis na pyszne podanie filetów z kurczaka. Farsz ze szpinakiem lub z pieczarkami i serem idealnie pasuje do delikatnego mięsa. - super pomysł na oryginalny obiad - piersi z kurczaka owinięte ciastem francuskim - dokładny opis wykonania i zdjęcia krok po kroku
AniaGotuje.plkuchni, to teraz jest najlepszy moment, by nabyć wysokiej jakości urządzenia w atrakcyjnych cenach. Kuchenki mikrofalowe w okazyjnych cenach Dzięki kuchence mikrofalowej możesz w kilka chwil podgrzać obiad czy kolację. Nic więc dziwnego, że wiele osób chciałoby mieć taki sprzęt w swojej kuchni. Ceny mikrofalówek wahają się od 300 do nawet 1000 zł. Zależą one m.in. od mocy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ostatnio przygotowałam na obiad zapiekankę makaronową – pomimo pewnych „niedociągnięć” bardzo nam ona zasmakowała. Wówczas zanotowałam sobie, że sera mogłoby być więcej (dałam tylko na wierzch), i że wykorzystany przeze mnie ciemny makaron słabo się tutaj sprawdził. Tym razem zrobiłam zapiekankę z innym makaronem (wykorzystałam taki dosyć gruby, idealny moim zdaniem do zapiekanek), dałam więcej sera i dodatkowo
Smaki Na Talerzu