obiad - 94612 przepisów (strona:2218/6308)

Hiszpański keto omlet z cukinią, czyli niskowęglowodanowa tortilla (Paleo, LowCarb) 110

cukinii to niskowęglowodanowa wariacja na temat hiszpańskiej tortilla de patatas. Zamiast ziemniaków postawiłam na cukinię i wyszło rewelacyjne danie! Idealne na ciepło i na zimno, na śniadanie i na obiad. W dodatku bazuje na kilku prostych składnikach i szybko się je robi! Artykuł Hiszpański keto omlet z cukinią, czyli niskowęglowodanowa tortilla (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta Keto, Paleo

Modern Cave Girl
Wege gołąbki faszerowane kaszotto 89

Dawno nie robiłam gołąbków. Bardzo je lubię, ale moja rodzina zwykle kręci nosem na kapustę. Jednak i tak nic nie stoi na przeszkodzie bym zrobiła je

Dorota Smakuje
Kapusta (czerwona) duszona z jabłkiem 70

Świetny dodatek do obiadu: Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka! Składniki : 1 średnia główka kapusty 1 cebula 2 jabłka 1/3 kostki tłuszczu ocet 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego łyżeczka cukru sól i pieprz odrobina mąki Przygotowanie: Z kapusty wykrawamy głąb, a resztę szatkujemy.Cebulę i jabłko siekamy, dodajemy do kapusty. Przyprawiamy, dodając ziele, liść laurowy,cukier oraz sól

Olcia gotuje!
Marchewka z groszkiem 71

Słodka marchewka z dodatkiem groszku to świetny dodatek w postaci surówki do obiadu na ciepło. Uwielbiana przez najmłodszych. Jest prosta w wykonaniu, a jej maślany smak sam rozpływa się w ustach. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki : 6 dużych marchewek 1 puszka groszku konserwowego 3 łyżki masła lub delmy 1 łyżkai maki 2 łyżeczki cukru sól- pól łyżeczki do smaku 2 łyżki

Olcia gotuje!
Buraczki tarte na zimę 79

Buraczki na zimę zaprawiam co rok. To gotowa sałatka w słoiczku. Cała moja rodzina cieszy się ich delikatnym smakiem. To świetny dodatek do obiadu np. kotletów, czy tez zrazów. Zimą można też ż otworzyć gotowy słoiczek i użyć do zupy buraczanej. Składniki; buraczki cukier ocet sól pieprz Wykonanie: Buraczki umyć,ugotować do miękkości.Ostudzone obrać ze skórki i zetrzeć

Olcia gotuje!
Pieczarki faszerowane w panierce 864

Chrupiące pieczarki panierowane to świetny pomysł na imprezową przekąskę, lub jako dodatek do obiadu. Bardzo prosty przepis w wykonaniu. Soczyste pieczarki w środku i chrupiąca panierka dają daniu bardzo apetyczny smak. Zachęcam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki panierowane składniki: 8 dużych pieczarek 2 jajka 60 g sera np.Gouda 20 g Parmezanu lub sera Grana Padano 3 łyżki mąki

Olcia gotuje!
Tortilla z chrupiącym kurczakiem i warzywami. 77

gości lub urządzacie małe przyjęcie,to ta tortilla z kurczaczkiem i warzywami będzie świetną poruszającą kubki smakowe przekąską. Goście na pewno będą zachwyceni smakiem. Tortilla również sprawdzi się na obiad, czy kolację. Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojego przepisu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tortilla z kurczakiem składniki: 1 filet z piersi kurczaka około 500 g 1 jajko 150 g gęstego jogurtu naturalnego

Olcia gotuje!
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem 85

Przepis na pyszny dodatek do obiadu! Młoda kapusta jest jednym z ulubionych wiosennych przysmaków w moim domu. Rodzinka uwielbia najbardziej z dodatkiem boczku i koperku. Taką pyszną młodą kapustkę można podawać z ziemniaczkami, pieczonym mięsem lub kluseczkami. Przepis ten znany mi jest od dawna. Taką kapustę przygotowywała moja mama. Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojej wersji, za którą przepada moja rodzina

Olcia gotuje!
Surówka colesław jak z KFC 79

Surówka colesław zyskała wielką popularność w moim domu i kręgu znajomych. Ta przepyszna surówka może stanowić jako super dodatek do obiadów lub np. grilla. Bardzo prosty i sprawdzony przepis. Wystarczy kilka zwykłych ogólnodostępnych składników, by zachwycić się wyjątkowym smakiem. Oryginalna wersja to obowiązkowo kapusta,marchew i przyprawy.Cały sekret smaku tej surówki tkwi w przygotowanym sosie, dlatego zachęcam do wypróbowania

Olcia gotuje!
Mizeria na zimę 171

pyszną mizerię do słoików, dzięki której możemy cieszyć się smakiem ogórków przez cały rok. Delikatna w smaku i bardzo prosta w wykonaniu. Sprawdza się zimą, jako wspaniały dodatek do obiadu. Można podawać do kotletów, pieczonego kurczaka a nawet ryb. Nie ma nic lepszego jak spiżarnia pełna przetworów domowej roboty, dlatego warto zrobić taką mizerię i radować się letnim smakiem przez

Olcia gotuje!
Sałatka z ogórków 2 w 1 ! 66

Można ją zrobić i jeść na bieżąco lub pasteryzować w słoiczkach na zimę. Prosta i niedroga a letnimi smakami można cieszyć się przez cały rok. Idealnie sprawdza się do obiadów, grilla a nawet do kanapek. Serdecznie zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z ogórków – składniki: 2 kg ogórków gruntowych 5 marchewek 1 łyżka soli Zalewa

Olcia gotuje!
Szpinak z kozim serem 71

myśli fakt, że nawet nasze czteroletnie dziecko zjadło go ze smakiem (w towarzystwie tych samych naleśników). W życiu bym się nie spodziewała, że moja córka będzie jadła tego typu obiady. Siedzieliśmy wczoraj naprzeciwko niej i patrzyliśmy jak zaczarowani. Tola jadła jaglane naleśniki ze szpinakiem i kozim serem. Łał. Zastanawiam się właśnie z czym tego typu szpinak można byłoby zjeść

Kardamonovy
Tagliatelle z Gorngozolą i Figami 79

Gorngozolą Zupa owocowa z makaronem bleeeeee… Tak jak pisałem, uwielbiam makarony te tradycyjne, oryginalne, regionalne, jak i nowe pomysły, wariacje. Dziś niesamowicie pyszny, prosty, aromatyczny i oczywiście szybki obiad. Tagliatelle z Gorngozolą Na zakończenie, bez zbędnego ględzenia, o historii, mitach, legendach…bo pamiętam jak kiedyś w przedszkolu dali nam makaron z truskawkami…nosz qrw…mać

RafalCook
Fasolka szparagowa na ostro z duszoną cebulą 87

maśle. Na taką okoliczność przygotujcie sobie kawałek świeżego pieczywa i przy jego pomocy wygarnijcie te resztki z dna. Powiem Wam szczerze, że sam nie wiem co lubię bardziej: sam obiad w postaci fasoli czy właśnie te wygarnianie resztek pieczywem. To jest naprawdę pyszne! Smacznego! Polecamy również nasz przepis na poduszeczki z ciasta francuskiego z farszem szpinakowo-pieczarkowym

Marder&Marder Manufacture
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym. Pyszny i tani obiad bez mięsa. PRZEPIS 102

nasz przepis na placka po węgiersku: Przepis na najlepszy placek po węgiersku. Nigdzie nie smakuje tak dobrze jak w domu Artykuł Placki ziemniaczane z sosem grzybowym. Pyszny i tani obiad bez mięsa. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska