obiad - 94612 przepisów (strona:2221/6308)

Królowa jesieni – DYNIA – oraz szybki przepis na mus z dyni jako baza do wielu potraw 89

Jednymi z warzyw, który zawsze kojarzą nam się z jesienią jest cukinia i dynia. Daniom z cukinii przeznaczyłam już kilka wpisów na blogu: przepis na błyskawiczny obiad – cukiniowe placuszki z sosem z zielonego ogórka faszerowane łódeczki z cukinii z farszem mięsno – pomidorowym kotleciki z cukinii pizzerinki z cukinii Jednak to dynia jest królową naszych stołów i naszych zdjęć. Warto

W Kawiarence
Chili con carne 60

przygotowaniu a co najważniejsze bardzo dobre i sycące. Można podać razem z ryżem, podpieczoną tortillą, lub z nachos (co uważam za najlepsze połączenie). Print Chili con carne Course Kolacja, Obiad Cuisine Meksykańska Ingredients 1-2 łyżki oliwy 1 duża cebula 4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 3-4 papryczki chili lub mniej innej ostrzejszej papryczki np. habanero

PanGotuje
Zupa Pho z wołowiną 79

Zupa Pho jest jedną z najpopularniejszych potraw kuchni wietnamskiej. Je się nią zarówno na śniadanie, obiad jak i na kolację. Zazwyczaj do jej jedzenia używa się zazwyczaj pałeczek, na końcu wypijając bulion prosto z miski. Pho tradycyjnie przyrządza się na dwa rodzaje: phở bò z wołowiną i phở gà z mięsem kurczaka, choć ostatnio pojawiają się nowe wariacje. Przepisów

PanGotuje
Pieczone frytki z warzyw 70

Pieczone frytki z warzyw podane z sosem czosnkowym mogą stanowić danie obiadowe. Mięsożercy mogą przygotować je jako dodatek do mięsnej częsci obiadu. Tak przygotowane frytki zachwycają bardziej niż te z samych ziemniaków:).  2 ziemniaki 1 batat 1 cukinia 2 marchewki  2 łyżki oleju sól, czosnek granulowany 1. Wszystkie warzywa kroimy na kształt frytek. Umieszczamy je w misce, mieszamy

Szefowa kuchni
Kalafior pieczony w całości 65

Kalafior pieczony w całości będzie smakowitą przekąską w ciągu dnia lub pysznym dodatkiem do obiadu. Skusisz się? Artykuł Kalafior pieczony w całości pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Pieczony seler 115

blanszować oraz spożywać na surowo. Sprawdza się w sałatkach, surówkach, zupach, zapiekankach oraz puree. Pieczony seler z odrobiną oleju, soli oraz kminu to danie wegańskie , które podać można na obiad . Po upieczeniu odstawiam selera na chwilę, a następnie kroję go w centymetrowe plastry. Plastry pieczonego selera podaję z dodatkiem pasty z pieczonej marchewki bądź jako dodatek do innych dań. Zachęcam

MeCooks
Papryka marynowana 80

Jednym w obowiązkowych przetworów w naszym domu jest marynowana papryka. Uwielbiamy ją zjadać do kanapek lub do obiadu. Nie jest to przepis skomplikowany a teraz właśnie jest na nią sezon, więc polecam Wam wypróbować. Składniki: - 1 kg papryki - czosnek - koper suszony - pieprz ziarnisty - ziele angielskie - liść laurowy zalewa - 500 ml wody - 100 g cukru - 20 g soli - 100 ml octu

Zainspirowana w kuchni
Kotlety schabowe giganty. Jak przygotować mięso, aby były wielkie prawie na cały talerz? PRZEPIS 225

oleju przez 2-3 minuty z każdej strony, aż panierka zrobi się ciemnozłota. Podawaj od razu po zdjęciu z patelni.   Kotlety podaliśmy z kapustą zasmażaną: Kapusta zasmażana do obiadu. Nie ma prostszego przepisu Artykuł Kotlety schabowe giganty. Jak przygotować mięso, aby były wielkie prawie na cały talerz? PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Grzyby marynowane w occie przepis babci 87

Grzyby marynowane w occie dobre są już po 3 dniach od zrobieni a. Ja jednak czekam do zimy, aby delektować się nimi w mroźne dni. Świetnie sprawdzają się do obiadu lub jako przekąska, czy zagryzka na imprezie. Z grzybków marynowanych przygotujesz także wiele potraw np: śledzie proboszcza tatar ze śledzia po węgiersku Nie wyobrażam sobie świąt bez grzybów marynowanych. Zobacz

Ania gotuje
Brukselka z bułką tartą 194

tartą i masłem, to niesamowicie pyszne danie. Brukselki posypuję jeszcze parmezanem i podaję z natką pietruszki. 'To jest super przepis.  - idealnie gotowane brukselki - świetne również jako dodatek do obiadu - dokładny opis wykonania i propozycje podania

AniaGotuje.pl
Cukinia w zalewie musztardowej 78

przepis bardzo prosty i niewymagający dużo pracy, bo musimy tylko zagotować zalewę musztardowo-octową, umyć, pokroić cukinię i włożyć do słoików. Cukinia w zalewie musztardowej to smaczny dodatek do obiadu lub kanapek. Tak przygotowana cukinia w zalewie musztardowej jest lekko słodka, a jednocześnie trochę ostra. Musztarda miodowa dodana do zalewy nadaje jej słodkiego posmaku, a ta z całymi ziarnami gorczycy

Danka Pichci
Tapas 103

palmą…znaczy, oczywiście to była paproć, ale jaki urlop, taka palma… Bardzo pozdrawiam moich przyjaciół, których znów bardzo lubię, bo już wrócili 😉 za inspirację na pyszny obiad. Na zakończenie, zapraszam na tapas czy też nie tapas. cRc Elementy Buritto Cebula 1-2 sztuki pokrojona drobno Oliwa z oliwek 5-7 łyżek Papryka czerwona 1-2 sztuki pokrojona

RafalCook
Grzyby marynowane – najlepszy przepis na grzyby w occie 5020

najlepszy przepis na grzyby w occie Zobacz inne przepisy dania z grzybami leśnymi: Zapiekanka ziemniaczana z grzybami Tarta ze świeżymi grzybami Sos grzybowy z makaronem i kurczakiem – szybki jesienny obiad Jaglane kluski z sosem grzybowym Sałatka śledziowa „do wódki” Artykuł Grzyby marynowane – najlepszy przepis na grzyby w occie pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Kapusta zasmażana do obiadu. Nie ma prostszego przepisu 117

garnka z gotującą się kapustą, również od razu energicznie mieszając. Trzymaj na ogniu jeszcze kilka minut, teraz już bez przykrycia, co jakiś czas mieszając. Artykuł Kapusta zasmażana do obiadu. Nie ma prostszego przepisu pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Pyszny chleb 90

wody do całości składników będzie jak w sam raz. Dokładnie wyrobione ciasto odstawiamy przykryte ściereczką na 2 godz. najlepiej w ciepłym miejscu, np. obok kuchenki na której gotujecie obiad lub kaloryfera w zimie.  Po tym czasie ciasto powinno ładnie wyrosnąć.  III Etap Z wyrośniętego ciasta odkładamy 2 łyżki do słoiczka, który zakręcamy nakrętką

Kulinarne przemyslenia