na zimno - 10906 przepisów (strona:395/728)

Placuszki ze szpinakiem 168

Rzadko robię placuszki w wersji wytrawnej, ale w takiej szpinakowej postaci na obiad nadają się w sam raz ;) Jak wasz poniedziałek? mnie przewiało i zmroziło, że do teraz mi zimno! mhmmmm a drogowcy znów zaskoczeni... jak zdarta płyta co roku. Składniki (około 9 placuszków): 2 jajka 3 łyżki mielonych otrębów owsianych firmy Kupiec sól, pieprz, granulowany czosnek wg. smaku

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Nietypowy sernik bananowy na zimno 147

Obiecałam więc dodaję, pyszny, szybki i prosty sernik na zimno z bananem. Jest dość specyficzny bo wykorzystałam do niego zwykły oraz wiejski serek ;) Składniki (na tortownicę o średnicy 19cm): 2 opakowania lekkiego serka wiejskiego (1sztuka/200g) 500g chudego twarogu w kostce 3 banany (dwa/bardzo dojrzałe, wręcz brązowe, a jeden ładny reprezentatywny:) ) 0,5 szklanki mleka 0,4 szklanki wrzątku 3 łyżeczki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Drożdżowe racuchy z jabłkami 149

Dziś w pracy naszła mnie ochota na racuchy z jabłkami, jesiennie na dworze to też zanurzam się w cynamonowo-jabłkowych klimatach :) nie znoszę zimna i wilgoci. Chcę do ciepłych krajów!!!! Tak poza tym to mam nawiedzoną współlokatorkę, nie przygarnąłby mnie ktoś?? Składniki ( na około 10 racuchów): 2 jajka 2 małe jabłka 2 łyżki ksylitolu niecała łyżeczka świeżych drożdży 4 łyżki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Jaglany budyń waniliowy 164

małym ogniu, aż zgęstnieje (to może potrwać nawet ponad 15 minut) gotowy budyń przekładamy do naczynia a na wierzch wykładamy powidła budyń można jeść na ciepło lub na zimno, wtedy będzie gęstszy SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kazeina micelarna Premium KFD, recenzja 306

tego produktu. Samą kazeinę zmiksowaną z ciepłą wodą, wtedy konsystencją przypomina budyń, mniam. Zmieszałam też ciepłą miksturę z serem białym, ale najlepszą wersją okazała się kazeina z twarożkiem na zimno. Cudowny deser, który idealnie spisze się na kolację. Smakowo jak najbardziej jestem na TAK! Testowałam karmelowo-mleczną, a ja KOCHAM karmel, więc  KFD Protein Dessert   skradło moje serce

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Rolada z kurczaka 8243

godz. W wodzie ma ostygnąć, następnie zimną wyjąć z wody, zdjąć sznurek i gazę. Wyłożyć na półmisek aby obeschła i zastygła. Kroić w grubsze plastry na zimno. Uwaga: W opisie wygląda skomplikowanie, ale zapewniam, że wspaniale się ją przyrządza, szybko, a efekt pod każdym względem wart zachodu! Pozostałe elementy kurczaka można wykorzystać do ugotowania rosołu, czy zupy; nie może się

kgwjanczewo
Pasztet z fasoli z pieczarkami 192

pieczenia. Wyrobioną masę przekładamy do formy. Pieczemy  w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C przez ok. 60  min. do uzyskania złotego koloru. Pasztet podajemy  na zimno z pieczywem, sosami  kiszonym ogórkiem. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić

W kuchennym oknie Ewy
Sernik na zimno z truskawkami 135

Dziś dzień dziecka, więc nie może się obejść bez słodyczy. Ja proponuję świetny sernik na zimno. Mogą go zrobić nawet Ci którzy nie mają piekarnika. Nie jest za słodki, więc uwaga: można go zjeść dużo, trzeba uważać, bo jest wciągający. spód : 200 g ciasteczek 50 g masła masa serowa : 400 g serek

Polska Zupa
Kotleciki (Falafel) z zielonej soczewicy czyli Niedzielne Mielenie odc.30 182

tartej i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Olej powinien mieć ok 2 cm głębokości. Smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy je na ciepło lub zimno, z sałatą, dobrze pasuje do nich sos na bazie pomidorów

Dzieje kuchennej Wiewióry
Deser z truskawkami i bananem 143

Truskawki zaczynają królować w naszych domach i z ochotą  wykorzystujemy ich smak i wygląd. U mnie przy okazji serniczka na zimno powstał deser z galaretką,  truskawkami i bananami. SKŁADNIKI 1 galaretka truskawkowa kilka truskawek  1 banan 1/2  szklanki śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru dowolna posypka ( u mnie kolorowa posypka do ciast) WYKONANIE Galaretkę rozpuszczamy

W kuchennym oknie Ewy
Po długiej przerwie... 259

się lepiej. Trzeba było przerobić kuchnię żeby była większa, przestronna i jasna, by milej spędzać w niej czas (będzie można zacząć w niej videoblog) Wczorajszy dzień  zaczął się zimno ale bardzo słonecznie, co dodało mi energii do napisania tego posta. Kuchnia przed... Kuchnia w projekcie z wyburzonymi ścianami od pokoiku... W trakcie realizacji projektu... Codziennie tylko do pracy potem

Konrad Gotuje
Kurczak pieczony na puszce piwa 353

piwo :). Kurczak upiekł się idealnie. Dzięki temu że stał a nie leżał, cała skórka była chrupiąca i ładne podpieczona. I całkiem ostra! Kurczak jest smaczny i ciepły i na zimno. Bardzo polecam! Mała uwaga. Miałam kłopot z puszką od piwa. Nie mogłam dostać piwa w małej puszce, były tylko 0,5 l, a taka z siedzącym na niej kurczakiem

Stare Gary
Sernik Zebra 238

mnie ciągle zimno, temperatura jak na złość ledwo przekracza dziesięć stopni, a już prawie na kalendarzu czerwiec. Tak strasznie chciałabym już się wygrzać w słonku, lato jeszcze przed nami więc mam nadzieje, że będzie mi to dane. Na razie grzeje się ciepłą kawą/herbatą pod kocykiem i czytam książki w wolnym czasie. W tym tygodniu pochłonęły mnie one całkowicie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sałatka z arbuzem i kiełkami 183

sałatkę.  Do przygotowania sałatki wykorzystałam Olej Rydzowy , który otrzymałam do testowania od sklepu SEMCO .  Olej jest tłoczony z nasion lnianka (rydza, rydzyka, lnicznika siewnego). Jest tłoczony na zimno. Jego charakterystyczną cechą jest czysty swoisty aromat oraz korzenny smak, przypominający smak cebulowo- orzechowy. Olej jest bardzo zdrowy, między innymi wzmacnia odporność organizmu i ma właściwości przeciwzapalne. Zawarte w oleju

Tradycyjna kuchnia Kasi
Naleśniki z kaszy jaglanej z bananami i czekoladą 717

kaszę" na Smaki.pl - dziękuję za wszystkie Wasze głosy :) A jak już jesteśmy w temacie konkursów to zapraszam na mój fanpage na nowy konkurs - tym razem do wygrania tłoczone na zimno, zdrowe, świeże i w 100 % naturalne oleje SOSTA.   Inspiracja: Zufikowo

Kto ugości moich gości?