mus - 6353 przepisów (strona:101/424)

Dietetyczny mus czekoaldowy bez cukru 155

Jeśli tak jak ja uwielbiacie czekoladę i dbacie o dobre źródła kalorii zapraszam na dietetyczny mus czekoladowy bez masła i cukru! Jako bazę wykorzystałam ugotowaną ciecierzycę. Nie bójcie się - nie czuć jej w deserze. Można także wykorzystać czerwoną fasolę, ale uważam, że jej smak delikatnie się przebija. Całość jest kremowa, puszysta i niskokaloryczna - idealna gdy przychodzi czas na słodką zachciankę(...)łyżeczki miodu  1/2 łyżeczki przyprawy korzennej lub cynamonu 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka żelatyny zimna woda  Żelatynę zalać wodą do pokrycia. Składniki zmiksować na gładki mus. Jeśli będzie za rzadki dodać więcej jogurtu i ponownie zmiksować. Żelatynę rozpuścić w mikrofali lub na małym ogniu. NIE MOŻE SIĘ ZAGOTOWAĆ. Wymieszać z musem. Przelać do silikonowych foremek i schłodzić

Chocolate Muffin Blog
Muffinki czekoladowe z malinowym kremem. 134

Castoramy, doniczki, nasionka i kwiatki wybrane. Mamy namiastkę ogródka na balkonie. I super! Mamy też na deser czekoladowe muffinki z pysznym malinowym kremem. Zniknęły błyskawicznie. Słodkie babeczki z owocowym musem tworzą harmonijną całość. Czekolada już niebawem, bo 12 kwietnia, ma swoje święto. Myślałam nawet o czekoladowym haśle tygodnia. Co się odwlecze to nie uciecze :) Składniki: tabliczka gorzkiej czekolady 1 szkl(...)patyczka. Maliny z brązowym cukrem gotować na małym ogniu, aż nadmiar płynu odparuje. Przetrzeć przez sito. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Następnie po łyżce dokładać mus malinowy. Mieszać mikserem na wolnych obrotach. Nie należy dodać zbyt dużo musu, bo krem będzie za rzadki (u mnie trzy płaskie łyżki

zadanie-gotowanie
Sernik jeżynowy 164

wymiarach 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę ciasteczkową wykładamy spód jak i boki tortownicy, dokładnie dociskając. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut. Sernik Jeżyny rozdrabniamy na gładki mus. Przecieramy przez sito, aby pozbyć się pestek. Twaróg dwukrotnie mielimy i przekładamy do miski. Dodajemy mascarpone, cukier, mąkę ziemniaczaną i mus jeżynowy. Miksujemy do momentu, aż wszystkie składniki się połączą(...)lodówki, najlepiej na całą noc. Przed podaniem sernik możemy ozdobić świeżymi listkami mięty i świeżymi jeżynami. Jeśli spodobał Wam się ten przepis, spróbujcie koniecznie przepisu na sernik z musem jeżynowym. Notatki * ilość cukru można dostosować do własnych upodobań. Wszystko również zależy od tego, jak kwaśne są jeżyny by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Mus z kaszy manny 165

Mus z kaszy manny  z sosem truskawkowym i wiórkami kokosowymi najprościej.  w końcu kończy się ten tydzień. padam. Przepis: przepis, który znajdziecie w różnych proporcjach na prawie każdym blogu śniadaniowym   / 1 porcja / 2 łyżki kaszy manny szklanka mleka (ew. mleka i wody) białko jaja łyżka cukru pudru do podania - najlepiej owoce, sosy owocowe, rzadkie dżemy/konfitury(...)frużeliny (sam mus jest trochę mdły)   Wieczorem - mleko wlać do garnka i podgrzewać, aż będzie ciepłe, wtedy wrzucić 2 łyżki kaszy manny i mieszać, aby nie powstały grudki. Kaszkę zagotować, a następnie zmniejszyć ogień /moc kuchenki/ na najmniejszy i gotować pod przykryciem około 3 minut. Gotową kaszkę zostawić do ostudzenia na 10-15 minut. Po tym czasie białko ubić

tost z dżemem
Sernik na zimno z musem ananasowym (z serka mój ulubiony) 209

Pyszny, kremowy, rozpływający się sernik na zimno, którego bazą jest serek 'Mój ulubiony'. W połączeniu ze zmiksowanymi ananasami z puszki smakuje idealnie. Dodanie galaretki brzoskwiniowej do musu ananasowego sprawia, że mus zyskuje ładny, pomarańczowy kolor. Przepis bardzo prosty i szybki, a smak przepyszny :) Składniki: 500 g serka 'Mój ulubiony', 300 g śmietanki 30%, 1 opakowanie żelatyny fix do deserów(...)lodówki. Ananasy z puszki wraz z sokiem miksujemy blenderem. Następnie podgrzewamy na małym ogniu, ale nie gotujemy. Wsypujemy galaretkę brzoskwiniową i odstawiamy do ostudzenia. Gdy masa śmietanowa stężeje wykładamy mus ananasowy i ponownie chłodzimy

Aga w kuchni
Sernik z musem pomarańczowo- miechunkowym 174

mnie Palma) 5 jajek 200g cukru pudru 1 cukier waniliowy Delecta 1 budyń śmietankowy (u mnie z dodatkiem białej czekolady) Delecta 1 aromatyczna przyprawa do sernika Delecta szczypta soli Mus pomarańczowo-miechunkowy z cynamonem: 1 puszka pomarańczy w syropie (waga netto 240g) 45g suszonej miechunki 2 łyżeczki cukru 1/3 łyżeczki cynamonu 100ml wody 1 i 1/2 opakowania galaretki pomarańczowej (ewentualnie(...)piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 160st C. Pieczemy ok 60-70 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy i pozostawiamy w nim sernik na min. 30 minut.  3. Mus owocowy: Syrop z cząstkami pomarańczy, suszoną miechunkę, cukier oraz cynamon umieszczamy w jednym garnku. Dolewamy wodę. Podgrzewamy na małym ogniu aż do zagotowania. Miksujemy blenderem i łączymy z galaretką pomarańczową. Przestudzony

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z kaczką, pieczonym burakiem i musem z awokado 154

upieczeniu staje się słodki i aromatyczny. Wystarczy odrobina wyobraźni by wyczarować z niego pyszną  zupę ,  dip  czy sałatkę. Idealnie komponuje się z kaczką i delikatnym musem z awokado. Spróbujcie koniecznie! Składniki na 2 porcje: 1 pierś kaczki 1 duży burak 2 szalotki 2 ząbki czosnku szczypta tymianku szczypta rozmarynu 50 ml octu winnego 1 łyżeczka miodu(...)łyżki oliwy sól pieprz garść nasion słonecznika uprażonych na suchej patelni rukola Mus z awokado: 1 awokado 1 ząbek czosnku 2 łyżki serka twarogowego np koziego sól sok z cytryny Przygotowanie: Buraka skrapiamy oliwą, solimy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 2 godziny (będzie dobry, jeśli nóż wejdzie w niego bez oporu). Upieczonego

Smakowity Blog Kulinarny
Ciasto "Brzoskwiniowe pole" 189

połówki brzoskwiń posiekanych drobniutko KREM: 250g miękkiego masła 750ml mleka 3 żółtka 1 szklanka cukru 5 czubatych łyżek mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej PONCZ: sok z brzoskwiń MUS BRZOSKWINIOWY: 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa DODATKOWO: 2 galaretki brzoskwiniowe (rozpuścić w 2 szklankach wrzątku, wystudzić) 300g kakaowych herbatników Przygotowanie: BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, powoli dodając cukier. Następnie dodać(...)cukrem. W pozostałym mleku zmiksować żółtka i mąki. Wlać na gotujące się mleko, zrobić budyń. Wystudzić.  Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu, zrobić krem. MUS: Galaretkę rozpuścić w  1/2 szklanki wody, przestudzić. Brzoskwinie odsączyć, pokroić drobniej i zblendować. Połączyć z galaretką. Odstawić aż zacznie tężeć. SKŁADANIE: Na nasączony biszkopt wyłożyć 1/2 kremu, ułożyć warstwę herbatników

Cakes By Kejt
Mus chrzanowy 205

Lekki, delikatny mus chrzanowy do kiełbasy białej, kanapek, jaj czy wędlin. Na świątecznym stole nie może go zabraknąć. Jak ktoś nie przepada za mocnym aromatem chrzanu to mus jest znakomitą jego alternatywą, pachnie chrzanem ale nie nachalnie. Polecam, robimy. Mus chrzanowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Brzoskwiniowy orzechowiec 226

Orzechowy biszkopt z kawałkami soczystych brzoskwiń, delikatna masa śmietankowa i mus brzoskwiniowy, dodatkowo przełożony małymi biszkopcikami. Doskonale sprawdzi się jako ciasto świąteczne, ale także jako "zwykłe", niedzielne ciasto. Z dnia na dzień zyskuje na smaku, dlatego śmiało można zrobić je wcześniej i przechować w lodówce. To taki nasz wspólny, rodzinny wypiek. Łączy pokolenia, pozwala na wspólne spędzenie wolnego czasu(...)sztywno, pod koniec ubijania dodać mascarpone, cukry i mix do ubijania, ubić na gęsto. Masę śmietanową wyłożyć na wystudzony spód, wyrównać, na wierzch powykładać biszkopciki. Schłodzić w lodówce. Mus brzoskwiniowy: puszka brzoskwiń w syropie (- 2 połówki zużyte do ciasta) 1 galaretka brzoskwiniowa Delecta + 2 galaretki brzoskwiniowe Delecta maczek tutti-frutti Delecta Decorada Brzoskwinie zmiksować na puree (syrop odlać i odłożyć

Domowa cukiernia Ewy
Wiosenne Orzeźwienie 1727

Dziś pierwszy dzień kalendarzowej wiosny. Z tej okazji mam dla Was przepis na pyszny makowiec z musem jabłkowym i masą śmietanową. Ciasto jest doskonałe na każdą okazję. Może upieczecie je na nadchodzące święta? SKŁADNIKI: Makowiec: 1 i 1/3 szklanki mąki, 100g masła, 3 żółtka, 2 łyżki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 puszka masy makowej z bakaliami HELIO , Masa(...)temperaturze 180 stopni. 2. Masa jabłkowa : Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Owoce przekładam do garnka, podlewam wodą i prażę około 10 minut. Do gorącego musu wsypuję galaretki  zielone. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejący mus wykładam na przestudzonego makowca, wyrównuję. 3. Masa śmietanowa : Galaretki żółte rozpuszczam w 400ml wrzącej wody. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pudding chia z musem owocowym 237

Zdrowy i pyszny deser - mleczny pudding z nasion szałwii hiszpańskiej z owocowym musem. Składniki na porcję: 1/2 szkl. mleka zwykłego lub roślinnego 2 łyżki nasion chia garść owoców np. malin, truskawek miód lub syrop klonowy Nasiona wymieszać z mlekiem i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Przemieszać kilka razy w międzyczasie. Owoce zmiksować blenderem na mus, osłodzić ewentualnie miodem(...)syropem klonowym. Gotowy schłodzony pudding można również dosłodzić.  Polać musem owocowym

wyzwania kuchenne
Pomarańczowy krem jaglany z malinowym musem i orzechami 106

mnie najlepsza rekomendacja :) Na 4 porcje: pomarańczowy krem jaglany: 3/4 szklanki kaszy jaglanej (ok. 150 g) 3 soczyste pomarańcze kopiasta łyżka oleju kokosowego extra virgin łyżka miodu cynamonowego mus malinowo-czekoladowy: szklanka rozmrożonych malin( w sezonie świeżych) dojrzałe avocado kopiasta łyżeczka surowego kakao dodatkowo (po łyżce na porcję): nerkowce migdały orzechy włoskie maliny   wiórki kokosowe do posypania Kaszę jaglaną(...)miksujemy na gładki krem z obranymi pomarańczami, olejem kokosowym i miodem. Maliny miksujemy na gładko z avocado oraz kakao. Do miseczek lub szklanek nakładamy krem pomarańczowy. Ozdabiamy go kleksem musu malinowego oraz orzechami i malinami. Smacznego :) Przepis bierze udział w akcji Superfood w Twojej kuchni. A po […] Artykuł Pomarańczowy krem jaglany z malinowym musem i orzechami pochodzi z serwisu

Mienta blog
Polędwica wieprzowa „na zielono” 172

dzień, nawet dla osób nie narzekających na nadmiar czasu. Polędwica wieprzowa „na zielono” 2016-03-10 23:29:33 Kolorowa i bogata smakiem, zapiekana polędwica wieprzowa z musem brokułowym, brukselką, gruszką i pieczarkami. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) polędwica wieprzowa (450g) mały brokuł (350g, bez łodygi i łyka) 250g pieczarek 250g brukselki 1 gruszka kilka rzodkiewek 150ml bulionu(...)mniejsze kawałki i wrzucamy do dość dużej ilość osolonego wrzątku. Doprowadzamy ponownie do wrzenia i gotujemy na dość miękko przez ok. 10 minut. Następnie odcedzamy i blendujemy na jednolity mus z dodatkiem bulionu, 1 łyżeczki masła oraz soli i pieprzu do smaku. Pieczarki dokładnie płuczemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki zależnie od wielkości grzybów. Na patelni na dość silnym

Kulinarna Pokusa
Malinowy pudding chia 553

nasiona napęczniały i wytworzyły żel. Najlepiej odstawić na 2 godziny, ponieważ  im dłużej nasiona "nabierają wody" tym lepsza, gęstsza powstaje galaretka. Maliny, najlepiej mrożone, miksujemy blenderem na mus. Opcjonalnie można mus dosłodzić do smaku cukrem.  Mus nakładamy do szklanek. Na nim układamy gotową galaretkę z chia. Wierzch posypujemy kilkoma jagodami i malinami

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania