muffiny - 9030 przepisów (strona:361/602)

5 minutowe ciasta z kubka 157

glutenu znalazł się także rodział zawierający pięć ciastek nie zawierających glutenu, które mogą być „bazą” dla własnych pomysłów. Ciekawym i wartym wypróbowania rozdziałem jest ten, poświęcony pikantnym (!) muffinom w którym znajdziemy min. wersję pizzową lub bekonowo-piwną. Moim zdaniem 5 minutowe ciasta z kubka to pozycja, którą warto mieć na swojej kuchennej półce. Często okazuje się zbawieniem

Mr. Taste
Mech leśny z kremem cytrynowym 225

Robiąc ostatnio muffinki szpinakowe zostało mi trochę ciasta . Z robiłam więc popularny ostatnio mech leśny z granatem, przekładany cytrynowym kremem. Ciasto smakuje jak biszkopt, pyszne i delikatne, nie czuć w ogóle szpinakiem, ma piękny kolor. Polecam przepis na niedzielę :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Mini frittaty z ziemniakami i papryką 279

Żarłoczki lubią najbardziej. Przeważnie kończy się na jajecznicy, ale jak widać na załączonych obrazkach nie zawsze tak jest. Mini frittaty to małe zapiekanki jajeczne z różnymi dodatkami. To takie muffinki z jajek i tym razem warzyw, bez grama mąki. Smakują doskonale na gorąco, ale kiedy wystygną też są smaczne więc możecie zabrać je ze sobą do pracy czy szkoły

Smaczna Pyza
Bułeczki z marmoladą i rodzynkami 124

wyrośnięcia.Rozwałkować, pociąć na prostokąty. Z jednej strony położyć nadzienie, z drugiej naciąć ciasto radełkiem i zwinąć.Ułożyć na blaszce [ ja zwinęłam je dodatkowo i włożyłam do foremek na mufinki, w środek włożyłam jeszcze rodzynki] .Pozostawić do wyrośnięcia.Posmarować roztrzepanym żółtkiem.Piec w temperaturze 220 stopni przez 15-20  minut

Moje domowe kucharzenie
Runo leśne czy leśny mech a może arbuz? 172

Przepis na Runo Leśne znajdziecie tutaj: Runo Leśne - klik.   W deserze zamieniłam krem na bazie kremówki na mieszany (mascarpone+kremówka). Przepis na krem podawałam już przy okazji muffin, abyście jednak nie musieli klikać na różne linki, podaję poniżej: 250 gramów serka mascarpone 150 gramów śmietany kremówki 36 % 1/2 opakowania galaretki owocowej o smaku arbuza Kremówkę ubij na sztywno

Garniec Magalie
Muffinki czekoladowo-bananowe z konfiturą truskawkową 123

razem znowu ja przygotowałam muffinki czekoladowe. Powstały one na specjalną okazję odwiedzin jednej miłej Asi przy akompaniamencie drugiej miłej Asi Rozsmakowałyśmy się w „mokrych” muffinkach z dodatkiem konfitury truskawkowej i domieszką bananów, mniam :* 45 minut 16 sztuk składniki: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej czekolady 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 duże banany 200 g mąki

Ania i Marcin gotują
Wegańskie tartaletki z kremem orzechowym 140

szklanki wody i zagotować. Gotować pod przykryciem na małym ogniu, do czasu aż kasza wchłonie płyn. Odstawić.  Formę do muffinek lekko natłuścić olejem. Kakaowym ciastem wyłożyć wgłębienia na muffinki. Mi  ciasta starczyło na ok. osiem spodów. Wszystkie ponakłuwać widelcem. Podpiekać przez ok. 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C.  Ugotowaną kaszę dokładnie zmiksować z masłem orzechowym

