Bardzo lubię kurki. Latem wykorzystuję je do wielu potraw – począwszy od jajecznicy, przez zupę, tarty, zapiekanki, makarony, po właśnie pesto, które stworzyłam na potrzeby urozmaicenia
Raj dla Podniebieniadzbanek i parzę mocną herbatę z cytryną i sokiem. Przy śniadaniu snujemy plany na niedzielny dzień. Zaraz po śniadaniu szybko zagniatam kruche ciasto. Zanim wyjdziemy na spacer i wspólny obiad, jeszcze zdążę upiec deser. Będzie maślana tarta. Kajmakowa, z dodatkiem twarogu, z białą czekoladą i orzechami włoskimi. Po udekorowaniu wierzchu całość oprószyłam jeszcze ziarenkami suszonej lawendy – wyszło czarownie! Maślana
Raj dla Podniebieniazarówno na ciepło, jak i na zimno. Dodatek świeżych ziół sprawia, że słona tarta pachnie i smakuje wykwintnie. Tarta z boczkiem, grzybami i tymiankiem będzie nie tylko pasowała na obiad, ale i na kolację. Ciasto zagniata się błyskawicznie, więc nawet w przypadku niezapowiedzianych gości, jej przygotowanie nie jest pracochłonne, zaś smak rozwijający się na podniebieniu, urzeknie wszystkich. Boczek można także
Raj dla Podniebieniarobiłam sos grzybowy. Potem na długo zapomniałam o tej potrawie. “Odgrzałam” ją w domowym menu całkiem niedawno. Danie, choć jarskie, jest sycące. Bardziej nadaje się na jesienny obiad niż wiosenny. Można przygotować do niego ulubiony sos – pomidorowy z mozarellą, z gorgonzolą i szałwią lub z duszoną cebulą i grzybami. Spróbujcie mojej wersji. Jak przygotować kopytka
Raj dla Podniebieniadurszlaka i przelewamy letnią wodą. Wykładamy na talerz i polewamy roztopionym masłem. Pysznie smakują także z masłem i lekko podsmażoną bułką tartą. Smacznego! Artykuł Kluseczki leniwe czyli szybki obiad pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniaopcji grzania góra-dół bez termoobiegu. Zaproś bliskich do stołu i częstuj! Ostatnie ciepłe dni października pozwoliły nam na pewnie ostatni posiłek na świeżym powietrzu. Niedzielny obiad zjedliśmy więc w Chez Nicolas przy ul. Lwowskiej w Krakowie. Specjalnie dla nas właściciel wystawił stolik na zewnątrz i zaproponował tzw. menu w ciemno. To była prawdziwa kulinarna niespodzianka. W trakcie menu
Raj dla Podniebieniarobię sobie taki wewnętrzny “przystanek stop”, aby wziąć oddech, przeczekać, poczekać na inspirację, na ten lepszy moment. To ludzkie i takie życiowe, prawda? Dziś smaczna propozycja na obiad i kolację. Makaron. Dania na jego podstawie mogłabym jeść codziennie, tylko w innej wersji. Ta jest w zasięgu zielonego makaronu z zawartością szpinaku, podsmażonego boczku i sporej ilości parmezanu
Raj dla Podniebieniaostatnio bardzo dbam. Myślę, że uda się zorganizować kilka jednodniowych wycieczek. Na wakacyjne śniadanie polecam pyszne owsianki, można je urozmaicić sezonowymi owocami. Taka owsianka doda nam energii do aż obiadu. Udanych wakacji Wam życzę :) #aktywniezkupcem #zdrowaradosczycia #kupiec
IzabelawkuchniJeśli tak, to polecam robienie ich właśnie o tej porze roku, gdy kapusta jest młoda i świetnie nadaje się do ich formowania. W dzieciństwie gołąbki pojawiały się na niedzielne obiady. Nie przepadałam za nimi wtedy. Polubiłam dopiero wtedy, gdy zaczęłam robić farsze według własnego gustu. A za wersjami wegańskimi po prostu przepadam 😊😋😋 Dziś zapraszam na gołąbki z kaszą pęczak
Weekendy w domu i ogrodzieewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Letnia sałatka z krewetkami jest gotowa do podania. Poezja smaku. Sałatki jest dużo, więc podzieliłam na 2 porcje będę miała na śniadanie i na obiad. Składniki na sałatkę znajdziecie w każdym sklepie. To takie proste cudo 🫒 The post Letnia sałatka z krewetkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięoliwą i sokiem z cytryny, przypraw, delikatnie wymieszaj. Możesz wzbogacić sałatkę dodając do niej oliwki, pomidorki koktajlowe lub grillowaną cukinię, bakłażana lub paprykę. Sałatkę podawaj jako dodatek do śniadania, obiadu lub kolacji. Smacznego
Zasmakuj Kuchniwarstwowe, z ryżem czy makaronem), to dzisiejszy wpis jest właśnie dla Was. Sałatka z gotowanym kurczakiem, szparagami i pomidorem to świetna sałatka na co dzień. Można przygotować ją na obiad, kolację czy nawet zabrać ze sobą do pracy (wówczas polecam wszystkie składniki wymieszać z sosem). I o ile nie jestem jakąś wielką miłośniczką wykorzystywania w sałatkach gotowanego kurczaka (wolę zdecydowanie
Smaki Na Talerzujako sałatka do pracy również smakuje pysznie. I mamy tytułowe 2 w 1. Jednak w moim domu...tylko ja lubię takie dania. Ewidentnie. Maks z założenia miał inny obiad, a Mąż...pogardził. Dlatego tyle czasu z publikacją się zeszło. Wiecie. Nie było ochów i achów. U nikogo oprócz mnie. Mimo wszystko gorąco polecam amatorom makaronu i szpinaku
Kuchnia po mojemuPrzepis na placki z cukinii jest bardzo łatwy. Placki nie są smażone, a zawartość tłuszczu minimalna. Są pyszne i chrupiące. To pomysł na fit obiad lub kolację na ciepło. Bardzo dobrze smakują z mizerią lub kolorową sałatą z lekkim sosem jogurtowym. Oto łatwy przepis na placki z cukinii z piekarnika. 70 minut 2-4 porcje 1 cukinia
My Chcemy Jeśćodłożyć na talerz i smażyć nową porcję. Do usmażonych dodać pozostałe mielone kotlety i pod przykryciem na mniejszym ogniu z 10 minut, kotlety są gotowe, podać na ciepło na obiad lub na zimno do pieczywa na kolację - kotlety są bardzo soczyste, pulchne, papryka nadaje im chrupkości, idealne na ciepło i na zimno do pieczywa...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię