jajka 4 plasterki szynki 1 pieczarka oliwa z oliwek czosnek zioła prowansalskie sól, pieprz szczypiorek, narka pietruszki wykonanie: Pieczarkę drobno kroimy i podsmażamy. 4 kokilki lub foremki na muffiny smarujemy oliwą z oliwek. W każdej foremce umieszczamy po jednym plasterku szynki tak aby przykrywała całą powierzchnię foremki, tworząc po upieczeniu miseczkę. Do środka każdej wkładamy cząstki pieczarki, przeciśnięty przez praskę
Domowy Smak Jedzeniaproszek do pieczenia a następnie szybko wyrobić ciasto. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 60 min. Ciasto wytrawne: Kruche ciasto nr 8 (z przepisu Muffiny Nadziewane Mięsem ) Składniki: 200 g masła wyjętego z lodówki około 15 minut przed wykonaniem ciasta 250g mąki pszennej ½ szklanki kwaśnej śmietany Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać masło i rozetrzeć
Mama Gotujewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: gotujemy rodzinnie . Muffinki są pyszne - miękkie, wilgotne i takie... mocno czekoladowe. Robi się je bardzo łatwo i niezwykle szybko - nie ma opcji, aby nie wyszły. Wierzch można udekorować polewą czekoladową, lukrem lub posypać drobinkami czekoladowymi. (6-7 sztuk) 3/4 mąki pszennej 2/3 szklanki cukru (użyłam brzozowego) 2 łyżki kakao
Di gotujesobą suche składniki, w drugiej mokre razem z dokładnie rozdrobnionym bananem. Mokre składniki przekładamy do suchych i starannie mieszamy, aż powstanie jednolita masa bananowo - czekoladowa. Do foremek na muffinki przelewamy ciasto na 3/4 wysokości, posypujemy kruszonką. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze
Moja smaczna kuchniaDziś zaprezentuje Wam przepis mojej Siostry Pauli na wspaniałe Muffiny Jajeczne. Nie dość,że są smaczne to i bardzo szybkie w wykonaniu. Najlepiej smakują od razu po upieczeniu. Zapraszam do przetestowania i podzielenia się opiniami w komentarzach. Smacznego :) SKŁADNIKI: 1 Czerwona Papryka 1 Por Natka pietruszki Do wyboru : Boczek, salami,szynka 15-20 dag tartego sera żółtego
Gotowanie PatkiBardzo dokładnie wymieszać. Na dno papilotek układamy po jednym ciasteczku Oreo, następnie wypełniać ciastem do poziomu 3/4. Piec około 25 minut w temp. 180 st. W czasie gdy pieczemy muffinki, robimy krem. Mascarpone ubijamy. Ciasteczka blendujemy na drobny pył, dodajemy do sera i miksujemy. Jak ciasteczka ostygną dekorujemy masą i całymi Oreo babeczki. Pyszności
Ania i Marcin gotująkanapki i jakieś dobre ciacho idealne do niedzielnej kawy. Jeżyny i chrupiący boczek ZOBACZ Ciecierzyca i feta ZOBACZ Jajko i awokado ZOBACZ Focaccia z pomidorami i pietruszką ZOBACZ Muffinki z kremem czekoladowym ZOBACZ Pesto z rukoli i słonecznika ZOBACZ Tarta z truskawkami ZOBACZ Tarta z rabarbarem ZOBACZ Bezy z lemon curd ZOBACZ
Pink Envelopeśrednie banany 2 łyżki mąki (dowolnej, ja użyłam kokosowej) Wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksujemy na puszystą masę. Masę przelewamy do silikonowych foremek lub natłuszczonej metalowej formy na muffiny. Ponieważ w masie nie ma tłuszczu, będzie przywierała do papierowych papilotek. Pieczemy ok. 20-25 minut w temp. 170-180 st. C. Oczywiście można dodać do tego dowolne owoce
KucharzycaCiasto przygotowałam z przepisu Marty Dymek na muffinki buraczane. Ciasto wyszło przepyszne, mocno czekoladowe z pachnącymi płatkami róż w polewie. Polecam gorąco i zachęcam do upieczenia. Ciasto buraczkowe z płatkami róż - wegańskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewykładamy figi, ogonkami do góry. Przykrywamy pozostałą częścią ciasta. Pieczemy ok. 50 minut w 180 st. C. Ciasto można też upiec w formie babeczki jeśli mamy wysokie foremki na muffiny – do każdej wykładamy trochę ciasta, dokładamy figę i przygrywamy kolejną porcją ciasta. Pieczemy wtedy ok. 30 minut w temp
Kucharzycamąkę i bardzo krótko wymieszać mikserem (tylko żeby trochę zwilgotniały składniki). 4. Do ciasta powoli wlewać kakao, cały czas mieszając ( zobacz FILM ). Gotowe ciasto przełożyć równomiernie do formy na muffiny wyłożonej papierowymi foremkami. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180oC na funkcji góra-dół przez około 22-25 minut. 5. Po wyjęciu z piekarnika odstawić blaszkę na około
Mała CukierenkaPrzepyszna, wilgotna babka czekoladowa na świąteczny stół ☺ Powstała ze składników, z których zrobiłam muffiny (przepis wkrótce) i z pewnością na stałe zagości w naszym repertuarze ciast ☺ Dzisiaj proponujemy proporcje na 3 małe foremki do babki o średnicy 14 cm. Urocze ciasteczka można rozdać gościom do domów ☺ 1 godzina 3 foremki o średnicy 14 cm składniki: 2 jajka 150 g cukru
Ania i Marcin gotująmieszaj za długo, bo im dłużej będzie mieszane tym więcej glutenu się wydzieli, a to w tym cieście nie jest wskazane bo będzie twarde. Konsystencją ma przypominać ciasto na muffinki. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika, może być termoobieg przez 45-55 minut. Chlebek zachowuje świeżość nawet do 5 dni, pod warunkiem, że będzie zawinięty chociażby
greenscarfcieście) do innej miski - do odłożonej masy przesiać 1-2 łyżeczki kakao, delikatnie wymieszać - do reszty masy dodać 1-2 łyżeczki skrobi ziemniaczanej, również wymieszać - do formy na muffiny włożyć papilotki, do każdej papilotki nałożyć łyżeczkę jasnej masy, obok łyżeczkę ciemnej masy i tak naprzemiennie do skończenia obu mas, wypełniając foremki do około 2/3 wysokości - formę wstawić do piekarnika nagrzanego
Smakołyki Berenikimieszanka ostrych przypraw Jajka miksujemy z przyprawami i drobno posiekanym rozmarynem. Zagotowujemy mleko i cały czas miksując dodajemy do jajek. Dorzucamy drobno pokrojoną szynkę drobiową i mieszamy. Formę na muffinki (jeśli masz silikonową użyj jej) smarujemy masłem. Do każdej wkładamy połówkę pomidorka cherry i nalewamy masę jajeczną. Wierzch posypujemy startym żółtym serem lub po prostu układamy plasterek sera. Zapiekamy przez
peggiwkuchni