mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:77/122)

Truskawkowy sernik na zimno w wersji deseru 198

kruszymy na piasek (ja robię to w miseczce przy pomocy tłuczka. Do pucharków dajemy pokruszone herbatniki, następnie około 2 - 3 łyżek serka, polewamy musem z truskawek, ozdabiamy bitą śmietaną, owocami i czekoladą. Szybkie i pyszne :) Truskawkowy sernik na zimno w formie deseru

Bon Appetit Małgorzaty
50 przepisów na wrzesień 223

przepisy i przygotujcie jeszcze w tym miesiącu! moim faworytem tego zestawienia są muffinki ze śliwkami, kremowa zupa z pieczonej dyni z gremolatą i musy czekoladowe dla dbających o formę! Czekolada dobra jest na wszystko! Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami Sałatka z rukoli, z gruszką

Moja smaczna kuchnia
Sernik z rabarbarem i truskawkami 258

doskonałego przepisu. Ten jest fantastyczny, nie jest suchy, ale też nie "pływający":) Pyszny kruchy czekoladowy spód oraz odrobina rabarbaru. Delikatna masa serowa z odrobiną czekolady oraz truskawkowego budyniu. A na wierzchu słodki mus z owoców. Przepis podpatrzyłam u Żaków , ale nieco go zmodyfikowałam.  Jak dla mnie sernik idealny:) Spód: 200g herbatników, 100g masła lub margaryny, 30g gorzkiej czekolady. Masło(...)jajka, 3 łyżki budyniu truskawkowego, 250g cukru, 70g masła lub margaryny, 3 czubate łyżki śmietanki 30%, 5 łodyg rabarbaru, 100g truskawek, czubata łyżka cukru pudru. Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę. 3/4 rabarbaru ułożyć na przygotowanym spodzie. Truskawki umyć, usunąć szypułki, połączyć z resztą rabarbaru oraz cukrem pudrem i zmiksować na gładki mus. Ser zemleć, dodać cukier, rozkłócone jajka

Z miłości do słodkości
Sorbet truskawkowy 300

Sorbet truskawkowy jest bardzo prosty w przygotowaniu, ma piękny czerwony kolor i intensywnie truskawkowy smak, a do tego nie zawiera konserwantów czy innych zbędnych dodatków. Sorbet można przygotować z użyciem maszyny do lodów lub bez niej, często mieszając mrożący się mus, aby zapobiec tworzeniu się kryształków lodu. Ja skorzystałam z tej drugiej opcji, ponieważ nie mam specjalnej maszyny. Sorbet wyszedł(...)pyszny, a częste mieszanie rzeczywiście rozbija kryształki. Spróbujcie, póki sezon truskawkowy trwa :) Sorbet truskawkowy Składniki: 500g truskawek (po odszypułkowaniu) 3 łyżki soku z cytryny 4 łyżki domowego cukru z wanilią Wykonanie: - Truskawki umyć, pozbawić szypułek, przełożyć do naczynia, dodać sok z cytryny, rozdrobnić blenderem na mus - jeśli nie chcemy, aby w naszym sorbecie znalazły się pestki z owoców, mus należy

Smakołyki Bereniki
Truskawkowiec z białą czekoladą i jogurtem 198

Już jakiś czas temu przygotowałam na życzenie męża sernik z dodatkiem truskawek. Mamy sezon truskawkowy w pełni, a moje prosto z ogrodu w tym roku wydały bardzo dużo owoców, stąd też pomysł na wplecenie ich do ciasta. Oczywiście zważywszy na fakt, panujących wszerz upałów nie wchodziło w grę żadne pieczenie, bo mam kuchnię tak małą, że upiekłabym się jeszcze przed(...)musi być dobre.  Zapraszam gorąco.  Składniki :  160 g ciasteczek pełnoziarnistych  40 g masła roztopionego 500 g truskawek na mus  350 g truskawek  30 g cukru pudru  1 opakowanie galaretki truskawkowej 1 opakowanie galaretki cytrynowej 15 g żelatyny w proszku  200 ml jogurtu naturalnego typu greckiego 250 g serka kremowego lub twarogu półtłustego

