na zimno - 10906 przepisów (strona:485/728)

Śniadaniowa sałatka, która doda Ci energii 2300

Składniki: 1 jajko 1 pomidor 1 łyżeczka otrębow 1/3 papryki czerwonej Sok z 1/2 cytryny 1/4 sałaty Przygotowanie: Jajko ugotować na twardo, zdjąć z palnika i przelać dwa razy zimna woda. Obrać łupkę i pokroić na plasterki/ćwiartki/kosteczkę. Sałatę porozrywać, pomidora i paprykę pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Pokropić sokiem z cytryny, wsypać otręby, dodać jogurt

Czarnawisienka
Dietetyczne pancakes z kaszy jaglanej 302

się z jesienią. W wakacje królowały kanapki, owoce i świeże warzywa. Nie było czasu na delektowanie się kawą i pancakes w długi, niedzielny poranek. Przychodzi teraz ogromnymi krokami jesień. Zimno, ale kolorowo. Ciemno, ale z klimatem. A u mnie..szykują się nowe przepisy.. rozgrzewające i poprawiające humor podczas jesiennej chandry. Składniki na 8 małych placuszków: 1 szklanka ugotowanej kaszy

Czarnawisienka
Szybka Lasagne 417

przebić nożem wszystkie warstwy ciasta aby sprawdzić czy jest ugotowane, jeśli nie, przykryć naczynie folią i wstawić na kolejne 10 min. Można podawać zarówno na gorąco jak i na zimno. Smacznego

Złote przepisy
Bułki drożdżowe faszerowane 279

ułeczki te są poręczne, są na kilka kęsów, świetnie pasują też na spotkanie ze znajomymi czy na piknik. Będą idealne do piwa. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Mimo, że zrobiłam ich całą blaszkę 16 sztuk, to nic nie zostało. Można je zrolować po obłożeniu farszem, ale ja tym razem zrobiłam w cieście małe wgłębienie i tam nałożyłam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gryczane babeczki z figami w sosie miodowym 227

włożyć ćwiartki fig. Podlać winem i sokiem cytrynowym. Smażyć figi 2 minuty. Gryczane babeczki podajemy z figami i sosem miodowym. Smaczna ciepła przystaweczka, ale może być podana na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Marokańska sałatka ziemniaczana. 351

kolendry i dymki) ,wlać wodę i gotować 2-3 min na wolnym ogniu. Zestawić i przestudzić. Dodać majonez i jogurt , wymieszać i polać ziemniaki. Sałatka jest bardzo dobra na zimno, ale jeżeli chcemy to przygotowanym sosem możemy polać ciepłe ziemniaki. Smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Kapuściany pasztet. 173

Wielki rarytas dla wegetarian i nie tylko. Elegancki, delikatny ,smaczny na zimno, ale i na ciepło. Stanowi wykwintną przystawkę, dodatek do dania obiadowego albo składnik  kolacyjnego menu. A podstawą tego niecodziennego pasztetu jest włoska kapusta. Pasztet smakiem przypomina brokuły i brukselkę. Jeżeli chcemy ,aby wnętrze było białe, to użyjmy białych liści, a zielonymi wyłóżmy formę. 1kg kapusty włoskiej

Kulinarny karnet Christophera
Pieczeń z rostbefu na różowo. 153

rozgrzanego do 180 stopni C. Piec krótko, ok. 30 minut. Wyjąć i odstawić, by soki wewnątrz pieczeni rozeszły się równomiernie. Podawać na ciepło lub pokrojony w cienkie plasterki na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Wiśniowe "NIC". 200

jednej strony, delikatnie przewrócić na drugą i jeszcze chwilkę gotować. Kule wyjmować łyżką cedzakową, najlepiej małą i ostrożnie kłaść na wiśnie. Deser można przygotować wcześniej i podawać na zimno. Polecam również wersję z musem truskawkowym czy malinowym. Każda jest warta grzechu ,a w tym przypadku niskokalorycznego

Kulinarny karnet Christophera
Cukinia grillowana z wkładką. 180

pasek cukinii położyć kawałek sera i filecik anchovies ,przewiązać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką i grillować z wszystkich stron. Podawać z przygotowanym sosem . Cukiniowe roladki smakują równie dobrze  na zimno

Kulinarny karnet Christophera
Figi ze śliwkami i sosem szodonowym. 183

słodkiego Żółtka ubijać z cukrem w kąpieli wodnej ,wlać wino i dalej ubijać ,aż utworzy się gesty sos. Szodon możemy podawać ciepły i zimny .Jeśli chcemy podać na zimno ,to po zdjęciu z kąpieli wodnej ubijamy ,aż sos całkowicie ostygnie. P.s. Czerwony sos został przygotowany z winem czerwonym i malinami

Kulinarny karnet Christophera
Mielone z leśnymi grzybami w keksówce. 202

przyprawy. Wymieszać, dodać przygotowane grzyby. Masę włożyć do keksówki i piec około 1 godziny w temp. 180oC. Tak upieczoną pieczeń, można podawać na gorąco z dodatkiem sosu i na zimno np. z ogórkiem kiszonym

Kulinarny karnet Christophera
Pomidorowo warzywny mix 163

delikatne i aromatyczne. Bazylię można zastąpić innym zielem tzn. ziołem lub mieszanką ziół . Stanowią wspaniałą przegryzkę  ,a ja podaję jako dodatek do zup . Są dobre ciepłe i na zimno. Zimne zawsze możemy podgrzać w piekarniku

Kulinarny karnet Christophera
Chrupiący makaron - Paccheri. 212

meat. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 15 dag mięso mielone 5 dag ser żółty mozzarella 1 cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka ostra sól, pieprz Panierunek

Kulinarny karnet Christophera
Paccheri ze szpinakiem. 247

spinach. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 20 dag twaróg 10 dag świeży szpinak 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 ml śmietana kremówka 1 żółtko sól, pieprz 1 łyżka oliwy do smażenia Szybki

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania