muffiny - 9033 przepisów (strona:349/603)

babeczki bananowe z krówkami 184

mnie pyszne, jestem wielbicielem krówek, kajmaku i karmelu w każdej postaci. Od pewnego czasu bananowe muffiny królują na moim stole. Oczarowały smakiem całą rodzinę - i dorosłych, i dzieci.  składniki: 4 dojrzałe banany 2 jajka 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody około 12 kruchych krówek płatki owsiane albo migdałowe

babka w formie
Muffiny z jagodami 161

jagody, od razu zachciało mi się muffinek z jagodami :) Dziś zaprezentuję przepis na mięciutkie, jagodowe muffinki z dodatkiem aromatycznej skórki pomarańczowej, oblane polewą z białej czekolady.  Składniki na muffiny (12 szt.): 250 g jagód 100 g roztopionego masła 125 ml mleka 2 jajka skórka starta z 1/2 pomarańczy 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Świat Ciasta
Pizzowe muffinki 211

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 jajka 10 dkg szynki 10 dkg sera 1/2 … Czytaj dalej Pizzowe muffinki

czarrna od kuchni
Ciasto cukiniowo-bananowe 183

nawet będąc na diecie, czasami możemy pozwolić sobie na kawałek tego ciasta. Zrobicie je dosłownie w kilka chwil. Nie wymaga miksera w składniki łączymy podobnie jak przy robienia muffinów – składniki suche mieszamy osobno, składniki mokre osobno, potem łączymy wszystko do połączenia składników. Następnym razem zdecydowanie upiekę je w wersji muffinowej, bo idealnie sprawdzą się na pikniku lub w podróży

Mieszam w Garnku
BABKA CZEKOLADOWA Z WIŚNIAMI 176

Dzięki temu polewa nie kruszy się podczas krojenia i lśni, tak , że można się w niej przeglądać ;-)  Babkę możecie upiec w podłużnych foremkach keksowych,  w formie na muffiny lub w klasycznej foremce na babkę. Ważne jest, aby ciasto po przelaniu do formy wypełniało nie więcej niż 2/3 jej wysokości. Starajcie się także nie wydłużać niepotrzebnie czasu pieczenia, gdyż

cool and minty
Muffinki z porzeczką i kruszonką 181

Czerwona porzeczka już dojrzała na krzaczkach, więc pora ją wykorzystywać. Lubię ją w wypiekach ponieważ przełamuje słodki smak. Dzisiaj pyszne muffinki z porzeczką i chrupiącą kruszonką. Składniki: 350 g mąki pszennej 150 g cukru kokosowego ale-raj 2 duże jajka 170 ml oleju 200 g jogurtu naturalnego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g migdałów w płatkach 1 szkl

Ala piecze i gotuje
Muffinki z truskawkami, czereśniami i migdałową kruszonką 147

Kolejna letnia propozycja. Babeczki. Muffinki. Powtarzam się, ale każdy je lubi:) Tym razem zrobiłam je z truskawkami, czereśniami i migdałową kruszonką. Prosta i szybka propozycja na deser. Składniki suche: 2 i 1/4 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Składniki mokre: 1 jajko L 80ml oleju 250ml jogurtu naturalnego Owoce: 200g truskawek 200g czereśni Kruszonka

Szefowa kuchni
Filo serniczki z owocami 211

maliny, porzeczki, kiwi Dekoracja: cukier puder mięta Jajko rozbełtać, wymieszać z mascarpone, mąką kukurydzianą i cukrem. Ciasto filo rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku 11cm.  Formę na muffinki (taką na 12szt.) posmarować masłem. W każdy otwór wkładać po 4 kwadraty ciasta (tak aby rogi nie zachodziły na siebie), smarując każdy kawałek masłem. Do środka każdego "koszyczka" nakładać

Smakołyki Asi
FIT serniczki na czekoladowym spodzie (bez sera!) 252

kaszę dokładnie blendujemy dodając : roztopiony olej kokosowy, miód, białko jaja i proszek budyniowy. KROK 3: Banana rozgniatamy w miseczce dodając kakao, miód i płatki owsiane. KROK 4: Formę na muffinki delikatnie natłuszczamy i formujemy w niej spody do serniczków. Z tych proporcji wyszło mi ich sześć. Podpiekamy przez ok. 10 minut w temp. 180 stopni C. KROK 5: Na podpieczone

Kuchnia Ellie
A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami i kukurydzą 147

Idąc tropem ostatnich muffinów upiekłam a'la pasztet. Zmieniłam tylko nieco smak, różnica w składnikach niewielka, za to w smaku bardzo wyczuwalna. Czosnek niedźwiedzi odgrywa tu kluczową rolę. Taki a'la pasztet może stanowić danie obiadowe (do tego jakiś sos i sałatka), czy też dodatek do pieczywa. Składniki: Klopsiki: 500g wołowego mięsa mielonego 2 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej

Kolorowy Przepisownik
Drożdżowe babeczki z truskawkami na żółtkach bez mleka 188

więcej niż 30, bo drożdżowe nie lubi upałów ;)), po godzinie jest już wyrośnięte. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz krótko wyrobić. podzielić na 15 równych części, przełożyć do formy na muffiny. Odstawić do wyrośnięcie, wyłożyć owoce, posypać kruszonką. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Formę wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 20 min, do złotego koloru. Babeczki wyjąc, odstawić na kratce do wystudzenia. Smacznego

moj przepis na
Słodkie przekąski na spacer 194

często wspomina, że na placyku jadła pyszne pierogi z jabłkami. Robiłam je ostatnio z trzy razy! Ciasto drożdżowe, a w środku niespodzianka - jabłko starte na grubych oczkach z cynamonem. Muffiny Robi się je błyskawicznie, wystarczy wymieszać składniki mokre z suchymi i do piekarnika. Poniżej przepis na wersję kakaową z dżemem. Składniki suche 200 g mąki 3 łyżki kakao 1 łyżeczka

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Powitanie 122

miłość do kuchni i domu. Dogadzam moim synom i mężowi i okazało się, że jest to dla mnie nieodmiennie radość. Dlatego jutro podzielę się z moim wifi stworzonymi dziś muffinami quasi piernikowymi :) Ale to jutro. dziś się już zbyt uzewnętrzniłam. Bożena

I tu będę miała takie te
Przywiało kokosanki 148

Jeśli nie korzystacie z form silikonowych, możecie użyć zwykłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę ok. 22-23 min. Z ww. ilości składników robię 12 ciastek w foremkach do muffin (ok. 6 cm średnicy) oraz dwie foremki 20 cm x 10 cm, te po upieczeniu zostawiam na jakieś 10 min. w formie, następnie wyjmuję i ostrym nożem kroję

I tu będę miała takie te
Panna cotta 241

galaretkę – zwykle opakowanie wystarcza na 500 ml, dlatego to czego nie wykorzystałam wlałam w inne miseczki. Przygotowane naczynia napełniamy do połowy i dodajemy pokrojone truskawki. Do blaszki na muffinki wkładamy ściereczkę kuchenną i układamy naczynia pod lekkim kątem. Odstawiamy do stężenia. Żelatynę zalewamy wodą. Do garnuszka wlewamy śmietankę i mleko, dodajemy cukier. Przekrawamy wzdłuż laski wanilii i wyciągamy nasionka

Ciastkozercy