vaniliowoczekoladowa
Sernik z arbuzem bez pieczenia 193

Sernik bez pieczenia z musem arbuzowym. Bardzo szybki do zrobienia, łatwy i  smaczny. Idealny na upalne dni. Ciasto zrobiłam bez spodu, ale możecie również dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Na moim blogu w zakładce CIASTA znajdziecie również inne przepisy na ciasta bez pieczenia, które polecam na upalne dni. Bez piekarnika możemy wyczarować słodkie i smaczne ciasta. Jeżeli przygotowaliście coś(...)bardzo cienkim strumieniem miksując pomalutku na najmniejszych obrotach. Masę serową wlać do tortownicy o średnicy 24 cm i schłodzić w lodówce aż całkowicie zastygnie Mus arbuzowy 1,30 kg arbuza bez pestek 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny cukier puder do smaku Arbuza zmiksować na gładko i wraz z cukrem zagotować. Zdjąć z palnika i wsypać galaretkę i żelatynę. Dokładnie

O kuchni z uczuciem
Polędwiczki wieprzowe z truskawkami w sosie balsamicznym 174

może tak jak ja macie już trochę przesyt? Truskawki sauté, truskawki z puddingiem chia, pavlova z truskawkami, koktajle i musy, ciasta i tarty … wszystko już było. Dlatego na zakończenie truskawkowych żniw proponuję Wam inną opcję – wytrawne polędwiczki wieprzowe z truskawkami w sosie balsamicznym, a na pocieszenie przypomnę

Patchwork
Truskawkowy przekładaniec 221

kwaskowe owoce. Mniam!  Przepis znalazłam na blogu Mała Cukierenka ( KLIK ). Składniki: (na blaszkę 25x35cm) 300g biszkoptów podłużnych 300g truskawek  1 galaretka truskawkowa KREM: 500g mascarpone 300ml kremówki 3 łyżki cukru pudru MUS: 300g truskawek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Przygotowanie: KREM: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier i mascarpone. Krem ma być gęsty i gładki

Cakes By Kejt
Ptasie mleczko z truskawkami 229

Normal 0 21 Galaretka truskawkowa – 1 op Mleko skondensowane niesłodzone – 350g Woda – 1 szkl Mus z truskawek – ¼ szkl Bita śmietana truskawki  Galaretkę rozprowadzić w 220 ml wody gorącej w wysokim naczyniu, dobrze wymieszać odstawić do schłodzenia. Jak będzie zimną   i lekko tężała zacząć ją ubijać mikserem powoli dolewać mleko, dodać zmiksowane owoce truskawek i jeszcze chwile zmiksować razem

Camilla w kuchni
Jakie wino na Sylwestra? Alternatywy dla szampana. 257

nalej odrobinę syropu malinowego (ok. 1 łyżka), następnie nałóż mus brzoskwiniowy do 1/3 wysokości kieliszka i dopełnij winem musującym. Przed wypiciem wymieszaj.Bellini - różne wariacje:zamiast musu z brzoskwiń możecie dodać ewentualnie nektaru brzoskwiniowegow wersji truskawkowej, zmiksujcie rozmrożone truskawki z odrobiną cukru lub dodajcie nektar truskawkowy (taki drink nazywa się Rossini)możecie też wymieszaj brzoskwinie pół na pół ze świeżo wyciskanym

Chilli Czosnek i Oliwa
Owocowe ptasie mleczko 247

Zaintrygowało mnie kiedyś połączenia słodkiego, skondensowanego mleka z musem owocowym, więc postanowiłam je wypróbować póki jeszcze można kupić świeże owoce. Wykorzystałam jagody i truskawki, które po zmiksowaniu połączyłam ze skondensowanym mlekiem i śmietaną. Spód ciasta to biszkopt kokosowy, na którym znajduje się słodka warstwa truskawkowa, dalej warstwa z kwaśnej, lekko posłodzonej śmietany, a na górze warstwa jagodowa z dodatkiem całych(...)rozpuszczamy w gorącej wodzie i rozlewamy po równo do 3 szklanek. Żelatyna musi być chłodna, ale nie może stężeć przed dodaniem do musu owocowego i śmietany. Do każdej z 3 warstw dodamy 1/3 rozpuszczonej żelatyny. Przygotowanie warstwy truskawkowej: Truskawki blendujemy. W osobnej misce przez kilka minut ubijamy mikserem mleko skondensowane i śmietanę. Dodajemy truskawki i razem jeszcze chwilę miksujemy

Trzeci talerz
Pianka na biszkoptach – ptasie mleczko 177

kawałków Przygotowanie 1 godz.  Chłodzenie 3 godz.  Kalorie 260 kcal Placek na biszkoptach bez pieczenia, z galaretką z musem owocowym i pianką brzoskwiniową – ptasim mleczkiem. Składniki: 200 g biszkoptów z cukrową skorupką lady fingers 1 galaretka truskawkowa 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe 500 ml wrzącej wody 300 ml schłodzonej śmietanki deserowej 30 % 200 g truskawek(...)ostudzenia i delikatnego zagęszczenia. Truskawki, maliny i czerwone porzeczki umyj chłodną wodą. Następnie zmiksuj je na gładki mus i przetrzyj przez sito pozbywając się pesteczek i skórek. Wstaw do lodówki by mus owocowy był jak najchłodniejszy. Tężejącą galaretkę zmiksuj z zimnym musem owocowym i wylej na spód z biszkoptów. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. PTASIE MLECZKO

ProstePesto.pl
Prosta Beza z Truskawkami 590

cukru z prawdziwą wanilią Krem: 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 1 płaska łyżka cukru pudru 1-2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka fixu do śmietany (niekoniecznie) Sos truskawkowy: 200g umytych truskawek bez szypułek 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: około 400-500g umytych, przepołowionych truskawek bez szypułek Beza: 1. Do czystej, suchej miski przełożyć białka i ubić mikserem(...)110C, bo wydawało mi się, że beza delikatnie się rumieni). Po upieczeniu bezę można zostawić do ostygnięcia w piekarniku (ja tak zrobiłam). Sos truskawkowy: 4. Do blendera przełożyć truskawki, dodać łyżkę cukru pudru i zmiksować na mus. Krem: 5. Śmietankę wlać do czystej, suchej miski, dodać cukier puder, cukier z prawdziwą wanilią, fix (niekoniecznie, można pominąć, ale w upalny dzień

Mała Cukierenka
Mini deserki na spodzie z granoli, kakaowym puddingiem z tapioki i musem malinowym 181

ostudzonych 2 łyżki rozpuszczonego masła Kakaowy pudding z tapioki 1/2 szklanki tapioki 1 szklanka mleka 2 łyżeczki cukru migdałowego marki Delecta 1 łyżka kakao Mus malinowy: 1/2 szklanki mrożonych malin 1 łyżka dżemu malinowego lub truskawkowego opcjonalnie 2 łyżki wody 1 czubata łyżeczka żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku 100 gram świeżych malin do dekoracji świeża mięta do dekoracji Gotową granolę miksuję(...)mrożone maliny, dżem malinowy i wodę do momentu aż mrożone maliny się rozpadną. Żelatynę zalewam wrzątkiem, odstawiam na 3 minuty a następnie mieszam do rozpuszczenia. Rozpuszczoną żelatynę mieszam z musem malinowym. Całość studzę do temperatury pokojowej a następnie wylewam na pudding z tapioki. Deser umieszczam w lodówce na godzinę, następnie dekoruję świeżymi malinami i umieszczam w lodówce na -34 godziny

Mango Papaja
Ciasto budyniowe z truskawkami 349

Sezon truskawkowy podobno za niedługo ma się skończyć , dlatego staram się czerpać z niego pełnymi garściami!Koktajle … ciasta … muffinki i inne desery powstają u mnie w ilościach hurtowych( a mama narzeka , że pupa rośnie :p ).Było już przepyszne ucierane ciasto na jogurcie … muffiny z truskawkami i chrupiącą kruszonką też były … torcik z truskawkami i bitą śmietaną(...)też już zrobił furorę …  więc przyszła pora na coś innego!Dziś mam dla Was kolejny przepyszny przepis na delikatne ciasto budyniowe z musem z truskawek!Świetna odmiana dla „zwykłych” truskawek zalanych galaretką!Robi się błyskawicznie … potem tylko czekanie aż zastygnie i można zajadać – gwarantuję , że posmakuje i każdy weźmie dokładkę!SKŁADNIKI:BISZKOPT:jajka

Ostra na Słodko