mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:73/122)

Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką 145

Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką to pyszny deser, który sprawdzi się przy każdej okazji. Jest naprawdę proste w przygotowaniu, a smakiem zachwyci wszystkich. Oczywiście jeśli lubicie puszyste kremy czekoladowe i galaretkę. Pomysł na mus zaczerpnęłam z przepisu na tort - klik , który kiedyś przygotowywałam na jednych z warsztatów kulinarnych. A spód ze słomki ptysiowej jest rewelacyjny, smaczny(...)innymi ciastkami! To kto spróbuje takiego połączenia? Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 27 cm)  Spód: około 100g słomki ptysiowej Mus czekoladowy: 500 ml śmietanki 36% 150g czekolady (*) Wierzch: 2 galaretki (u mnie tym razem truskawkowe) + 900 ml wody Ciasto na słomce ptysiowej z musem czekoladowym i galaretką - przygotowanie: Galaretki

Di gotuje
Budyniowiec truskawkowy oraz kakaowo-bananowy - INSTAGRAM cz. IX 120

ciacha byście zrobili albo chcieli żeby ktoś Wam zrobił? 😃 Budyniowiec truskawkowy Składniki (śr. ok. 21 cm) : - 800 ml napoju roślinnego (lub mleka) - 2 opakowania proszku budyniowego waniliowego - 250g mrożonych truskawek - kilka świeżych truskawek - 4 łyżki ksylitolu - 2 łyżeczki agaru* - 1 naleśnik lub herbatniki / ciastka / biszkopty na spód - 2 łyżki truskawkowego kremu MyRawJoy (opcjonalnie)** * agar można zastąpić żelatyną ale jej ilość(...)macie na opakowaniu żelatyny. ** krem sprawia, że budyń jest bardziej kremowy ale można go pominąć. 1) Mrożone truskawki wysmażyć na mus w garnuszku. 2) 300 ml napoju wlać do garnuszka z musem i dodać łyżeczkę agaru oraz krem truskawkowy. Dokładnie wymieszać, następnie całość zagotować. 2) W tym czasie jedno opakowanie budyniu rozrobić w 100ml napoju wraz z 2 łyżkami ksylitolu

Candy Pandas
Mocno truskawkowy sernik na zimno 189

150g cukru Dodatkowo: 100g biszkoptów 2 galaretki truskawkowe 400g świeżych truskawek Wykonanie: 1. Spód tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć biszkoptami, a boki tortownicy obłożyć truskawkami przekrojem do obręczy. 2. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gotującej wody i pozostawić do lekkiego stężenia. 3. Masa serowo-truskawkowa: Truskawki zmiksować blenderem do postaci gładkiego musu. Żelatynę zalać 50 ml wrzątku aby napęczniała

Szalona Kuchnia Eweliny
Jogurtownik z pieczonymi truskawkami - sernik na zimno idealny dla dzieci 164

odstawić. Jogurty wyjąć z lodówki i pozostawić w ciepłym miejscu (powinny mieć temperaturę pokojową). Do upieczonych truskawek wlać żelatynę. Za pomocą blendera składniki zmiksować na mus. Na sam koniec do masy truskawkowej dodać jogurty i miód. Za pomocą trzepaczki wszystkie składniki połączyć ze sobą. Różową masę wylać na ciemny spód. Ciasto wstawić do lodówki i kroić dopiero po stężeniu masy

Ugotować
Galaretka truskawkowa z musem czekoladowym 128

przepis na pyszną galaretkę truskawkową 🍓 z moim ulubionym i sprawdzonym musem czekoladowym! 🍫 Mi się trochę warstwy wymieszały bo śpieszyłam się robić zdjęcia i nie do końca mi się wszystko stężało ale jak będziecie trzymać się czasu to będzie jeszcze bardziej perfecto niż na zdjęciu 😁 Składniki na 3-4 porcje Galaretka: 20 szt. truskawek 2 szkl. wody 3 łyżki ksylitolu/erytrolu/miodu/cukru

Czarnawisienka
Rurki z kremem truskawkowym 196

szybko. Krem też jest eksperymentalny. Rurki były smaczne, jednak krem jak dla mnie zbyt mało truskawkowy - czuło się zaledwie truskawkową nutę. Wymaga dopracowania :) Rurki z kremem truskawkowym Płat ciasta francuskiego 1 szklanka musu z truskawek 250 g serka mascarpone 50 g masła cukier puder truskawki do dekoracji Coasto francuskie pokrój na długie paski i nawń na foremki do rurek wysmarowane

Gotuj Sam!
Kiedy czas goni 197

Mus z jogurtu greckiego;  z sosem truskawkowym  tak to jest jak chce się 5 min dłużej pospać

More food, love and dreams
Jogurtowa panna cotta z owocami 234

Jeden z lepszych włoskich deserów, czyli panna cotta. Pyszny,lekki deser do którego nie potrzeba wielu składników. Jedna z najpopularniejszych wersji, to ta podawana z musem truskawkowym.Niestety skończył się już sezon truskawkowy ,więc wykorzystałam trochę granatu i startego jabłka. Mleczna galaretka smakuje wszystkim oraz zachwyca swoim wyglądem! Panna cotta oznacza po włosku gotowaną śmietankę.Podawana jest na wytwornych przyjęciach

Fit & Healthy Life
Pierożki na słodko z serem i żurawiną 156

żurawiną, dodać cukier i jajko , ugnieść widelcem. Ciasto wałkować tradycyjnie jak na pierożki , wykrawać literatką kółeczka i lepić małe pierożki. Ugotować we wrzątku.  Podawać z musem owocowym, ja podałam z curdem truskawkowym Przepis

Gotowanie jest łatwe
SERNIK NA ZIMNO BANANOWO-TRUSKAWKOWY 255

jogurt i cukier puder, ucierać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się połączą. Truskawki zmiksować na mus. Do masy serowo jogurtowe dodać mus z truskawek i wymieszać. Przestygnięteą żelatynę wlać do masy serowej, dokładnie wymieszać. Tężejącą masę truskawkową przełożyć do tortownicy z przestygniętym biszkoptem. Włożyć ciasto do lodówki. Masa bananowa Żelatynę   rozpuścić  w 1/3 szklanki bardzo ciepłej wody(...)ucierać mikserem na średnich obrotach, aż składniki się połączą. Banany zmiksować na mus, dodać do masy serwo jogurtowej              i wymieszać. Przestygnięteą żelatynę wlać do masy serowej, dokładnie wymieszać. Tężejącą masę bananową przełożyć na masę truskawkową. Włożyć ciasto do lodówki. Pianka truskawkowa Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody

RAROSSA
Mus kawowy 6041

ładnie się prezentuje i śmiało można przyrządzić go na spotkanie z rodziną czy znajomymi. Z przepisu można przygotować dwie porcje musu. Polecam również inne desery, np. deser truskawkowy lub deser pomarańczowo-czekoladowy . Mus kawowy Składniki: 2 żółtka 2 łyżeczki kawy 50ml wody 2 łyżki cukru 100g serka homogenizowanego naturalnego 100g śmietanki 30% 1 łyżka kakao 1 i 1/3 łyżeczki żelatyny

Smakołyki Bereniki
Sernik czekoladowo-truskawkowy 187

przestudzić. Potem dokładnie połączyć z masą czekoladową. Masę przełożyć do schłodzonej tortownicy, ładnie wyrównać i ponownie wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Przygotować masę truskawkową. Ser zmiksować z cukrem waniliowym. Truskawki zmiksować na mus i połączyć z serem. Żelatynę namoczyć w mleku, następnie podgrzać ale nie gotować. Dokładnie rozpuścić i przestudzić. Potem dokładnie połączyć z masą truskawkową. Gotową masę

Monia miesza i gotuje
Truskawkowa pianka 120

mieliśmy zamrożone truskawki, a przecież do nowego sezonu z każdym dniem coraz bliżej. Najwyższy więc czas na przygotowanie apetycznego deseru z tymi słodkimi owocami. Zrobiliśmy więc mus z truskawkami , podawany z bitą śmietaną. Truskawkowa pianka to deser lekki, puszysty, mocno truskawkowy i niezbyt słodki, w sam raz do podania po sycącym obiedzie lub w cieplejsze dni jako orzeźwiający element posiłku

niecodziennikpary
Ciasto z galaretką z truskawkami i musem czekoladowym 180

Ciasto z galaretką z truskawkami i musem czekoladowym jest nie tylko smaczne, ale również świetnie się prezentuje. Mi udało się je przygotować z mrożonych truskawek, ale najlepsze będą bez wątpienia świeże. Każdą z warstw ciasta przygotowuje się banalnie prosto. Najlepiej w celu dodawania kolejnych warstw wykorzystać wysoką obręcz. Ja ostatnio w taką zainwestowałam i jestem bardzo zadowolona, bo nie muszę(...)torebka białej lub szarej herbaty 1 łyżeczka cukru opcjonalnie 1 kieliszek wódki Galaretka z truskawkami: 600 g truskawek (można wykorzystać również mrożone) 2 galaretki truskawkowe 700 ml wody 1 płaska łyżka żelatyny Mus czekoladowy: 160 ml mleka 3 łyżki kakao 60 g cukru 5 łyżeczek żelatyny 400 g jogurtu typu greckiego 500 g śmietany 36% 1 opakowanie cukru waniliowego Dekoracja

Passions hobbies life
Sorbet truskawkowy – jak zrobić? 96

się smakowite, słodkie truskawki. Jest to idealna pora, by wykorzystać ich potencjał, przygotowując przeróżne domowe desery. Jednym z nich jest sorbet truskawkowy, który świetnie nada się w upalny dzień. Jak więc go przygotować? Sorbet jest to zmrożony mus przygotowany ze świeżych owoców, z dodatkiem wody, soku z cytryny, cytryny oraz różnorakich przypraw i ziół(...)Sorbety są bardzo orzeźwiające, soczyste, smaczne, odżywcze oraz mało kaloryczne. Można je przyrządzać na różne sposoby i wykorzystując wszelkie możliwe owoce oraz warzywa, jednak sorbet truskawkowy smakuje najlepiej! Potrzebne składniki Chcąc przygotować domowy sorbet truskawkowy nie potrzebujemy wcale wielu składników. Aby wykonać około 10 gałek, należy przygotować 500 g truskawek, pół szklanki cukru pudru (możemy użyć także cukru białego bądź

Smaki Na Talerzu