nalewka a - 1500 przepisów (strona:57/100)

Drożdżowe ciastka rożki, beciki z marmoladą 279

stopniach ok 15-20 min na rumiano. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-drozdzowe/drozdzowe-ciastka-rozki-beciki-marmolada/ BosowKuchni Artykuł Drożdżowe ciastka rożki, beciki z marmoladą pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zioła na odporność – Monika Fijołek – Recenzja 186

ogródek o taki egzemplarz. W każdym rozdziale znajdziemy także 2-3 przepisy na różnego rodzaju specyfiki z danej rośliny. Od wywarów i naparów, przez maści aż do na przykład nalewki z czystka czy winka z jemioły. Jednym słowem – dla każdego coś dobrego. Ważną częścią książki jest słowniczek pojęć zamieszczony na końcu. Moim zdaniem rzecz bardzo potrzebna

Mr. Taste
Syrop z pigwy robiony na zimno 228

dopadną. Warto sięgnąć po pigwę i przygotować z niej przetwory, które przez cały chłodny sezon będą nas wspomagać. Co można zrobić z pigwy? Między innymi syropy, soki, konfitury, nalewki czy wino. Dzisiaj pokażę Wam jak łatwo można zrobić syrop, który osłodzi nam nie tylko herbatę, ale także może stanowić wspaniały dodatek np. do kaszy na gęsto. Jak przygotować syrop

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ser a’la koryciński z czarnuszką 184

etapie krojenia skrzepu. Jak komu wygodnie. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/ser-ala-korycinski/ BosowKuchni Artykuł Ser a’la koryciński z czarnuszką pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Marynowane grzybki 151

przyprawy. Zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i przekładamy słoiki do góry nogami. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/marynowane-grzybki/ BosowKuchni Artykuł Marynowane grzybki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Francuska tarta z szynką, gruszką i serem pleśniowym 372

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 gruszki, w miarę dojrzałe 150 g sera pleśniowego (np. Roquefort, Lazur, etc) 180 g szynki francuskiej albo parmeńskiej w cieniutkich plastrach 50 ml nalewki z orzechów włoskich (np. Soplica) – można zamienić na koniak, brandy, whisky 1 jajko garść orzechów włoskich 200g śmietany kremówki (najlepiej 36%) sól, pieprz rozmaryn (najlepiej świeży) Wykonanie: Gruszki obrać

Pociąg Do Kuchni
Jesienna zupa jarzynowa 143

dodajemy ją do zupy. Podajemy z koperkiem lub natką. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/jesienna-zupa-jarzynowa/ BosowKuchni   Artykuł Jesienna zupa jarzynowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciastka owsiane z cukinią, żurawiną i daktylami 164

Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciastka/ciastka-owsiane-cukinia-zurawina-daktylami/ BosowKuchni Artykuł Ciastka owsiane z cukinią, żurawiną i daktylami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Leczo z papryki i cukinii do słoika 592

wyparzonych słoików. Pasteryzujemy 15 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/leczo-papryki-cukinii-sloika/ BosowKuchni Artykuł Leczo z papryki i cukinii do słoika pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pikle wielowarzywne do słoika 483

Zalewamy zalewą. Zakręcamy. Pasteryzujemy ok 25 min w piekarniku. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/pikle-wielowarzywne-sloika/ BosowKuchni Artykuł Pikle wielowarzywne do słoika pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Dekalog przetworów – czyli rady na udane przetwory 258

produkcji własnych słoików ze wspomnieniem lata.       Artykuł Dekalog przetworów – czyli rady na udane przetwory pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ogórki w zalewie musztardowej – ogórki kozackie 824

piekarniku ok 25. min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/ogorki-zalewie-musztardowej-ogorki-kozackie/ BosowKuchni   Artykuł Ogórki w zalewie musztardowej – ogórki kozackie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
konfiturowa galaretka z wiśni 142

konfiturowa galaretka z wiśni W tym roku wiśnie obrodziły wyjątkowo dobrze, usmażyłem z nich już powidła, nastawiłem nalewki, pora więc na kolejny żelazny punkt wiśniowego sezonu, delikatną konfiturę, idealną jako dodatek do pieczywa, czy też składnik deserów. składniki 3 kg wiśni 1 kg cukru środek żelujący na trzy kilo owoców sposób przygotowania Owoce wiśni myjemy, usuwamy pestki, a następnie wkładamy

Miód i pieprz
CZEREŚNIE 179

oraz nerki. Zalecane są również do spożywania przez osoby cierpiące na reumatyzm oraz cierpiące na choroby serca. Świeży sok jest bardzo dobrym lekiem na serce i naczynia krwionośne, zaś nalewka z czereśni znakomicie sprawdza się u osób, którzy maja kłopoty z żołądkiem. Z ogonków czereśni przygotowuje się herbatki, które sprawdzają się w walce z chorobami układu moczowego. Ponadto czereśnie oczyszczają

Ciastka - domowe słodkości