mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:437/622)

143. Budyniowiec pod galaretką 103

galaretki + dowolne owoce na wierzch Ciastka układamy na dnie blachy. W 3/4 szklanki zimnego mleka rozprowadzamy budynie. Pozostałe mleko gotujemy ze zmiksowanymi owocami i cukrem (ilość cukru ostatecznie zależy od słodkości użytych owoców). Gdy masa się zagotuje dodajemy rozmieszany proszek budyniowy i mieszamy do ponownego zagotowania masy. Następnie garnek zdejmujemy z ognia dodajemy żelatynę i mieszamy przez chwilę

Jadło i czytadło
Pieczeń rzymska, czyli niezły klops z kukurydzą i fetą 176

sztuce kulinarnej :) SKŁADNIKI 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1-2 jajka  1 czerstwa bułka, namoczona w mleku lub wodzie (zamiennie 2 łyżki bułki tartej) 1 opakowanie sera feta 1 puszka kukurydzy sól cynamon zioła prowansalskie papryka w proszku pieprz czarny pieprz ziołowy czosnek pietruszka tłuszcz do wysmarowania formy bułka tarta do obsypania formy WYKONANIE Mięso mielone łączymy

Zofiana
Niby Pączki jak Muffiny czyli poWeekendowe Lakocie odc.77 204

cukrem, przepyszne!!! Przepis pochodzi z Moich Wypieków . Niby Pączki jak Muffiny 1,75 szkl. mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia po 1/2 łyżeczki soli, gałki muszkatołowej i cynamonu 1/3 szkl. oleju 3/4 szkl. cukru 1 jajko 3/4 szkl. mleka do oblania i obsypania: około 60 g masła, roztopionego 3-4 łyżki drobnego cukru 1 łyżka cynamonu Wszystkie składniki

Dzieje kuchennej Wiewióry
MAKOWIEC CYTRYNOWY 102

tylko. SKŁADNIKI: ciasto 30 dkg mąki 30 dkg cukru pudru 6 jajek 2 cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 15 dkg margaryny mak  30 - 40 dkg maku (mielonego) 1 szkl cukru 3 jajka olejek rumowy 300 ml mleka A jak to zrobić: Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną do białości. Do utartego ciasta dodać sok z obu cytryn

Kuchnia w opałach
Gofry z musem malinowym / Waffles with raspberry mousse 129

jajka / 3 eggs 2 szklanki mąki pełnoziarnistej / 2 cups of flour wholemeal 1 szklanka mleka / 1 cup of milk 16 g cukru waniliowego / 16 g vanilia sugar 4 łyżki cukru / 4 tablespoons sugar 3 łyżeczki proszku do pieczenia / 3 teaspoons baking powder szczypta soli / pinch of salt   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 10 min, pieczenie: ok. 10 min, ilość porcji

Projekty ze smakiem
Sernik z kokosem 142

mąki   10 dag margaryny 10 dag cukru  1 łyżka smalcu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko  2 żółtka Z podanych składników zarobić ciasto Ser; 1 kg sera   1 szklanka cukru 3 szklanki mleka   ½ szklanki oleju 4 żółtka   2 jajka   Cukier waniliowy  budyń śmietankowy Wszystkie składniki zmiksować

Apetyczna babeczka
Tort owocowy z ananasami 242

pieczenia Ubić pianę z białek, stopniowo dodając cukier. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi, delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę. Piec 25 min w temp. 180 C. Krem: 1 litr mleka 2 cukry wanilinowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 10 żółtek 6 łyżek cukru 50 dag masła

Apetyczna babeczka
Sękaczek 170

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 2. Smażyć pod przykryciem 10 minut. 3. Dodać galaretki w proszku i dobrze wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Masa orzechowa: Składniki: 18 dag posiekanych orzechów włoskich 18 dag cukru kryształu 3 łyżki mleka 3 łyżki miodu 15 dag masła Wykonanie: 1. Wszystkie składniki wymieszać i lekko zagotować. Przełożenie placka: Placek kruchy - masa

Pasja Smaku
Pancakes z jabłkami 217

jabłkami, to dziś właśnie w takiej postaci pojawiły się na naszym stole.  Składniki: 2 jajka 170 ml mleka 170 ml kefiru 75 ml oleju 300 g mąki pszennej 80 g cukru kryształu 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jabłka Wykonanie: W misce łączymy wszystkie składniki i mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej masy. Konsystencja masy powinna

Pasja Smaku
Jabłkowa fantazja : Listopadowe Wyzwanie Blogerek 160

Fantazja   Składniki : Ciasto kruche : * 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej * 3/4 szklanki cukru pudru * 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  * 150g masła roślinnego * jajko Nadzienie : * ulubione jabłka * dżem wiśniowy * cynamon Masa budyniowa : * 4 budynie waniliowe bez cukru * litr mleka * 3 łyżki cukru * cukier waniliowy  Masa śmietanowa : * pół litra słodkiej śmietany 30% * cukier puder