Kuchnia Ellie
Szybkie i bardzo proste serniczki z kawałkami jabłek i dżemem 163

bardzo pyszne. No cóż nie od dziś wiadomo, że w prostocie tkwi siła Spróbujcie. Takie serniczki można również jeść bezpośrednio z foremek lub przygotować je np. w formie na muffinki (mniejsze serniczki). Szybkie i bardzo proste serniczki z kawałkami jabłek i dżemem 2016-04-22 00:41:13 Write a review Save Recipe Print 0 calories

Słodkie okruszki
Ekspresowe babeczki bananowo-czekoladowe z cynamonem 116

Gdy po raz pierwszy upichciłam z najmłodszym synkiem ekspresowe babeczki czekoladowe, moi wszyscy trzej chłopcy prosili o dokładkę. Dałam im kilka propozycji do wyboru i ostatecznie

Magiczny Garnek
Muffiny z gruszką i bitą śmietaną 178

nagrzanego piekarnika na ok. 25 min.- środkowa półka. W tym czasie ubijam kremówkę a pod koniec ubijania dodałam żółty barwnik spożywczy. Gotową śmietanę wkładamy do lodówki do momentu aż muffinki się upieką i ostygną. Po upieczeniu usuwam papilotki lub zdejmuję te, w których się piekły i nakładam nowe :) Gotowe muffiny (po ostudzeniu!) udekorowałam bitą śmietaną i jadalnymi ozdobami do deserów

Alutka-Gotuje
Muffinki jabłkowe z kruszonką. 151

muffinki robią się same .Im mniej mieszania, tym są bardziej puszyste i smaczniejsze .Z jabłkami , wilgotne i ta chrupiąca kruszonka …koniecznie do powtórki. Składniki: na 12 muffinek 1 duże kwaskowate jabłko 2 jajka 100 g masła,rozpuścić i ostudzić 125 ml mleka ,tem.pokojowa 250 g mąki 50 gr mielonych migdałów,można pominąć 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu

Ladylaura.
Muffinki jak tosty francuskie. 113

pieczywa, które niekoniecznie przynieśliśmy przed chwilą z piekarni. Baza dla nich może  być właściwie dowolna. Ja użyłem dziś chleba tostowego, ale chętnie widziałbym w tej roli np. chałkę. Muffinki wprost wołały o skontrastowanie jakimś mocnym, kwaśnym smakiem i odnaleziony w lodówce domowy dżem porzeczkowy okazał się dla nich świetnym partnerem. Kończymy tydzień muffinkowy, bo hasło następnego tygodnia strasznie się

zadanie-gotowanie
Jagodowe serniczki na piątkowe smutki. Pyszna słodycz dla bliskich. 193

łyżki) rozmrażamy np. w mikrofali lub na gazie w garnuszku z grubszym dnem. Rozmrożone, ciepłe jagody przelewamy do naszej masy, całość mieszamy do uzyskania jednolitej fioletowej barwy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki wkładamy po 1 małym biszkopcie na dno. Następnie wlewamy do około 3/4 wysokości naszą jagodową masę serową. "Tu mamo tu... daj ciastkoo" Blachę wstawiamy

Słodkie okruszki
Babeczki zajączki 227

Trochę spózniony wpis, już dawno po świętach, ale musiałam pokazać Wam te babeczki ;) Ile frajdy jest przy ich dekorowaniu! Rozkoszne, trochę nieforemne kształty, które mają przypominać zajączki ;) Waniliowe muffinki z kawałkami czekolady, udekorowane ubitą śmietanka i kruchymi, maślanymi ciasteczkami. Robione razem z bliską mi osobą, która ostatnio przechodzi gorsze chwile i która sama stwierdziła, że samo pieczenie i dekorowanie poprawiło

Domowa cukiernia Ewy
Wiosenne babeczki z kremem waniliowym 139

proszek do pieczenia i sodę, dodać masło i trochę zagnieść ciasto. W drugiej misce połączyć jogurt z jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Krem waniliowy: 150 ml śmietanki 36 % 1 - 2 łyżki cukru pudru

Domowa cukiernia Ewy