mus truskawkowy - 1829 przepisów (strona:72/122)

Wiosenna łąka, czyli szarlotka z budyniem i delikatnym kremem twarożkowym 174

Delecta sok z 1/2 cytryny skórka z 1 cytryny Nadzienie: 1 budyń waniliowy premium Delecta z dodatkiem wanilii 500 ml mleka 2 łyżki ksylitolu 500 ml domowego musu jabłkowego 1 opakowanie galaretki truskawkowej 125 ml wody 150 g serka mascarpone 150 g jogurtu greckiego 150 g serka kremowego 5-6 łyżek ksylitolu Maczek truskawkowy Delecta do dekoracji opcjonalnie: stokrotki Jajka(...)ugotować w 500 ml mleka, rozpuszczając ksylitol. Przestudzić kilka minut i wyłożyć budyń na ciasto, wyrównać i odstawić, by wystygło całkowicie. Galaretkę rozpuścić w 125 ml wrzątku, dodać do musu jabłkowego, masę włożyć do lodówki na 15 minut. Na przestudzony budyń wyłożyć jabłka i wstawić całość do lodówki na kilka godzin, by stężało.  Serek mascarpone utrzeć mikserem z ksylitolem

FitKot
Przepisy na ciasta z truskawkami 398

rabarbarem i truskawkami Truskawkowa magia smaku     Mini serniczki z truskawkami      Truskawkowe ciasto mamy     Ciasto z masą truskawkową     Sernikobrownies z musem z truskawek     Tarta z truskawkami     Drożdżowe rogaliki z truskawkami    Dymek z pianą i truskawkami   Drożdżówki z truskawkami i kruszonką

Z miłości do słodkości
Cynamonowiec z pianką truskawkową 180

22cm, wyścieloną papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzenia biszkopt przekrawam na dwa równe blaty. 2. Pianka truskawkowa: Truskawki mrożone odmrażam, ze świeżych usuwam szypułki. Owoce miksuję blenderem na jednolity mus(...)przelewam do garnka. Doprowadzam do wrzenia. Wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem z fixem. Dodaję tężejący mus. Miksuję. Na końcu do masy wlewam likier truskawkowy. Miksuję. 3. Na jeden blat biszkoptu wykładam piankę truskawkową. Przykrywam drugim blatem ciasta. Wierzch ciasta smaruję dżemem porzeczkowym. Gotowe ciasto posypuję kuleczkami zbożowymi i wstawiam na godzinę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jak smacznie i zdrowo przygotować kaszę i ryż? 311

manna nie musi być bez smaku. Możesz w trakcie gotowania dodać do niej kakao. Ja szczególnie lubię ją ugotowaną na mleku, przełożoną do pucharka i podaną z musem owocowym z chia np. truskawkowym, malinowym. Bulgur Bulgur to jedna z   moich ulubionych kasz. Klasycznie możesz przygotować z niej tabouleh, czyli sałatkę libańską. To kolejna z kasz, która świetnie komponuje się

Fabryka pomysłów
Przetwory tradycyjnie zakręcone - warsztaty Lidla 193

nowy produkt Lidla. Jeśli spotkacie się w sklepie z tymi sokami to gorąco polecamy. Są bardzo smaczne. Prowadzący, Paweł Małecki, opracował dla nas 5 przetworów do przygotowania: - mus jabłkowy z brzoskwiniami - konfitura truskawkowa z czekoladą mleczną - jabłka karmelizowane - gruszki w syropie - powidła śliwkowe Wszystko to według swoich autorskich przepisów. Nie będziemy tutaj opisywać każdej rzeczy z osobna. Powiemy tylko

Marder&Marder Manufacture
Suszony rabarbar 237

teraz warto pomyśleć o tym, żeby jego smak został z  nami na dłużej, wtedy kiedy świeży zniknie ze straganów.  Możemy z niego zrobić  mus rabarbarowy  lub  dżem rabarbarowo - truskawkowy , ale możemy też rabarbar ususzyć, a potem wykorzystać na przykład do zrobienia  granoli kokosowo-rabarbarowej . Inspiracja   Chillibite Suszony rabarbar Składniki: 2 kg rabarbaru Wykonanie

Kulinarne przygody Gatity
sernik na zimno z musem truskawkowo różanym na czekoladowym spodzie 215

przez ok. 25 min. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę serową: 700 g sera białego 60 g cukru pudru 200 ml śmietany kremówki 1 galaretka truskawkowa 150 ml ciepłej wody dodatkowo: ok. 500 g świeżych truskawek, bez szypułek wykonanie: Ser mielimy 3 razy. Galaretkę rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Zmielony ser miksujemy z cukrem(...)obrotach do połączenia się. Gotową masę serową równomiernie wykładamy na spód czekoladowy i wciskamy w nią świeże truskawki. Wstawiamy do lodówki do stężenia. składniki na mus truskawkowo różany: 600 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 250 ml wody 20 g świeżych płatków róży 50 g cukru wykonanie: Cukier miksujemy z pałatkami róży. Truskawki blendujemy na mus, wlewamy wodę i doprowadzamy