Magiczne Życie Marty
Ciasto wiśniowo-czekoladowe 156

łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 płaska łyżka kakao  Masa wiśniowa: słoik kompotu wiśniowego ( u mnie 300 g) 1 i 3/4 szklanki soku wiśniowego 1 galaretka wiśniowa 1 łyżeczka żelatyny Poncz: 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka cukru pół szklanki wody  Pianka czekoladowa: szklanka mleka tabliczka mlecznej czekolady 1 śnieżka 3 łyżeczki(...)mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 25 minut. Gdy ciasto przestygnie nasączamy je ponczem przygotowanym z kawy, cukru i wody. Na ciasto wylewamy tężejącą galaretkę z wiśniami i odstawiamy do lodówki aby stężała. Następnie dokańczamy przygotowanie pianki. Do miski z mlekiem czekoladowym wsypujemy opakowanie

My simple kitchen
PLACEK KORZENNY NA MIODZIE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON – KREW I WINO – piernik dojrzewający – etap I 250

osełki masła [90g] 2 zł 1 małe jajo [60g] 0,40zł 1/6 kwaterki mleka (40 ml) 0,10 zł szczypta soli [opcjonalnie] soda oczyszczona – 1 łyżeczka //MIESZANKA ZERRIKAŃSKICH PRZYPRAW// 2 zł cynamon mielony – 2 łyżeczki imbir w proszku – 1 łyżeczka goźdźiki mielone – 2 szczypty gałka muszkatołowa – 2 szczypty kolendra mielona – 2 szczypty pieprz czarny(...)możecie eksperymentować i je zmieniać wg własnych upodobań. Nie wszystkie są też obowiązkowe – wystarczy, że macie mielony cynamon, goździki, imbir i ziele angielskie. ETAP I 1. MIÓD + MASŁO + MLEKO (5 min + 20 min) Do rondla wlewamy miód i mleko oraz dodajemy masło. Podgrzewamy na wolnym ogniu prawie do momentu wrzenia. Zestawiamy z palnika i czekamy aż masa ostygnie (potrwa

Nerds Kitchen
Łabędzie z lekkim kremem adwokatowym 182

mojprzepisna.pl | Łabędzie z lekkim kremem adwokatowym Dziś mam dla was przepis na ptysie w lekko innej formie, spróbowałam z ciasta ptysiowego zrobić łabędzie i nadziałam je

moj przepis na
Tarta jogurtowo- truskawkowa 141

tortowej 220g margaryny 125g cukru pudru 3 żółtka Krem I: 100ml śmietanki 36% 1 czekolada nadziewana Goplana Mister Ron   Krem II: 100ml śmietanki 36% 1 serek mascarpone 125ml mleka skondensowanego słodzonego z puszki 250g truskawek 1 galaretka truskawkowa 100ml jogurtu naturalnego gęstego Dodatkowo: kilkanaście truskawek na wierzch Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Mąkę z cukrem pudrem przesiać na stolnicę. Dodać(...)Krem II: W momencie chłodzenia ciasta na tartę przygotowujemy sobie truskawki: Blendujemy i zagotowujemy. Dodajemy galaretkę w proszku, mieszamy i studzimy. Śmietankę ubijamy (choć w tej ilości ciężko ją ubić), a raczej delikatnie napuszamy. Dodajemy jogurt naturalny, serek mascarpone oraz skondensowane mleko z puszki. Mieszamy delikatnie na wolnych obrotach dodając po odrobinie musu truskawkowego, aż do jego całkowitego połączenia

Kuchnia w czekoladzie
Hinduskie curry gobi motor 122

Składniki: 4 porcje 1 mały kalafior 150 g zielonego groszku 400 g kokosowego mleka, 1 puszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 3 łyżki pomidorowego przecieru 1 łyżka curry 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego 1 łyżeczka nasion kolendry 1 łyżka papryki w proszku 1 łyżeczka cynamonu 3 kapsle kardamonu 1 chili lub 1 łyżeczka chili w proszku(...)patelni upraż nasiona kminu i kolendry. Zgnieć w moździerzu i z resztą przypraw dodaj do warzyw. Podziel kalafior na małe różyczki. Dodaj do warzyw wraz z przecierem. Zalej kokosowym mlekiem i gotuj curry przez 15 minut. Na koniec dodaj zamrożony groszek i gotuj przez 5 minut. Na koniec dodaj pokrojoną świeżą kolendrę. Podaj curry z ryżem lub naan

codojedzenia