mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:446/622)

Szarlotka - Wspólne pieczenie 196

zaproszenie! Świetna akcja :) Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 żółtka, 125 g masła, 4 łyżki cukru Składniki na mus jabłkowy: 1,5 kg jabłek, cukier do smaku - u mnie 3 łyżki 2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: 100 ml mleka, 2 łyżki bułki tartej Składniki na ciasto połączyć i zagnieść, aby było gładkie i lśniące

Plate of Joy
Sernik z polewą czekoladową. 341

CIASTO: 3 żółtka 1/2 kostki margaryny 1 i 1/2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy 2 łyżki cukru MASA SEROWA: 1kg. sera 3x mielonego 4 jajka + 2 żółtka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. cukru 2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru 3/4 szkl. mleka PIANA: 5 białek 3/4 szkl. cukru POLEWA: 1/2 kostki margaryny 2 czubate łyżki

Kuchnia Beaty
Biscotto di Pasta Frolla, czyli przepyszne owocowe ciasto sypane. 202

brakuje. Można się wiele dowiedzieć, podzielić doświadczeniami i porozmawiać o zwykłym przypalonym mleku. Wracając do pierwszego zdania właśnie tam znalazłem inspirację do mojej wersji tego południowowłoskiego deseru. Składniki: -kasza manna 1,5 szklanki -cukier brązowy 1 szklanka -mąka tortowa TYP 405 1,5 szklanki -proszek do pieczenia łyżeczka -laska wanilii ziarenka -cukier puder -kakao lub starta na wiórki czekolada -masło

BaRepas
Babka majonezowa z czekoladową przykrywką :) 181

łyżeczka proszku do   pieczenia                       - aromat - tłuszcz i odrobina mąki do wysmarowania formy - 2 łyżki kakao Wszystkie składniki łączymy ze sobą (oprócz kakao). Uwaga! Masa jest bardzo gęsta i klejąca. Można troszkę rozrzedzić dodając mleko. 3/4 masy

Zdrowie na języku :P
Lżejszy aniołek 374

porządnie zmiksować, tak by powstała puszysta masa. Margarynę zetrzeć na tarku, zmieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Do mąki z margaryną dodać zmiksowaną masę, zarobić ciasto. Podzielić na 3 części.Krem:3 jajka3 łyżki mąki ziemniaczanej2 cukry waniliowe1 szkl. jogurtu naturalnego3 szkl. mleka roślinnego (u mnie ryżowe)1 szkl. cukru brązowego1 kostka margaryny PALMA firmy BielmarWiórka kokosoweZagotować mleko, cukier

Czarnawisienka
Budyń domowy- mocno waniliowy 208

przygotowanie budyniu domowej wersji zajmuje praktycznie tyle czasu, co zrobienie budyniu z proszku, ale za to smak…Z owocami, z sokiem, z dżemem, albo bez dodatków- w każdej wersji będzie smakował BOSKO!Zapewniam Was, że będzie to najpyszniejszy budyń, jaki kiedykolwiek jedliście :)))3 porcje:* mleko- 3 szklanki* żółtka- 3 szt.* cukier- 3 płaskie łyżki* skrobia kukurydziana- 3 łyżki* masło

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto jabłkowo - budyniowe 462

szkl cukru 2 jajka 2 łyżki budyniu śmietankowego 2 łyżeczki amoniaku 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl śmietany 1/2 margaryny 1 cukier waniliowy Margarynę roztopić. Amoniak namoczyć w śmietanie. Zagnieść ciasto , podzielić na 4 części. Czwarta część malutka na pokruszenie. Masa budyniowa: 2 szklanki mleka  3/4 margaryny 3/4 szklanki cukru Wszystkie składniki zagotować 2 jajka 3/4 szkl śmietany

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Domowa mieszanka do wypieku babeczek 175

mango 1 szklanka mąki 50 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia płatki owsiane kokos i mango Każdy ze słoików powinien być opatrzony etykietką na której wypiszemy jakie "mokre" składniki należy dodać. Dla podanych powyżej przepisów: 1 jajko 0,5 szklanki mleka 50 ml oleju Oraz możliwie prostą instrukcją jak: "wymieszać wszystkie składniki, przełożyć do foremek

Ciastkozercy
Czekoladowe babeczki z kremem i granatem 213

twarożku, lekko cierpki granat dopełnia całości. Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkladnki cukru 2 lyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki gorzkiego kakao 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady lub garść czekoladowych dropsów 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka świeży granat Składniki na krem z twarożku: ( zobacz link tutaj ) Suche składniki mieszamy razem

Ciastkozercy
Batoniki czekoladowe 259

pokruszonej gorzkiej czekolady 4 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki serwatki w proszku ( pominęłam ) 2 łyżki kakao 0,5 szkl. cukru lub jego zamiennik w postaci ksylitolu lub stewii ( użyłam cukier trzcinowy z syropem z agawy, w proporcji pół na pół) 0,5 szkl. mleka kokosowego z puszki (użyłam mleka krowiego ) 1/4 szkl. masła migdałowego o temp. pokojowej ( użyłam

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto królowej 247

pudru * 4 żółtka, * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia * 100g masła * 100g margaryny np. Kasi * 3 łyżki gęstej śmietany 12 lub 18% Beza: * 8 białek, * 20 dag orzechów włoskich, * 5 dag płatków migdałowych, * 3/4 szklanki cukru * opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru (40g) Krem: * opakowanie kremu karpatkowego np. Delekta w 5 minut * mleko do przygotowania kremu

sierotka maRysia w kuchni
TU I TAM nr 22. Piękno i jedzenie, czyli domowa manufaktura jadalnych kosmetyków 206

CHOCOLATE FACE MASK mleko kakao  Składniki zmieszać tak, aby uzyskać maseczkę o gęstej konstystencji. Przed użyciem chwileczkę podgrzać na ogniu, a następnie nałożyć na twarz. Trzymać przez ok. 20 minut, po tym czasie dokładnie zmyć wodą. CZEKOLADOWA MASECZKA NA TWARZ NR 2  CHOCOLATE FACE MASK kieliszek gorzkiego kakao w proszku 3 łyżeczki bitej śmietany 1 łyżeczka białego sera(...)migdałów 1 garść soli morskiej 2 łyżki miodu Składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Stosować według potrzeb. MIODOWO-MLECZNY PEELING DO CIAŁA  HONEY and MILK BODY SCRUB 1/4 filiżanki mleka 2 łyżki miodu 5 łyżek oleju z migdałów 1/2 filiżanki soli morskiej 1/2 filiżanki brązowego cukru Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Przechowywać w lodówce. Peeling stosować na oczyszczoną, wilgotną

KUCHARNIA
ciasto Leon 485

mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sito. Dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 35×20 cm. Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C z termoobiegiem. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia (najlepiej na noc). składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka pełnego(...)łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki domowego ekstraktu waniliowego wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy , pozostałe mleko łączymy z mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Do wrzącego mleka wlewamy mleko z mąkami energicznie mieszając, by nie powstały grudki, gotujemy budyń. Odstawiamy do ostudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na pulchną masę, dodajemy partiami ostudzony budyń, cały czas ucieramy, aż powstanie

Domowy Smak Jedzenia
Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową 263

tartych na mąkę migdałów* 1 łyżka siemienia lnianego 2 łyżki ciepłej wody 2 łyżki cukru pudru Budyń jaglany: 1 szklanka kaszy jaglanej (nieugotowanej) 2 i 1/4 szklanki mleka ryżowego lub innego 1 puszka mleczka kokosowego schłodzonego (minimum 17% tłuszczu) 2 łyżki cukru pudru lub innego słodzika (wedle smaku) 2-4 łyżek nasion chia (jeżeli nie ma, to 1 łyżka żelatyny(...)łyżkach wrzątku) ** 200-300 g wiśni z kompotu, odsączonych na sitku Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Siemię lniane zmielić w młynku do kawy na proszek, zalać wodą, odstawić do napęcznienia na 5 min. W misie malaksera umieścić mąkę migdałową, dodać cukier puder, dodać siemię. Zagnieść ciasto, jak na kruche. Ciasto wyłożyć na spód formy, wgnieść

moj przepis na
Sernik bez sera na kruchym cieście 137

średnie jajka 3 białka 3 budynie waniliowe bez cukru (opakowanie na pół litra mleka) szklanka cukru (200 g) puszka brzoskwiń w syropie (około 460 g po odsączeniu) Spód: 2,5 szklanki mąki pszennej (320 g) 150 g masła pół szklanki cukru (100 g) 3 żółtka łyżeczka proszku do pieczenia   Przygotowanie Rozpoczynamy od przygotowania spodu. Mąkę mieszamy z cukrem

e-PrzepisyKulinarne