kremu śmietankowego z pysznymi ciasteczkami oreo. Krem w smaku jest delikatny, dlatego można go łączyć z wieloma innymi kremami. Idealnie pasują do niego musy owocowe, np. mus malinowy lub wiśniowy. Krem oreo połączyłam z frużeliną truskawkową w torcie dla piłkarza, który bardzo polecam :). Składniki na krem oreo: 220 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 170 g serka mascarpone, schłodzonego
Słodki Pomysłsernik na zimno z borówką amerykańską Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno
Kulinarne przygody Gatitysernik na zimno z borówką amerykańską Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno
Kulinarne przygody Gatitysernik na zimno z borówką amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy
Kulinarne przygody Gatitysernik na zimno z borówką amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy
Kulinarne przygody Gatitysernik na zimno z borówką amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem z czarnej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik czarno-biały Kolorowy sernik Sernik dyniowy Sernik dyniowy
Kulinarne przygody Gatityjogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską. Na blogu znajdziecie również inne przepisy na serniki: Sernik jagodowy na zimno Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Jogurtowy sernik jagodowy na zimno Truskawkowy sernik na zimno Sernik z rabarbarem na zimno Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z borówką amerykańską Truskawkowe serniczki
Kulinarne przygody Gatityziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu KREM: 2 tabliczki czekolady (u mnie jedna gorzka a jedna mleczna) 330 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone MUS: 300 g truskawek (świeże lub rozmrożone) 3 galaretki truskawkowe Przygotowanie: Białka oddzielić od żółtek, ubić bardzo dokładnie ze szczyptą soli. Do piany dodawać stopniowo cukier, a kiedy piana stanie się szklista wmiksować
Cakes By Kejtsyropu klonowego - 50 masła (rozpuszczonego) - 2 łyżki kakao - 400 ml musu jabłkowego - 3 łyżeczki żelatyny - cukier (jeśli mus jest bardzo kwaśny) - 350 g serków z prawdziwą wanilią (patrz na skład) - 2,5 łyżeczki żelatyny - 50 ml namoczonych nasion chia - puder truskawkowy do dekoracji DOKŁADNIE WYMIESZAJ SKŁADNIKI na spód, płatki możesz trochę rozgnieść. Małą foremkę do ciasta (18 cm) wyłóż folią(...)napęcznieje podgrzej, połącz z łyżką serka i wymieszaj z chia, a następnie dodaj do reszty serka. Jeśli mus jabłkowy już stężał przełóż ostatnią warstwę i wstaw do lodówki. Po około godzinie ciasto jest gotowe. GOTOWY SERNIK NA ZIMNO posyp pudrem truskawkowym i smacznego
Kuchnia bezglutenowa LoliGalaretki z musu wiśniowego pokropione białą czekoladą:) U Sylwii na blogu lemoncurdsylvii widziałam truskawkowe galaretki. Tak mnie zachwyciły, że postanowiłam zrobić wiśniowe. Natychmiast wstałam od monitora, popędziłam do lodówki i zaczęłam działać. Takiego zrywu jeszcze nie miałam. opakowanie mrożonych wiśni szklanka wody 3 łyżki cukru żelatyna kilka kostek białej i gorzkiej czekolady Wiśnie włożyłam do garnka, zalałam
AZgotuj!dokładnego rozprowadzenia (ja zmiksowałam). Odstawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodawać stopniowo do masy czekoladowej, delikatnie wmieszać. Mus wylać na biszkopt, równomiernie rozprowadzić, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Warstwa truskawkowa: 700 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Truskawki umyć, odszypułkować, przełożyć do garnka i zblenderować. Podgrzać do wrzenia, zdjąć z palnika. Dodać galaretkę
