taką barową pogodę szalałyśmy z córeczką w kuchni:) Dzisiaj upiekłyśmy jagodowe muffinki:* SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jaja 0,5 szklanki oleju 1 szklanka maślanki 1 szklanka jagód W jednej misce mieszamy składniki suche a w drugiej mokre. Wymieszane skladniki mokre przelewamy do suchych i mieszamy
Moje Słodkie PiekiełkoMuffinki z Lentylkami to ulubione mojej córeczki:) Składniki: 1 szklanka mąki 0,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1,5 łyżeczki proszku 2 jaja 6 łyżek maślanki 0,5 szklani oleju 1. W jednej misce mieszamy składniki suche: mąka, cukier, cukier waniliowy oraz proszek. W drugiej składniki mokre: jaja, olej i maślanka. Składniki mokre przelewamy do suchych i mieszamy
Moje Słodkie Piekiełkośmietaną oraz masłem. Pomidory oraz ser feta kroimy w drobną kostkę. Suche składniki mieszamy z płynnymi. Dodajemy pokrojone pomidory z serem. Wszystko mieszamy do połączenia się składników. Foremki na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami (ok. 12 szt.). Wypełniamy je równomiernie ciastem. Pieczemy
Domowy Smak JedzeniaCiasto zwijamy ciasno w rulon. Formę metalową do muffinek smarujemy nie dużą ilością oleju. Ciasto kroimy w plastry, każdy około 2 -3 cm grubości. Wkładamy do otworów na muffiny w formie. Każdy kawałek smarujemy wymieszanym żółtkiem z mlekiem. Wstawiamy do zimnego piekarnika, odpalamy piekarnik na 180 C. Ciasto będzie nam rosło razem z nagrzewającym się piekarnikiem. Pieczemy około
Kuchnia na wzgórzujeszcze raz dobrze roztrzepać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z niemal całym startym serem. Składniki suche przesypać do mokrych i całość wymieszać łyżką. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć małą łyżkę ciasta. Do ciasta wcisnąć niewielką różyczkę brokułu i groszek. Resztę ciasta wyłożyć po dużej łyżce na brokuł. Wierzch posypać odrobiną pozostałego sera
Trzeci talerzSzybkie, proste i zgrabne muffiny na obiad Ryba musi być dobrze doprawiona, bo inaczej muffinki będą mdłe. Muffiny makaronowe z rybą
Kuchnia DanusiMuffinki zna każdy i myślę, że większość z nas ma w domu ma formę do muffinek. :-) Ja piekę je w awaryjnych sytuacjach, kiedy dostaję telefon, że za chwilę ktoś mnie odwiedzi. Dlaczego? Bo są proste, niewymagające i zawsze się udają. ;-) Zazwyczaj możemy zrobić je ze składników dostępnych w domu. Dziś zapraszam na wersję czekoladową. Smaczne, delikatne i banalne w przygotowaniu
Szefowa kuchnijajka miksujemy. Pamiętajmy by nie miksować zbyt długo aby nie napowietrzać masy serowej. Na końcu dodajemy stopioną czekoladę i mieszamy. Masą serową wypełniamy papilotki, nakładamy 2 łyżki do każdej muffinki. Pieczemy przez 30 minut w temperaturze
Przysmaki Karolkigoji, olej kokosowy, a także zwiększyłam o połowę składniki. Gorąco polecam i życzę smacznego. Zapraszam również na Cytrynowe muffiny na kefirze z grzybka tybetańskiego . W wydarzeniu Ciasto na niedzielę – Muffinki wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów: Wszystkim uczestniczkom bardzo dziękuję za wspólną zabawę i udział w pieczeniu. Wpis zostanie uzupełniony (podlinkowany) po zakończeniu akcji. Wydrukuj przepis The post
mojewypiekiinietylkoSorbet malinowy z kwiatami lawendy Deser z pyłkiem pszczelim i waniliowym lemon curd Kokosowe marzenie z chipsami kokosowymi Śliwki zawinięte w boczek Anyżowe biszkopty Sok grejpfrutowy z liśćmi eukaliptusa Muffinki z suszoną figą Pasztet z fasolą mung Kurczak pieczony w sprite i z trawą cytrynową Czekolada z ziaren kakaowca Bakłażan nadziewany komosą ryżową
Gotowanie i blogowaniezmniejszyć ilość składników o połowę 250 g (kostka) twarogu chudego 100 g jogurtu naturalnego 2 opakowania cukru wanilinowego białko + płatki owsiane lub musli do posypania na wierzch każdej muffinki Twaróg zmiksować na gładko z jogurtem, cukrem wanilinowym i białkiem. Odstawić. Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Płatki owsiane zmielić na mąkę przy pomocy malaksera, blendera lub młynka do kawy
Kuchnia Elliestopniowo do masy. Na końcu cienką strużką dodawać mleko i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Do foremek do muffinek włożyć papilotki nałożyć do nich po łyżeczce ciasta. Do każdej muffinki włożyć kilka malin i przykryć resztą ciasta do około ¾ wysokości foremki. Piec około 15-18 minut w piecu nagrzanym do 180 stopni C. Przed podaniem posypać cukrem pudrem
Pyry na Gazpreparowany Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuść w szklance, umieszczając ją w miseczce z gorącą wodą. Do płynnego oleju dodaj karob oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Przygotuj 8 foremek na muffinki lub innych (najlepiej silikonowych) i wlewaj do nich naszą czekoladę. Na wierzch wysyp orkisz preparowany i lekko dociśnij łyżeczką. Włóż foremki do lodówki i poczekaj, aż czekolada stężeje. Kaloryczność: Wszystkie
Moja Michasiebie zachodziły (oprószyć przyprawą pomarańczowo-imbirową) i zwijać w rulonik. Każdy rulonik przeciąć na pół, powstaną dwie różyczki. Każdy kwiatek ułożyć najlepiej w minipapilotce i formie na muffinki, odginając nieco "płatki". Tak przygotowane ciastka odstawić na 2 godziny do lodówki. Piec 5 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze
Kuchnia w opałachŚniadanie na diecie są najtrudniejsze. Łatwo jest zjeść kanapkę czy płatki z owocami, ale co jeśli tych rzeczy nie możemy, a omlety się nam znudziły? Można zrobić jajeczne muffinki pyszne, zdrowe i małokaloryczne. Bez glutenu, bez laktozy, za to z polotem. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik