mleko zwykle - 971 przepisów (strona:14/65)

Jabłkowo - cynamonowy odrywaniec - pycha! 233

były na prawdę malutkie łyżeczki, myślę że będzie to ok. 6-7 zwykłych łyżeczek) i 2-3 łyżeczkami (już zwykłymi ;)) cynamonu. Zalewamy szklanką wody i dusimy. Raz na jakiś czas mieszamy i dolewamy wody. W tym czasie łączymy podgrzane mleko, drożdże, 1 łyżkę cukru i 2 łyżki mąki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 min, aby wyrosło. Łączymy suche składniki

Brzuszki Łakomczuszki
Kokosowa chałka - żeby było inaczej 166

niej zakochałam już w momencie, gdy poczułam ten cudny zapach z piekarnika. Chałka jest na mleku kokosowym, z wiórkami kokosowymi na wierzchu, które podczas pieczenia nabierają apetycznie złotego koloru. Wybornie smakuje na przykład z dżemem truskawkowym, albo nutellą. A z żółtym serem stanowi połączenie niezwykle ciekawe - nam smakowało. Taka chałka to idealna propozycja na rodzinne, weekendowe śniadanie. Myślę, że dzieci

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowe wafelki kokosowo-krówkowe 200

mlekiem i cukrem umieszczamy w sporym rondelku i rozpuszczamy. Nie gotujemy, a czekamy tylko, aż całość będzie płynna. Do wciąż ciepłego, ale nie gorącego płynu dodajemy po szklance granulowane mleko i wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy i zostawiamy do lekkiego przestudzenia. Pierwszy wafel smarujemy ostudzoną (może być lekko ciepła, bo inaczej zgęstnieje za bardzo, ale nie bardzo gorąca, bo wafle wtedy(...)aluminiową i chowamy do lodówki co najmniej na 2 godz. Ja zwykle chłodzę wafle całą noc. Dobrze jest też całość obciążyć. Zwykle kładę wafle na jednej desce, przykrywam drugą i kładę na niej na płasko 2 litrowe kartony mleka. Dzięki temu wafle dobrze się sklejają i mają ładny kształt. Na koniec kroimy całość ostrym nożem na mniejsze porcje

Ratunku obiad
Naleśniki orkiszowe z serem, kokosowa nutą i owocam lata 159

nalesniki z serem, jednak niezwykle.Przy ich smazeniu roznosil sie w kuchni cudny,delikatny ,kokosowy zapach.Zdrowsze ,bo uzylam maki orkiszowej pelnoziarnisej.A powstaly jak zwykle przez przypadek i beda na pewno czesciej goscic na moim stole.Zostalo mi po prostu mleko kokosowe i nie za bardzo wiedzialam jak je spozytkowac I tak wyladowalo w nalesnikach. W smaku nalesnikow kokos jest ledwo wyczuwalny.Przez uzycie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Perfekcyjne puree ziemnmiaczane - III warianty 265

zaskoczy Cię świetnym smakiem,gdy użyjesz do jego przygotownia mączystej odmiany ziemniaków.Jest to warunek nieodzowny.A,że nie musi być wcale takie zwykłe przedstawiam trzy warianty. Przepis podstawowy: 1 kg mączystych ziemniaków 2 łyżeczki soli 250 ml mleka 30 g masła swieżo zmielona gałka muszkatałowa Przygotowanie: ziemniaki obrać,umyć,pokroić na mniejsze kawałki jednakowej wielkości.Zalać zimną wodą,dodać sól

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Krokiety z soczewicą i warzywami 311

placuszków , więc kombinuję z nimi ile tylko się da! Dziś padło na wersję wegetariańską! Faszerowane soczewicą i warzywami są fantastycznym i niezwykle smacznym pomysłem na obiad. Chrupiące i mega sycące! Polecam! SKŁADNIKI: NALEŚNIKI: - mąka – 1 szklanka - mleko – 200 ml - woda gazowana – 100 ml - jajko – 1 szt - olej – 2 łyżki - proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

Ostra na Słodko
Inne śniadanie 184

Postanowiłam wstać wcześnie na przekór wszystkiemu i podać śniadanko. Inne niż zwykle. Śniadanko pełne zdrowia i dobrego samopoczucia. Śniadanie pozytywne i tryskające energią. Składniki -jabłka -gruszki -mleko sojowe Alpro -masło orzechowe Primavika -otręby z żurawiną Sante -jogurt naturalny - niekoniecznie Do blendera włóż obrane jabłka i gruszki. Dodaj masla orzechowego Primavika z dodatkiem kokosu- doskonałe połączenie i słodki smak sprawią

Z Kuchni Do Kuchni
SERNIK REWELACJA 29701

etkera (można pominąć) - kruchy spód: -1 szklanka mąki orkiszowej - 80g masła - 3 łyżki ksylitolu (dałam 2 z prawdziwą wanilią i 1 zwykłego) - 1 żółtko - 2-3 łyżki mąki ryżowej lub ziemniaczanej - 1-2 łyżeczki wody lub mleka (gdyby ciasto nie chciało się skleić) Uwaga: duża porcja, piekłam w blaszce 33x22 i ciasto było równiutkie z nią. Wszystkie składniki kruchego ciasta

Smaczne Zdrowe
Racuchy z jabłkami 310

przy jego przygotowaniu. Wprawdzie, jak to dziecko, robi więcej bałaganu aniżeli jest pomocny, ale są to wspaniałe chwile wspólnie spędzonego czasu, które niezwykle cenie :) Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 2-3 osoby Składniki: Szklanka mąki Szklanka mleka Łyżeczka proszku do pieczenia Łyżeczka cukru waniliowego 3-4 jabłka Olej do smażenia Cukier puder do posypania racuchów Suche składniki wraz

Kolizje Smaków
Domowe mleko kokosowe i krajanka ekstremalnie orzechowa 200

realizacji kilka przepisów z mlekiem kokosowym, więc przy okazji ostatnich zakupów sięgnęłam po puszkę mleka A-Tip, które zawsze kupuję, bo w przeciwieństwie do innych obecnych w sklepach (zwykłych, nie ze zdrową żywnością) ma w swoim składzie tylko 2 składniki, czyli kokos i woda. A raczej, jak się okazuje, miało, bo tym razem jednak coś mnie skłoniło, żeby przeczytać skład

Zdrowa Kuchnia Sowy
Pianka z dyni 232

cukru pudru, 6 żółtek, 2 czubate łyżki żelatyny, 2 dojrzałe banany, łyżeczka świeżo startej skórki z pomarańczy, 1/2 laski wanilii.   Przygotowanie Mleko podgrzać ze śmietaną 18%. Dodać zblendowane puree z dyni, sól oraz cukier cynamonowy (lub zwykły cukier z dodatkiem łyżeczki cynamonu). Dokładnie wymieszać. Do żółtek dodać łyżkę ciepłej masy, po czym dodać żółtka do całej masy dyniowej. Gotować

Z miłości do słodkości
Pierogi z jagodami , zwyczajne chociaż nie zwyczajne 118

czułam się jak brudas i pewnie tak myśleli o mnie inni pasażerowie. Ot, takie wspominki :) Dzisiejsze pierogi zrobiłam nieco inaczej niż zwykle - wyszły ciekawe z wyglądu i bardzo smaczne :) Źródło inspiracji Ciasto z mąki i zsiadłego mleka jest delikatne i dobrze się zagniata. Dodatek oleju rzepakowego powoduje, że ciasto jest elastyczne, dobrze się rozwałkowuje a po ugotowaniu pierogi nie sklejają

Smaczna Pyza
Blok kokosowo waniliowy 182

przepis, który znalazłam na blogu Eksplozja smaku . Powodem ciągłego odwlekania był, jak zwykle, brak któregoś ze składników. Obiecałam sobie, że tym razem skompletuję wszystkie – no i wreszcie się udało. Blok kokosowo waniliowy jest. Przepis trochę zmodyfikowałam, a proporcje dopasowałam do własnych potrzeb.   Składniki: - 400g mleka pełnego w proszku - 100g cukru - 130g masła - 250ml mleka kokosowego - 200g wiórków kokosowych

mojewypiekiinietylko