kulinarnyswiatdomikaszy manny: 1,5 szklanki mleka, 7 łyżek kaszy manny, 1 łyżka cukru waniliowego, 200g masła, 2 łyżki cukru pudru, 50ml Likieru Vanilla Dalkowski , Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Dodatkowo: 1 tabliczka mlecznej czekolady, kandyzowana papaja do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję kolejno cukier, żółtka, olej(...)Kaszkę odstawiam do przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję zimną kaszkę. Na końcu do masy wlewam likier . Całość ucieram na jednolitą masę. 3. Mus: Miąższ z arbuza kroję na mniejsze kawałki. Usuwam pestki. Owoc przekładam do wysokiego naczynia i miksuję blenderem na jednolity mus. Mus arbuzowy przelewam do garnka i doprowadzam do wrzenia. Wsypuję
Tradycyjna kuchnia Kasizrobiła już na mnie wrażenie samym wyglądem. Jadalne kwiaty, owoce, sałaty, komponowały się idealnie z ciepłym kozim serem serwowanym na grzance. Wszystko to, polane musem mango stworzyło smaczną, spójną całość. Polędwica wołowa w sosie truskawkowym z warzywami i ziemniakami – 65zł W tym daniu szczególną uwagę zwróciłam na truskawki połączone z balsamico oraz świeże, smaczne warzywa. Wszystkie te składniki były(...)rozmarynem – 16zł Był idealny, taki jak lubię. Rozmaryn nadał mu ciekawego aromatu. Bardzo podobny w smaku do mojego mojego przepisu od Witka Iwańskiego ( Creme brulee z rozmarynem ) Mus czekoladowy – 18 zł Muszę się przyznać, że za czekoladowymi deserami nie przepadam i nie miałam w planach zamawiać tego musu, jednak właścicielka postanowiła zrobić nam niespodziankę i podała porcję
Kuchnia Bazyliiłyżki lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa budyniowa: - 3 budynie waniliowe bez cukru - 6 łyżek cukru - 900ml mleka - 60g masła Mus rabarbarowy: - 1200g rabarbaru - 150g cukru - 6 łyżeczek żelatyny - 2 galaretki truskawkowe Dodatkowo: - płatki migdałowe - posiekane niesolone pistacje Suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Masło ścieramy na tarce. Palcami łączymy starte masło(...)truskawkowe (bez użycia wody) – mieszamy do rozpuszczenia. Gotujemy budyń (3 budynie+cukier+mleko). Do gotowego, gorącego budyniu dodajemy masło – mieszamy do połączenia składników. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Do wystudzonej masy rabarbarowej wsypujemy żelatynę, mieszamy i odstawiamy na 10 minut – do napęcznienia. Stawiamy na kuchenkę i podgrzewamy, aż żelatyna się rozpuści, nie dopuszczając do zagotowania. Gotowy mus
mojewypiekiinietylkoczekoladowych bez cukru 0,5 szklanki cukru 0,5 litra mleka 250 g margaryny 2 - 3 łyżki kremu kakaowego Mus arbuzowy: ok. 1,5 kg arbuza ze skórą (ok. 1 kg. miąższu) 2 opakowania galaretki truskawkowej 1,5 łyżki żelatyny Dodatkowo: 700 ml gorącej wody 2 opakowania galaretki o smaku arbuzowym 500 g borówki amerykańskiej Przygotowanie: Biszkopt jasny(...)kremu. Na koniec dodać krem kakaowy, dokładnie wymieszać. Mus arbuzowy - miąższ arbuza pokroić w kostkę, wypestkować. Miąższ arbuza przełożyć do rondelka i za pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnić w ten sposób powstaną małe kawałki owoców. Tak przygotowane owoce podgrzewamy na małym ogniu i wsypujemy 2 opakowania galaretki truskawkowej i dodajemy 1, 5 łyżki żelatyny, mieszamy. Podgrzewamy
Ciastka - domowe słodkościMazurek truskawkowy w wersji wegańskiej to kolejna świąteczna propozycja bez jajka i masła Poskładałam w głowie kilka produktów i wyszło z tego całkiem smaczne ciacho z pachnącą truskawkową polewą. Mazurka trzeba przygotować kilka dni wcześniej, ponieważ potrzebuje trochę czasu(...)zmięknąć. Składniki: 2 szklanki mąki Szczypta soli 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 8 łyżek wody 5 łyżek płynnego oleju kokosowego 2 łyżki musu jabłkowego 2 łyżki ksylitolu Dodatkowo: 2 garście truskawek (mogą być mrożone) ½ galaretki truskawkowej wegańskiej (z dodatkiem agaru albo karagenu) Siemię lniane zalewam wodą i mieszam. Wszystkie składniki, łącznie z siemieniem, umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Rozwałkowuję
Słodki sentymentMazurek truskawkowy w wersji wegańskiej to kolejna świąteczna propozycja bez jajka i masła Poskładałam w głowie kilka produktów i wyszło z tego całkiem smaczne ciacho z pachnącą truskawkową polewą. Mazurka trzeba przygotować kilka dni wcześniej, ponieważ potrzebuje trochę czasu(...)zmięknąć. Składniki: 2 szklanki mąki Szczypta soli 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 8 łyżek wody 5 łyżek płynnego oleju kokosowego 2 łyżki musu jabłkowego 2 łyżki ksylitolu Dodatkowo: 2 garście truskawek (mogą być mrożone) ½ galaretki truskawkowej wegańskiej (z dodatkiem agaru albo karagenu) Siemię lniane zalewam wodą i mieszam. Wszystkie składniki, łącznie z siemieniem, umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Rozwałkowuję
Słodki sentymentmąki krupczatki 4 jajka 250 g cukru 300 ml oleju 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego Mus arbuzowy: 1,5 kg miąższu z arbuza (ćwiartka dużego arbuza) 3 galaretki arbuzowe lub truskawkowe 2 warstwy śmietankowe: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wrzątku Ciasto Arbuz Zaczynamy
Trzeci talerznajlepiej w food procesorze o bardzo ostrych ostrzach. Następnie dodajemy pokrojonego banana oraz cukier i jeszcze raz wszystko miksujemy. Powstały "mrożony mus" przekładamy do plastikowego pojemnika i umieszczamy w lodówce do całkowitego zmrożenia. Gotowy sorbet truskawkowy możemy podać ze świeżymi listkami mięty lub melisy. Moje posty
Słodka Stronabowiem pewnej precyzji, skupienia i delikatności, ale jeśli poświęcimy mu raptem kilka minut uwagi, wszystko z pewnością się uda.Na blogu Sto kolorów kuchni znalazłam przepis na suflet truskawkowy, i od razu wiedziałam, że muszę sobie taki zrobić. Znów zmniejszyłam proporcje - suflet nie może czekać, więc przygotowałam tylko dwie porcje. Następnym razem chyba jednak zrobię cztery, bo jest(...)zmiksowanymi truskawkami - ot, cała filozofia! Nie brzmi zbyt skomplikowanie, ale sukces gwarantuje tylko bardzo dokładne mieszanie - nie może być glutków białka w musie owocowym. Całość wtedy ładnie, równo urośnie. Smak? Mmm... Obłędny. Delikatna, truskawkowa pianka, w dodatku na ciepło. Poezja, mówię Wam.Spróbujcie koniecznie, póki sezon na truskawki trwa.Zdjęcie znów nie jest idealne - suflety bowiem opadają błyskawicznie
Pożeraczka, czyli raz adobrzewołać dwa razy na obiad, kiedy na stole stoją pyszne pulchniutkie knedle truskawkowe. Do dzisiejszych knedli przygotowałam sos truskawkowo-miętowy, który jest również bardzo smaczny i łatwy, wystarczy zmiksować truskawki z miętą i dodatkiem cukru i obiad już gotowy. Serdecznie zapraszam i życzę smacznego! Print Knedle truskawkowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Najlepszy obiad(...)knedle rozgotują się, rozkleją, a zamknięte w nich truskawki wypłyną. Po ugotowaniu knedle wyjmujemy łyżka cedzakową. Pozostałe truskawki, cukier oraz miętę, zmiksować na gładki mus. Knedle przed podaniem polać przygotowanym sosem. Smacznego! Artykuł Knedle truskawkowe pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.pl