Domowy Smak Jedzenia
Podwójnie truskawkowe ciasto na zimno 269

pyszne ciasto truskawkowe bez pieczenia. Mimo zimy miałyśmy ogromną ochotę na truskawki i myślałyśmy co by tu z nimi apetycznego zrobić. Wymyśliłyśmy ciasto składające się z biszkoptów, musu i kremu truskawkowego. Przygotowuje się je w lodówce i nie wymaga pieczenia. Jest bardzo proste w wykonaniu i niezwykle smaczne. Polecamy naprawdę każdemu! :) Ilość porcji: Mała tortownica Składniki: Okrągłe biszkopty ( nam wyszło(...)tortownicy wykładamy biszkoptami. Odmierzamy 200ml zimnej śmietanki kremówki i ubijamy na sztywno. Powoli dodajemy, do całkowicie ostygniętego puree i delikatnie mieszamy łyżką, aż do całkowitego połączenia kolorów. Gotowy mus przykładamy na biszkopty i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Do przygotowania drugiej warstwy potrzebujemy rozmrożonych truskawek. Na początku w około ¼ szklanki gorącego mleka rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny. Odstawiamy do ostygnięcia

Kolizje Smaków
Ciasto Wegańskie Owocowo – Orzechowa Pycha Na Zimno, Bez Cukru, Bez Glutenu 223

Zimno, Bez Cukru, Bez Glutenu Składniki: Spód: 200g orzechów laskowych 50g pistacji 50g orzechów włoskich 50g migdałów 200g daktyli 80g roztopionego oleju kokosowego 120g masła orzechowego bez dodatków Masa truskawkowa: 250g orzechów nerkowca 5-6 łyżek syropu z agawy 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 300g umytych truskawek bez szypułek 2 łyżki soku z cytryny Masa jeżynowa: 250g orzechów nerkowca(...)osączyć na sitku. Połowę orzechów przełożyć do miski i zblendować ręcznym mikserem, patrz FILM . Dodać ekstrakt waniliowy, syrop z agawy, truskawki i wszystko zmiksować na mus. Dodać soku z cytryny, wymieszać mikserem. Gotową masę truskawkową przełożyć na przygotowany spód i wyrównać. Wstawić do zamrażalnika na około 1-2 godziny. Masa jeżynowa: 5. Pozostałe orzechy nerkowca przełożyć do miski, dodać jeżyny

Mała Cukierenka
Ciasto Stefania z musem malinowym 427

bazie kaszy manny, które idealnie komponuje się z orzeźwiającym, kwaśnym musem z malin. Składniki: 1l mleka  1 szklanka kaszy manny  1 szklanka cukru  3 łyżeczki cukru wanilinowego  250g masła  około 40 sztuk herbatników pełnoziarnistych Mus malinowy:  400g malin  1 galaretka truskawkowa  1 łyżeczka żelatyny  1 szklanka wody Dodatkowo:  1 galaretka(...)truskawkowa  500g malin Wykonanie: 1. Formę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć warstwą herbatników. 2. Mleka, masło, cukier i cukier wanilinowy zagotować. Następnie do gotującego się mleka stopniowo wsypywać kaszę mannę, cały czas mieszać żeby się nie przypaliło. Ugotowaną masę mannową wylać do formy i przykryć drugą warstwą herbatników. 3. Mus malinowy:  Maliny przełożyć do garnka

Szalona Kuchnia Eweliny
Mus z kaszy manny 180

Mus z kaszy manny  z sosem truskawkowym i wiórkami kokosowymi najprościej.  w końcu kończy się ten tydzień. padam. Przepis: przepis, który znajdziecie w różnych proporcjach na prawie każdym blogu śniadaniowym   / 1 porcja / 2 łyżki kaszy manny szklanka mleka (ew. mleka i wody) białko jaja łyżka cukru pudru do podania - najlepiej owoce, sosy owocowe, rzadkie dżemy/konfitury

tost z dżemem
Czekoladowo- cynamonowe naleśniki z musem malinowym 247

malinowe składniki: Ciasto naleśnikowe: 3 łyżki kakao 2 szklanki mąki 1,5 szklanka mleka 1,5 szklanka wody gazowanej jajko cukier cynamonowy Nadzienie: serek homogenizowany naturalny 0% tł. mus malinowy lub truskawkowy masa kajmakowa Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać, gdyby cisto wyszło za rzadkie dodajemy maki a jesli za gęste wody...Smażymy czekoladowe naleśniki... Naleśniki smarujemy serkiem i musem

NaKońcuJęzyka
Chmurka z musem śliwkowym 194

łyżeczka proszku do pieczenia MASA TRUSKAWKOWA 1 l śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fix białe 1 śmietan fix o smaku truskawkowym masa śmietanowa z torebki (utwardzacz) 1 opakowanie żelatyny deserowej MUS ŚLIWKOWY 3 galaretki wiśniowe 60 dag śliwek 1 i pół szklanki wody DODATKOWO kilka kostek czekolady BISZKOPT: Białka ubić na sztywno dodać cukier następnie żółtka(...)samo postąpić z drugim biszkoptem, tylko do mąki dodać mak. MASA TRUSKAWKOWA: Śmietanę kremówkę ubić dodać puder, śmietan fixy i pod koniec ubijania wsypać masę śmietanową z torebki i przygotowaną żelatynę jak podano na opakowaniu. MUS ŚLIWKOWY: Galaretki wiśniowe rozpuścić w gotowanej wodzie i odstawić do delikatnego stężenia. Śliwki wydrylować z pestek, następnie zmiksować blenderem, a powstały miąższ przecisnąć przez

Gotuję Testuję
Tarta truskawkowa z panna cottą 215

żelatyny przygotowujemy tak samo jak pierwszą. Truskawki mieszamy w garnku razem z cukrem i sokiem z cytryny, zagotowujemy i podgrzewamy aż do rozpuszczenia się owoców. Masę truskawkową przecieramy przez sitko i dodajemy do musu (bez pestek i miąższu) rozpuszczoną żelatynę. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Na gotową masę panna cotta wyłożyć pierwszą porcję truskawek – ściśle obok siebie. Polać tężejącą masą

Pociąg Do Kuchni