muffiny - 9033 przepisów (strona:351/603)

OWSIANE MUFFINKI Z RABARBAREM W TOWARZYSTWIE TRUSKAWEK 153

Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać wszystkie suche składniki, w drugiej mokre. Zawartość drugiej miski wlać do suchych składników, dodać rabarbar i wymieszać. Ciasto przełożyć do formy na muffinki, wyłożonej papilotkami. Babeczki piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestygnięciu podawać ze świeżymi truskawkami

Kuchnia w opałach
Muffinki bananowo-kokosowe z czekoladą (i truskawkową nutą) 210

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Muffinki smakują rewelacyjnie, są wilgotne i długo pozostają świeże. Nawet na drugi dzień charakteryzują się miękkością - tak jak bezpośrednio po upieczeniu. Podczas przygotowywania - już sam zapach kusi i sprawia, że ciężko przejść obojętnie obok gotowej babeczki.  A po ugryzieniu....? Miękkie ciasto bananowo-kokosowe z rozpuszczającą się w ustach czekoladą

Di gotuje
Ekspresowe muffinki 167

muffinki to najlepszy pomysł na "ekspresowe coś do kawy" ;) Ostatnio wykorzystałam je na event z okazji otwarcia Salonu Corium w Siewierzu. Dlaczego ? Bo są bardzo łatwe i szybkie do zrobienia dziś dla odmiany dodałam do nich rabarbar. Wyszły wyśmienite ! -2 szklanki mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szklanki cukru - 1/2 łyżeczki soli - 2 jajka - 1 szklanka jogurtu/maślanki/mleka

dlaSmaQ
Babeczki Coca-Cola z grilla 215

mieszaniny z kakao i łączym w całość. Przygotowaną mieszankę ostrożnie dodajemy do przygotowanej mąki i całość delikatnie mieszamy (mieszamy niedokładnie pozostawiamy małe grudki). Przygotowane ciasto dajemy do foremek na mufiny i pieczemy w grillu przez 18-20 minut w temperaturze do 180 stopni. Podawać z ulubioną polewą. The post Babeczki Coca-Cola z grilla appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Muffinki z milionem dodatków! 153

Muffinki ostatnio to jedne z popularniejszych babeczek. I wcale się nie dziwię, bo pracy przy nich dużo nie ma, są proste do zrobienia, a przy tym przepyszne.  Mam sprawdzony przepis. Dostałam go od przyjaciółki - mamy dwóch urwisów. A skoro urwisom smakuje, to i dorosłym tym bardziej:) Składniki: suche: 4 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 4 płaskie łyżeczki proszku

dobra gospodyni dom wesołym czyni
"Przekąski i przystawki" 60 najlepszych przepisów 162

przepisów na szybkie przekąski i przystawki. Oto kilka z nich, które mnie zaciekawiły: bakłażany po grecku, chipsy buraczane z dipem, kalarepka według Buni, kalarepy z farszem warzywno - serowym, muffinki z pastą tahini, muszle z pesto i ricottą i wiele innych :)) Teraz kilka apetycznych zdjęć :) Każdy przepis w książce opatrzony jest zdjęciem, wszystkie przepisy są fajnie i czytelnie opisane. Według mnie

kruche babeczki
Szarlotka tatrzańska 196

Zabierałam się za to ciacho już chwilę, ale to młody muffinki, to ten starszy ciasto marchewkowe i tak mi uciekło. Teraz udało mi się kupić szarą renetę, więc bez żadnej dyskusji szarlotka była. Była, bo oczywiście szybko się zbyła. Do ciast z jabłkami to u mnie Panowie pierwsi ;))) Ciasto smaczne, nie jest skomplikowane w przygotowaniu. Wymiary blaszki 24x34 cm. Inspiracja

kruche babeczki
Konkurs z Beatą Pawlikowską - wyniki 164

książek Pani Beaty. Jeden zestaw to 3 książki.  Zwyciężyły następujące zdrowe przepisy : Justyny z kuchennych fascynacji - torcik kokosowy bez pieczenia (bezglutenowy, wegański, bez cukru) Klaudia Cebula - dietetyczne, szybkie muffiny z kaszy gryczanej Gratuluję :) Proszę o przesłanie adresów do wysyłki. Książki wyślę do końca tygodnia

kruche babeczki
Muffiny z kremem cytrynowym na Dzień Matki 231

Gdybyście chcieli na szybko zrobić coś słodkiego i do tego, żeby było efektowne na Dzień Matki polecam muffinki cytrynowe z pysznym kremem:) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Muffiny z kremem cytrynowym na Dzień Matki 231

Gdybyście chcieli na szybko zrobić coś słodkiego i do tego, żeby było efektowne na Dzień Matki polecam muffinki cytrynowe z pysznym kremem:) Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Kruche babeczki z rabarbarem i kruszonką 356

wstawić do lodówki na około 30 minut. Rabarbar umyć, obrać i pokroić. Przełożyć do miski i zasypać dwoma łyżkami cukru. Odstawić. Ciasto wyciągnąć i wylepić nim foremki na muffinki (najlepsze do tego będą silikonowe). Nakłuć widelcem. Posypać wiórkami kokosowymi. Dodać odsączony rabarbar (po zasypaniu cukrem, owoc puścił wodę), a na sam koniec kruszonkę. Piec w 180*C przez około

Malinowo w kuchni
Kakaowe ciasto na mleku skondensowanym 143

Najbardziej smakowało oczywiście Malwince, największej miłośniczce klasycznych ciast ucieranych (ma to, jak wiele cech, po Babci Asi, mojej Mamie). Można upiec je również w foremkach babeczkowych, wtedy otrzymamy małe muffinki, idealne do dziecięcej rączki :) Składniki: (na standardową keksówkę) 500ml mleka skondensowanego niesłodzonego 300g mąki pszennej 150g cukru 3 jajka 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 125g miękkiego masła 2 łyżki

Cakes By Kejt
Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej 173

JAJKA ZAPIEKANE W SZYNCE PARMEŃSKIEJ Składniki: (na 1 porcję) 1-2 plastry szynki parmeńskiej lub boczku 1 jajko oliwa lub masło do posmarowania formy szparagi (opcjonalnie) Przygotowanie: Formę do muffinów lub kokilki smarujemy oliwą lub rozpuszczonym masłem. Do każdej foremki wkładamy po 1, 2 plastrach szynki parmeńskiej  (lub boczku) , a w środek wbijamy jajko. Formę/ kokilki wstawiamy do piekarnika

Bon appetit mon amie
Mus czekoladowy z truskawkami 152

cukru pudru Dodatkowo: 200 g czekolady gorzkiej kilka truskawek do dekoracji mięta do dekoracji Przygotowanie: Foremki z czekolady (12 sztuk): Czekoladę rozpuścić z kąpieli wodnej lub mikrofalówce. Foremki na muffinki posmarować od środka czekoladą i włożyć do lodówki. Po zastygnięciu czekolady, posmarować ponownie foremki od środka (jeśli posmarujemy tylko jedną warstwę, czekolada popęka przy zdejmowaniu foremek). Wstawić

Malinowo w kuchni
Moje wypieki i desery - Dorota Świątkowska 206

Książka Moje Wypieki i desery zawiera najpopularniejsze przepisy zebrane przez ponad sześć lat blogowania, ozdobione pięknymi autorskimi zdjęciami. Wielokrotnie przetestowane receptury na boskie serniki, najlepsze ciasta drożdżowe, muffinki i babeczki, lody i mrożone desery, ciasta czekoladowe i z owocami, kruche tarty i torty, a także tradycyjne makowce, szarlotki, mazurki i wiele innych. To mała wypiekowa biblia i niezbędnik każdego miłośnika

Tetiisheri