dzisiaj pogoda za oknem :) Na wielkanocny stół proponuję Wam pyszny schab nadziewany żurawiną i suszonymi śliwkami :) Schab może być podawany na ciepło, jako dane główne, jak i zarówno na zimno, jako przystawka. Składniki: 1 kg schabu bez kości 50 g suszonej żurawiny 100 g suszonych śliwek 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka płynnego miodu sól, pieprz, słodka papryka Schab
My simple kitchenDomowa wersja hot-dogów. Smakują zarówno na ciepło, jak i zimno. Można podać z ketchupem, sosem czosnkowym czy innym ulubionym. Składniki: 200 ml wody 25 g drożdży 1/2 łyżeczki soli łyżeczka cukru łyżka oleju 200 g mąki oregano, zioła prowansalskie 4 długie parówki Ponadto: jajko, sezam Przygotowanie Drożdże kruszymy, dodajemy po łyżeczce mąki i cukru i rozpuszczamy w 1/3 szklanki
e-PrzepisyKulinarnePrzepis na sernik za zimno z serków homogenizowanych, do którego przygotowania potrzebujemy tylko trzech składników. Jest pyszny i niskokaloryczny, więc nawet będąc na diecie można sobie pozwolić na kawałek. Jeśli deser podzielimy na 12 porcji, to każda będzie miała 175 kcal (jeśli użyjemy serków light to jeszcze mniej). Składniki: 800 g serka homogenizowanego waniliowego 4 galaretki o różnych kolorach
e-PrzepisyKulinarnePolsce i jak wspaniałe rzeczy można z nich stworzyć. Okazuje się, że te mniejsze lub większe ziarenka wspaniale pasują do mięs, warzyw, świetnie sprawdzają się w sałatkach, deserach na zimno i słodkich wypiekach, a nawet jako samodzielna przekąska. Postanowiłam wykorzystywać je częściej w swojej kuchni. Pierwszym kaszowym eksperymentem było docenione w konkursie w konkursie "Lubię kaszę" sushi z kaszą jaglaną
Zawsze głodna!Gotować, cały czas mieszając. 2. Do pucharków dodać po 2 łyżki frużeliny na dno, na to wyłożyć porcję kaszy i znów frużelinę. Udekorować listkiem mięty. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego
Kuchnia domowa AniDanie z rodzaju na obiad, przekąskę i na wynos. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Pieczarki i pory najpierw dusimy, potem zalewamy ciastem i pieczemy. Przechowywane w lodówce spokojnie postoją kilka
Milion SmakówSernik na zimno z mascarpone, truskawkami i galaretką to wyjątkowo smaczny deser idealny w upalne letnie dni. Ten pyszny, puszysty, delikatny i bardzo prosty w przygotowaniu sernik zachwyci kubki smakowe wszystkim miłośnikom deserów z serkiem mascarpone. składniki na tortownicę 23 cm 300 g ciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 70 g masła 500 g serka mascarpone 350 ml śmietanki
Smakowite Daniasłodkie niestety jak we wcześniejszych latach! Na blogu znajdziecie całkiem sporo przepisów z wykorzystaniem truskawek - od placuszków, cupcake'ków, propozycji śniadaniowych, po dietetyczny sernik na zimno i pyszną tartę z ricotty! Wszystkie truskawkowe przepisy z bloga znajdziecie tu - KLIK
Plate of Joytruskawkowym musem. Podawajcie koniecznie ze świeżymi truskawkami! Wygląda pięknie, a smakiem wprost zachwyca. C. nie mógł przestać jeść, a wiecie przecież dobrze, że dla niego serniki to tylko na zimno. Do pieczonych podchodzi ostrożnie, choć coraz częściej udaje mi się go do nich przekonać. Tym razem wystarczyła jedna łyżeczka, żeby przepadł. Jeśli nie macie tonki, możecie zastąpić ją wanilią
Pożeraczka, czyli raz adobrzeblogu. Dziś prezentuję wam pyszną modyfikację tego sernika, czyli sernik z budyniem bez pieczenia Sernik jest bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu, puszysty, no po prostu idealny sernik na zimno. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 750 g twarogu sernikowego 4 łyżki cukru (jeżeli lubimy słodsze, możemy dać 6-8 łyżek) opakowanie budyniu śmietankowego Dr. Oetker ,,Słodka chwila" (43 g) 3/4 szklanki
Kuchnia Łukaszaupiec a nie smażyć, w wersji smażonej panierka nasiąka tłuszczem i nim smakuje. Wystarczy wbić w kąski wykałaczki i mamy danie świetne jako przekąska na imprezę, bo na zimno nie tracą nic ze smaku. 400g schabu 150g krakersów 1 mały kubek jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki pikantnego keczupu 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej
Szefowa kuchniwlać piwo, włożyć przekrojoną w poprzek główkę czosnku, dodać tymianek, posmarować skórę boczku miodem i dusić pod przykryciem do miękkości (około 1,5 godziny). Boczek wyjąć, ostudzić. Podawać na zimno, ale można również na ciepło z wytworzonym podczas duszenia sosem. zastawa
królestwo garówczosnek pokrojony w plasterki. Dodaj pomidora, duś w sosie własnym. Można dodać ok. 3 łyżek wody. Międzyczasie nastaw wodę na makaron. Gdy się zagotuje, wrzuć wstążki. Ugotuj. Odcedz. Przelej zimna wodą. Do pomidorów dodaj śmietanę oraz drobno pokrojony koperek. Dosmacz pieprzem ziołowym. Wrzuć makaron do sosu. Wymieszaj. Rozłóż na talerze , pokrop oliwą z oliwek, dodaj sporo parmezanu. Możesz oliwki. Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnimoje ukochane warzywo nafaszerować łososiem, dodałam mozzarellę i warzywa i wyszło naprawdę pyszne danie. Polecam - wypróbujcie ten przepis. SKŁADNIKI 4 niewielkie cukinie 150g łososia wędzonego (na zimno) 2 kulki mozzarelli 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1 duży pomidor 2-3 ząbki czosnku sól pieprz bazylia oregano PRZYGOTOWANIE Cukinie myjemy, odcinamy końce i przekrawamy wzdłuż na połówki. Wydrążamy
Moje Kuchenne Rewelacjedodatkiem puszkowego tuńczyka i kiełkami. Jednakże atuty ma niezaprzeczalne! Jest super szybki w przygotowaniu, można go zapakować do pracy i zjeść w wariancie zarówno na ciepło jak i na zimno a co najistotniejsze - jest dietetyczne i szalenie zdrowa! Liczę, że Was przekonałam
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała