mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:453/622)

Pychotka z migdałami 550

masła – 1/2 szklanki cukru pudru – cukier waniliowy – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Piana – 4 białka – 1/2 szklanki cukru – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej – 150 g płatków migdałowych – 1 słoiczek powideł śliwkowych Krem – 250 g masła – 1/2 litra mleka – 2 żółtka – 2,5 łyżki mąki pszennej

To co kocham
PIERNIKO-SERNIK 246

szkl. pure z dyni, 50 g stopionego masła 3 jajka, 1 cukier waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, 1,5 łyżeczki przyprawy korzennej, 1 łyżeczka kakao, szczypta soli Masa serowa: 500 g zmielonego sera, 2 jajka, ½ szkl. cukru, ½ szkl. mleka, 1 budyń waniliowy, 40 g miękkiego masła 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej Polewa: ¼ kostki masła, 2 łyżki

słodki bratek
Makowiec na kruchym cieście 420

foremka 34x28 Ciasto kruche : 2 szklanki (350g ) mąki 1/4 szklanki (60g) cukru  pół łyżeczki proszku do pieczenia pół kostki zimnego masła (120g) 2 żółtka (białka pozostawić) 1 łyżka  gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany. Masa makowa: 400 g suchego maku 400 ml mleka 3/4 szklanki (170g) cukru  3 łyżki miodu 3 łyżki rumu 100 g rodzynek

Malinowa Kawiarenka
CIASTECZKA DYNIOWO-CZEKOLADOWE 157

ciepły koc, książka w ręku, a obok taca z tymi ciasteczkami i szklanką parującej herbaty lub mleka... :)) SKŁADNIKI: 3/4 szklanki mąki pełnoziarnistej 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka cynamonu 1/3 łyżeczki imbiru 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta soli 1/3 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 szklanki brązowego cukru 1 szklanka puree z dyni

Słodko-Słony Świat Ilony
Sernik królewski bez laktozy 280

zawierają laktozy. Mimo to są tradycyjnym, naturalnym wyrobem mleczarskim. Dzięki zastosowaniu enzymu laktazy, zawarta w mleku laktoza została rozłożona, przy zachowaniu pełnej wartości odżywczej produktu. Składniki 3 szklanki mąki luksusowej pszennej typ 550  Młynomag 250 g masła extra bez laktozy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże żółtka 3 łyżki jogurtu greckiego light bez laktozy  Łowicz 1 szklanka

Z Kuchni Do Kuchni
Mój sposób na lunch: Bezglutenowy wrap (a’la burrito) z dipem „serowym” z batatów. 172

pomidorów (z puszki) 3 kopiaste łyżki fasoli czerwonej (ugotowanej lub z puszki) dwie szczypty chili w proszku dwie szczypty słodkiej papryki sól, pieprz do smaku masło orzechowe Bezglutenowa tortilla* *można użyć gotowych placków tortilli 195g skrobi/mąki z tapioki 2 duże jajka 115ml mleka roślinnego 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego (lub innego) 1/2 łyżeczki soli Serowy dip z batata

Fill The Bowl
Niebo w gębie 222

Składniki: Ciasto: 4 szklanki mąki kostka masła 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Jabłka: duży słoik prażonych jabłek 2 galaretki o dowolnym smaku Masa Orzechowa: 200 g orzechów włoskich zmielonych cukier do smaku kostka masła mleko (tyle ile przyjmą orzechy) Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, podzielić

Pychotkaaa
Babeczki sernikowo-jagodowe 132

masła 90 g herbatników pełnoziarnistych 1/2 łyżki golden syropu Ciasto: 125 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 135 g miękkiego masła 2 duże jajka skórka otarta z 1 cytryny+ 1 łyżka soku niepełna łyżka mleka 3,2% Papka owocowa: 100 g drobnych owoców (malin, jagód, porzeczek itp.) 25 g cukru Krem

Nastoletnie Wypiekanie
ciasto piegusek majowy 932

pianę, dodajemy cukier, ubijamy dalej. Do ubitej masy dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Dodajemy ocet, mieszamy. Pieczemy ok. 40 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 2 łyżki cukru 2 budynie waniliowe 250 g masła wykonanie: Gotujemy budyń na mleku i odstawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Sernik z rosą 151

rosa w złocistym kolorze. Sernik z rosą Składniki : Ciasto 2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia całe jajko 3 łyżki oleju'3 łyżki śmietany pół kostki margaryny Masa serowa 1 kg białego sera 5 żółtek 1 szklanka cukru 2 szklanki mleka 3 łyżki oleju budyń śmietankowy (na pół litra mleka) ewentualnie garść bakalii Piana 5 białek

Weekendy w domu i ogrodzie
Pełnoziarniste muffinki jogurtowe z kakaowym twarożkiem i jagodami :) 134

proteinowej waniliowej 1 jajko 2 białka 100 g płynnego jogurtu naturalnego  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 100 g chudego twarogu  60 g jogurtu naturalnego 1/2 banana 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka stewii/miodu/ksylitolu 2-3 łyżki jagód (u mnie mrożone) Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz

Zdrowie na języku :P
Ciasto pomarańczowe w wersji odchudzonej 140

małe pomarańcze 6 jajek 100 g ksylitolu 1 ,5 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej czubata łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 50g kakao niskotłuszczowego 50g płatków migdałów do posypania Polewa: 3/4 tabliczki czekolady gorzkiej o zaw. kakao min. 70% 2 łyżki mleka 1 łyżeczka masła Pomarańcze (w całości) gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 2 godzin. Odstawiamy

Powiedz dietom nie
Piernikowy sernik z rosą 214

margaryny- 1 jajko- 1 czubata łyżka kakao- 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika- szczypta proszku do pieczenia- szczypta soliMasa serowa:- 750 g sera do serników - 3 całe jajka + 4 żółtka- 3/4 szklanki cukru- 1/2 szklanki oleju- 1 i 1/2 szklanki mleka- 1 i 1/2 budyniu śmietankowego- 1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej- 400g nadziewanych pierniczków  w czekoladzie (ja użyłam

happycreatiff.blogspot.com
Ciasto Pani Walewska. Ciasto Pychotka. 564

Składniki: ciasto:3 szklanki mąki,6 żółtek, 1/2 szklanki cukru,200 g masła,1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.beza:6 białek,1,5 szklanki cukru pudru,1 łyżka mąki ziemniaczanej.krem:1,5 budyniu waniliowego bez cukru,1 łyżka amaretto,600 ml mleka,200 g masła,2 łyżki cukru.ponadto:400 g dżemu z czarnej porzeczki,100 g płatków migdałowych. Przygotowanie:  Składniki na ciasto

Aga w kuchni
Muffinki z czekoladowym budyniem 167

masą :) Składniki: - 4 szklanki mąki - 1 szklanka cukru kryształu - 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 2 szklanka jogurtu naturalnego - 4 jajka - 1 szklanka oleju - 1 budyń czekoladowy i 1 budyń śmietankowy Przygotowanie: Budynie gotujemy w połowie ilości mleka podanej na opakowaniu i studzimy. W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki a w drugiej wszystkie

Zainspirowana w kuchni